lørdag den 31. december 2016

Nytår og traditioner


For mange er nytår forbundet med traditioner. Selvom jeg ikke synes vi har nogen særlige, er der alligevel nogen, ikke mindst på hundesiden. Sydkysten Hundeskole afholdt i dag for 5. år i træk rallyprøver nytårsaftensdag, for 4. år i træk var det dobbeltprøver, og for 3. år i træk uddelte vi Sydkystens Hundeskoles Hundepris i forbindelse med rallyprøverne.

Nytårsfortsætter og sådan noget er ikke mig, det drejer sig om at sætte målene, når der er brug for det, og det er det sjældent præcis til nytår.

Jeg har gjort status over året der gik i flere tidligere blogindlæg i december, så her vil jeg nøjes med at omtale dagens prøver og nogle perspektiver.

Jeg gik tidligt i seng i går aftes, vågnede kl. 2 og kunne ikke falde i søvn igen. Hvad gør jeg så? Enten bruger jeg teknikker til at falde i søvn igen, eller også er jeg ligeglad og lader tankerne vandre. Bl.a. gennemgik jeg den tale, jeg skulle holde senere på dagen.

Efter morgenlufteturen pakkede jeg de sidste papirer og Max og tog afsted 6:20 til Herringløse, hvor vi skulle deltage i Sydkystens Hundeskoles dobbelte rallyprøve, jeg som arrangør og dommer, Max som deltager i juniorklasse.

Sebastian skulle gå med både Tempo og Max til begge prøver. Det gik fint med Tempo, han bestod med glans begge gange, og dermed blev Tempo også RJM (Rally Junior Mester). Det gik ikke så godt med Max, har var meget mere interesseret i underlaget end i Sebastian, og fik to IB’er.

Vi har aftalt at Sebastian og Max træner lidt mere sammen næste år, og så får de også titlen (nytårsforsæt 1).


Lone Sommer og jeg dømte dagens prøver, her er en selfie Lone tog inden starten.

Jeg dømte i alt 43 hunde og der var rigtigt meget flot førerarbejde. Der var 14 deltagere i ekspertklasse, de 7 fik 96 og opefter, og de 3 blev DKRLCH.

"Min" ekspertklasse

Det er noget særligt at få et championat og der var ingen tvivl om, at glæden var stor hos de nye champions.

Specielt Ingrid Dahlqvist og Myrddin, som blev glemt i første omgang, men heldigvis selv var opmærksomme på et certifikat fra 2014, som også indgik i regnskabet.

Og så Conni med Malou, som efter en længere pause på rallybanerne er vendt tilbage med tre certifikater på tre prøver. Hun gik så flot hos mig og fik 98 point og sit sidste certifikat, det var ret fedt at opleve.

Championklassen, som var den første i min ring, var også meget imponerende. 9 deltagere, som alle bestod Birgit og Chili fik 97 point, det sidste supercertifikat og blev dermed DKRSCH. Christina og Tempo vandt klassen med 100 point - og også den anden championklasse med 100 point. Så fire prøver til Tempo på én dag og 4 gange vinder.

Som nævnt omfatter dagen også uddeling af Sydkystens Hundeskole Hundepriser. I år gik priserne til DKK Kreds 8, Dyrenes Beskyttelse, Roskilde Internat samt Lonni Gulmark Prirsching. Du kan læse begrundelserne her.

Jeg havde planlagt at ringe til Lonni, som er taget til Lolland med mand og hunde, for at fejre nytår langt fra fyrværkeri, og det blev til et lille show midt i rallyprøven. Jeg oplyste, at modtagerne af priserne skulle annonceres, og fortalte, at jeg ville ringe til den ene. Heldigvis tog Lonni telefonen, og så fik hun begrundelsen for åben mikrofon. Reaktionerne både på stedet og på Facebook bagefter talte deres tydelige sprog: Det var et godt, velfortjent og meget populært valg. Lonni er bare noget ganske særligt, og dommerkomiteen bestående af Anita, Christina og mig, var slet ikke i tvivl om, at hun fortjente prisen.

Den ganske banale erkendelse er, at det er rigtigt vigtigt at påskønne mennesker, der betyder noget for mig. Jeg synes jeg er blevet god til det, men jeg vil blive endnu bedre (nytårsforsæt 2).

I indlægget Et fantastisk hundeår  nævnte jeg 14 personer, som har betydet meget for mig i 2016. Jeg håber de 13 ligeledes vil betyde meget i 2017 og også at der kommer nye vigtige personer ind i mit liv.

Jeg gør mig umage med, at vigtige personer får at vide, at de betyder meget for mig. Det er så lidt der skal til. Et smil, nogle ord, en besked.

Jeg vil gøre mig umage med i endnu højere grad at værdsætte de personer, som betyder noget for mig (nytårsforsæt 3).

Godt nytår alle sammen!

Ingen kommentarer: