torsdag den 29. december 2016

Minder, fotos, Nose Work og rally


Megan (Foto: Grafiko.dk)

Et af dagens minder på Facebook var 6 år gammelt. Den 29. december 2010 afholdt Sydkystens Hundeskole sin første officielle rallyprøve, Johanna var dommer, og Megan fik sin 5. pind (det var før det blev til certifikater), og den første som ikke var hos Frank og fik dermed sin DKRLCH-titel.

Tre champions for seks år siden

Prøven huskes derudover for at være ekstremt kold, men championtitlen kompenserede nu meget godt for kulden :)

Jeg lovede at skrive lidt mere om gårsdagens fotosession i Karlstrup Kalkgrav. Oplægget til Camilla var ”Vi drømmer om fantastisk vejr til udendørs fotos. Ikke noget med træning, men bare glade hunde (og mennesker) i dejligt sollys.” At finde en dag med rigtigt godt vejr på denne årstid er ikke helt nemt, men i går var ok. Og området ved Karlstrup Kalkgrav giver masser af muligheder. Da det var lidt vådt blev vi hurtigt lidt grisede, og jeg fik lige en rengøringsopgave, da jeg kom hjem med hundene …

Men der var mange gode muligheder for fotos, og i løbet af et par timer fik vi taget mange individuelle og gruppefotos forskellige steder.

Her har jeg bare valgt et foto af hver af mine hunde.

Lille Bjørn (Foto: Grafiko.dk)
 
Max (Foto: Grafiko.dk)
 
Og så et foto, der giver et lille indtryk, af, hvad det krævede at få fem ikke-fototrænede hunde til at indtage cirka samme position, nogenlunde op ad hinanden og nogenlunde på den linje og i den retning, Camilla ønskede. Kedeligt var det ikke :-)

Opgave: sætte fem hunde på en lige linje med front mod Camilla (Foto: Grafiko.dk)

Så oveni i de mange gode fotos har vi også mindet om en fotosession lidt ud over det sædvanlige.

I dag var Megan og jeg tilmeldt vores første Nose Work-konkurrence, en uofficiel klasse 1 prøve arrangeret af Johanna, Carina, Lonni og Merete til fordel for Hundesport Mod Cancer.

Det var en meget udbytterig formiddag, og jeg var virkelig tilfreds med læringen på flere forskellige fronter. Det var sjovt at være sammen med en masse (20+) mennesker med interesse for NW. Det var interessant at tale om, hvor vi var henne træningsmæssigt, og konstatere at der var nogle, som jeg vil anse for garvede og bestemt nogle, der var mindre rutinerede end Megan og mig. Der var lærerigt at prøve et rigtigt prøve setup, når man som jeg slet ikke har prøvet det før. Og vi fik supergod feedback.

Det var en perfekt anledning til at prøve en rigtig prøve, opleve de fire forskellige søg i praksis og finde ud af, hvor langt vi er.

Der blev startet med velkomst, introduktion og en fuld banegennemgang af alle fire søg. Vi var delt i to gruppe, hvor gruppe B (som jeg var nr. 1 i) startede med Udendørssøg og Beholdersøg med Carina som dommer, hvorefter vi i et andet område havde Indendørssøg og Køretøjssøg med Johanna som dommer.

Vi startede med Udendørssøget, hvor Megan hurtigt viste interesse for et område, og jeg markerede, at hun havde fundet kilden. Det var for hurtigt af mig, jeg skulle (naturligvis) have givet hende noget mere tid, men med min erfaring fra Julesøget tænkte jeg, at det var korrekt.

Beholdersøget omfattede 12 pizzaæsker, Megan markerede hurtigt én, jeg lod hende fortsætte og hun vendte hurtigt tilbage den først markerede. Jeg markerede fundet og det var korrekt! Det tog 24 sekunder, max er 90 sekunder.

Megan kom i bilen mens resten af gruppen gennemførte de to søg, og så var vi klar til anden runde.

I Indendørssøget var jeg cool og stolede på at Megan havde styr på det, selv om hun arbejdede et par gange uden for det markerede område. Til sidst koncentrerede hendes søg om et lille, afgrænset område, halen fik det karakteristiske knæk og jeg markerede. Korrekt, 63 sekunder med max på 150 sekunder.

Endelig Køretøjssøget, hvor der var krav om line, og det voldte problemer. Jeg fik ikke tydelig markering fra Megan, hun kiggede på mig og var i lydighedsmode. Der gik 90 sekunder (max) og ingen markering fra os. Johanna sagde, at hun kunne se at Megan havde færten lige i starten, men jeg valgte en anden vej rundt om bilen. Johanna gave nogle tips til introduktion af søgesignal – det håndtegn, jeg bruger til drengene sammen med ”søg”, kan jeg ikke bruge, for hun opfatter det som signal til at bakke, snurre eller andet rallyagtigt.

Jeg talte med Lonni om det, og jeg forsøger at efterligne hendes start, som ikke ligner noget jeg i øvrigt bruger med Megan: Holde i halsbåndet og pege mod underlaget foran hende.

Dommersedlen

Vi endte med 50 point (25 for hvert af de to godkendte søg), 2 fejl for fejlmarkeringen og en samlet tid på 327 sekunder. Absolut godkendt, jeg var meget tilfreds med Megan, som helt klart har styr på sine søg, og jeg skal bare træne mere: at stole på hende, at afvente tydelig markering fra hende, og træne videre alle mulige steder.

Den korte udgave: det var en dejlig oplevelse at gå til denne første NW-prøve, og jeg har helt klart fået lyst til at arbejde seriøst videre med disciplinen.

Jeg var hjemme og få varmen, og så gik turen til Herringløse Agilitycenter med Max, hvor jeg havde en aftale med Christina, Cecilia, Sebastian og Tempo.

Vi stillede en lang rallybane op med alle begynderskilte, og så skulle Sebastian gå den fulde bane med Max, Tempo, Max og Tempo. Med markeringer undervejs, hvor han skulle stoppe og belønne!

Det var godt nok en effektiv time, og da Max kom lidt ned i gear, gik det forrygende. Sebastian arbejder stille og roligt, roser fint undervejs og det bliver sjovt at opleve dem på lørdag.

Det har været to effektive dage, og det er tydeligt at Megan er træt. Kirsten ville gå tur med Lille Bjørn og Megan, da jeg kørte til rally, men Megan sov bare, så det fik hun lov til at fortsætte med.

Men hvor er det dog skønt, at få lov til at sætte mindet om at vores debut i Nose Work ind på kontoen, og at det er Megan der er med :-)

Ingen kommentarer: