onsdag den 14. december 2016

Julerally


Max i drivhuset en dag i September

I går var Max og jeg på sidste runde af Johannas tirsdags rallyhold i år. Efter megasnuseriet i sidste uge var føreren meget mere opmærksom, så der var kun én gang, jeg ikke havde helt styr på ham – og Amanda så det straks …

Dagens program var en fuld bare, som Johanna kommenterede, en bane med skiltene 3-11, en opgave hvor vi skulle demonstrere tre øvelser med snude/poteadfærd + tre øvelser hvori J U L indgik, og så en lille opgave hvor vi parvis skulle udføre twist, rundt om fører og stå under gang skiftvis og i konkurrence med de to andre hold.

Max og jeg var nummer to på den fulde bane, som bestod af: Start, rundt om fører, 270 til højre, sit-180 venstre-gå, venstre spiral, tysker, foran sit 1-2-3 skridt bagud, twist, sit-venstre-1 skridt- kald ind, bakke 3 skridt, 180 grader højre, sit under gang, spring, ottetal, mål. Alt var markeret med flade kegler, ingen skilte – da vi kom til oprydning TROEDE jeg der havde været skilte, så er man blevet hjernevasket :-)

Jeg varmede Max perfekt op og gik hele banen højrehandlet. Han var lidt trykket de første tre skilte, lige op af den ene væg, men med nogle fornuftige belønninger kom han godt igen, og vi gik en rigtig god bane og fik flot tilbagemelding.

Skilt 3-11 gennemførte vi i langsom gang på venstre side og i almindelig gang på højre side.

I opgaven brugte vi touch med snuden, løfte pote til sko og løfte pote til hånd. J U L blev de tre bogstaver ”tegnet” med Max bakkende på venstre side.

Mette & Oscar og Max og jeg fik podieplads i begge runder af konkurrencen :-)

Det var en dejlig træningsrunde og jeg følte virkelig, at jeg havde taget det ansvar, som jeg åbenbart ikke havde så klart sidste uge.

Indimellem fik jeg trænet diverse HTM-positioner og gik fuldt FS-program to gange uden musik. Jeg har overvejet en times træning af begge programmerne fredag inden prøven søndag i Hangar 17, men jeg tror noget leg og Nose Work vil være bedre opvarmning med Max, så det ender det nok med.

Det bliver årets sidste officielle konkurrence for vores vedkommende.

Der er også et par vigtige uofficielle konkurrencer. Ved Anja & Johannas juleafslutning 20. december skal jeg op med alle tre hunde i rally championklasse, med start nr. 1, 4 og 7 i en klasse med 8. Det bliver en generalprøve på at stille med alle tre i samme klasse og med en form for pres på, det glæder jeg mig rigtigt meget til.

29. december skal Megan debutere i en uofficiel Nose Work konkurrence, det bliver også rigtigt spændende.

Ingen kommentarer: