mandag den 26. december 2016

Perspektiver


Hvad er vigtigt og hvad er ikke vigtigt? Det har jeg bestemt ikke noget generelt svar på, jeg kan i bedste fald svare på, hvad jeg selv synes er vigtigt. Og være ganske klar over, at der næsten ikke skal noget til, før prioriteterne ændres.

Jeg kom til at tænke på det, da jeg i dag oplevede noget som nærmest virkede som en sløjfe af nyheder om stormen Urd, George Michaels død og fundet af Emilie Mengs lig. Hvorfor er en storm så vigtig, at der skal stå reportere i skumsprøjt og rapportere? Hvorfor er en kendt sangers død så vigtig? Hvorfor er fundet af en ung piges lig så vigtig? Jeg kunne også skrive, at jeg havde brugt dagen på noget så ligegyldigt som en rallyinstruktøreksamen, en julefrokost og noget refleksion over reaktionerne på en ændring af en detalje i rallyreglerne.

Det at reflektere over, hvad jeg gør og hvorfor jeg gør det og hvorfor der er vigtigt (= giver værdi), er essensen af den seneste coachingsession, jeg var til. Den handlede om mig og hundetræning … not! Den handlede om mig og livet. For mig er hunde- og hundetræning en væsentlig del af livet, bl.a. fordi det giver mig nogle fantastiske oplevelser at være sammen med mennesker, som har den samme passion, og giver mig enorm energi, når jeg arbejder med hunde og når mål med hundene.

Dagens sygeeksamen til Rallyinstruktøruddannelsen var en virkelig skøn oplevelse. Jeg vil godt undtagelsesvis rose en elev i fuld offentlighed :-) Biana har skilt sig ud i denne runde ved at have en fantastisk uddannelsesmæssig træning indenfor hundeadfærd og dyretræning, men - i modsætning til de andre kursister - tæt på ingen viden om rally. Det har givet nogle meget lærerige situationer, fordi ting, vi som rallyudøvere opfatter som selvfølgeligheder, ikke er så selvfølgelige endda.

Et lillebitte eksempel: Hvor står det, at det i alle klasser gælder, at man består med 70 point? Det står faktisk kun indirekte i Rallyreglementet. I afsnittet ”Kriterier for bestået og bedømmelse i almindelighed” står ”Resultater på under 70 point skrives som IB”. Og i afsnittet ”Bånd og diplomer.” står: ”Man kan stille i en lavere liggende klasse, så længe man ikke har bestået (70 point) en højere klasse.” Så jeg kan bestemt godt forstå, at Biana kom i tvivl til eksamen :-)

Som en del af eksamen skulle Biana i dag give Amanda og mig feedback, efter at vi havde gået hendes ret udfordrende ekspertbane med henholdsvis Max, Dumle, Lille Bjørn og Osseau. Det løste hun med bravur, virkelig kvalificeret feedback. Hun lagde mærke til og anerkendte det gode, og havde nogle gode tips specielt i forhold til at arbejde med Lille Bjørns kontakt – for han var da lidt for interesseret i underlaget i dag! Hun lagde mærke til nogle vigtige små detaljer og det er flot og vigtigt.

Biana bestod med glans, fik flot feedback af Anita og mig, og jeg kørte hjem med en rigtig god fornemmelse - det er altid dejligt at opleve kursister gennemføre et forløb med succes, og ekstra godt når det er så overbevisende.

Julefrokoster er altid hyggelige (forhåbentlig!) og dagens i Præstø var bestemt ikke en undtagelse, masser af dejlig mad og hyggeligt samvær, og nu, hvor Pernille også er ansat i Nets, fik vi også talt arbejde, og jeg fik nogle gode tips til at håndtere en situation.

Fotoet med regnbuen er taget lige inden vi skulle spise, det var et fantastisk øjeblik og regnbuen var væk ganske kort tid efter.

Der blev også taget dette foto, som måske kan være inspiration til dommerudstyret til prøven 31. december!
 
 
Den ændrede detalje i rallyreglerne, som jeg refererede til i indledningen, er naturligvis (for dem, der er med på Facebook-gruppen Rally-lydighed) forslaget om at afskaffe Ærespladsen i ekspertklassen pr. 1. maj 2017 og erstatte den med 2-4 højrehandlede øvelser. Det er aboslut uinteressant for alle andre end rallyudøvere.
 
Men for dém, har det virkelig givet anledning til en masse synspunkter. Fra: rigtig god idé til hvorfor det, hvorfor højrehandling, hvorfor så meget højrehandling, hvorfor højrehandling af så mange skilte, hvorfor den 1. maj, hvorfor ikke den 1. januar eller 1. juli eller … Og hvorfor er det offentliggjort som udkast, før det er besluttet og hvorfor får instruktører og kredse det ikke at vide først. Det er da skønt at en ændring kan skabe sådanne reaktioner, for så er det vigtigt for de involverede!

Perspektiv på to andre måder.

Et syv år gammelt billede med Lille Bjørn, Megan og Otto. Dengang var der sne til jul, og Lille Bjørn og Megan ser da næsten ud som i dag.
 
 
En opdateret oversigt over hundeaktiviteter i perioden 1993-2016 = et katalog over talrige gode oplevelser.Ingen kommentarer: