onsdag den 7. december 2016

Skøn rallytræning - og en plan for de næste to måneder

Jennifer Riis, Hippie og en glad dommer 

Fotoet er fra rallyprøven den 26. november 2016 i Zakkai Hundecenter. Jennifer og Hippie gik en fantastisk bane og den glæde der lyser ud af fotoet er fantastisk

Igen i går var jeg heldig, jeg fik lov til at få en plads med Lille Bjørn på holdet før Max’ ved rallytræningen hos Johanna. De to hold var opbygget ens. Opvarmningen var
  • Nogle øvelser, Johanna havde oplyst, skulle udføres på række,
  • Nogle øvelser, hvor hver af de andre ekvipager på række skulle udføre et skilt, og vi skulle genatage det, når vi var ud for dem
  • På Max’ hold skulle vi også i grupper på tre udføre 5 øvelser synkront
  • Derudover tre sektioner:
    • En fuld bane
    • En sektion med 9 flade kegler, hvor vi med makker skulle aftale 9 øvelser og så gennemføre banen + nogle kegler, hvor vi skulle øve os i at bakke lige først uden hund og så med hund
    • En sektion med individuel tid hos Johanna
Det har ikke været nogen hemmelighed, at Lille Bjørn er i gang med at træne mod championklassen i rally. Jeg har trænet lidt højrehandling med ham, men ikke systematisk. Så da jeg ikke kunne finde på andet i den individuelle runde med ham, fik jeg sagt noget med højrehandling generelt.

Resultat var et perfekt oplæg til, hvordan jeg skal gribe træningen an frem til den officielle debut 11. februar 2017. Træne højrehandling af fri ved fod for sig (inkl. sitter, ståer, dækker, temposkift og vendinger) og træne de enkelte øvelser separat, fx systematisk 5 om dagen. Og skiltetræningen kunne jo passende være med alle hundene. Og med vurdering af kvaliteten af hvert skilt på både venstre og højre side.

Naturligvis resulterer dette i en samlet plan, så jeg kommer igennem det hele med alle hundene frem til 11. februar.

Og ja, naturligvis skal Megan ikke snydes. Jeg var helt ked af det på hendes vegne, hun ville rigtigt gerne have været med i går. Men hun bliver altså ikke snydt for træning, bare ikke i så stor skala.

Alle tre hunde skal til Nose Work julesøg på fredag hos Tina; hvis vi er heldige kommer alle tre hunde med til Johanna/Anjas juleafslutning 20. december og de er alle tre tilmeldt rally 11. februar.

Ja, jeg ved det, Megan er pensioneret, men hun er med for hyggens skyld.

Hvordan gik træningen?

Lille Bjørn var virkelig tændt. Da han havde fået varmet lidt op gik han blændende, og højrehandlingen bliver bedre og bedre – så den bliver fantastisk, når vi har gennemført træningsplanen!

Bakningen på venstre side er blevet fantastisk, hans sideskifter er flotte, vi er kommet godt i gang med bakke væk fra fører, og bakningen på højre side er så småt i gang.

Max var ikke helt på toppen. Diagnosen var Johanna og jeg enige om: den højløbske tæve på holdet før Lille Bjørns … Så der blev virkelig skruet op for motivationen, og han lavede en masse flot arbejde.

Jeg var i gruppe med Amanda på begge hold, vi fik gået banerne igennem, med højrehandling, venstrehandling og i halen på hinanden.

Fantastisk træningsaften og med en klar plan for de næste to måneders træning i rally – det er bare dejligt!

Ingen kommentarer: