fredag den 17. februar 2017

Motivation – eller Forever young

Hundepris 2016 givet til Dyrenes Beskyttelse, Roskilde Internat

Jeg ville have kaldt dette indlæg Forever young, men det har jeg jo brugt. Jeg kan mærke, at der er behov for en gang coaching, og da jeg alligevel skulle have fat i Anja om en enetime til Anita og mig, kom begge aftaler på plads.

Jeg har fået en rigtig god hjemmeopgave til den kommende coachingtime: ”for hvert mål for 2017, skal jeg til næste session lave en prioriteret list med mål pr. hund, og sætte ord på, hvad målet gør for mig. Hvorfor har Paul det mål?

Jeg startede forberedelserne med Lille Bjørn. Der kom til at stå følgende mål i rally: Debutere C, Bestå C, Placeret champion cup, ÅH kvalifikation, DM kvalifikation, Supercertifikat, DM bestå, ÅH bestå.

Hvorfor: Fordi jeg vil udfordre mig selv, opgive det ”sikre” i ekspertklasse, indlære øvelser, som jeg ikke troede, var muligt med ham, glæde mig over hans fantastiske udstråling, grine under banegennemgangene og glæde mig over hans glæde ved at træne og konkurrere. Jeg synes bare det er så fantastisk at gå med ham igen, at finde ud af hvor glad han er for at arbejde, og han er bare sjov at gå i championklasse med.

Megan. Hendes mål er indenfor NW: Træne, bestå uofficiel NW1 og officiel NW1. Fordi jeg nyder at indlære nyt med den allerførste hund, som jeg har trænet seriøst med. Samt udfordre mig selv ved at målet er at bestå NW1.

Megans mål i rally: Logre gennem banen ved prøver, der ikke tæller til DM/ÅH, og sekundært at bestå. Fordi jeg nyder at kunne gå med hende, så længe hun er åbenlyst glad for det, kunne grine under banegennemgangene og som ekstra bonus bestå indimellem.

Megan og Lille Bjørn forventer jeg intet af og er jeg totalt afslappet når jeg går til prøve med dem.

Så kom jeg til målene med Max, og det var nemt nok.
  • Rally: DM kvalifikation, ÅH kvalifikation, Supercertifikat , DM bedre end sidst (9), ÅH bedre end sidst (8)
  • HTM: Indlære nyt program, HTM2 1.4, HTM2 6.5, HTM3 2.9?
  • FS: FS1 titel, ?
  • 6+: I ringen igen, Landshold?
  • NW: Træne
Det var her jeg gik i stå. Og tænkte rigtigt mange tanker og tænkte rigtigt meget over, hvad jeg har fået af feedback om Max og mig.

Mine forventninger til Max er skyhøje, uanset hvad vi laver, og som jeg fik at vide af en person, der kender mig ret godt: ”Hvis der nu kunne komme til at stå noget med glæde og engagement i stedet for en masse forventning om at præstere fantastisk, så vil det godt nok være skønt

Jeg kan godt stille det som åbent spørgsmål her, og jeg får uden tvivl god feedback ---
  • Stiller jeg for store krav til Max?
  • Går jeg for meget op i resultater med ham?
  • Skal jeg finde mere realistiske mål?
Jeg har prøvet at komme i tanker om situationer, hvor Max har gået rigtigt godt. Dengang han fik sit rallychampionat, DM2015 finalen, vores debut i HTM1, rallyprøven på Samsø sidste år, hans rallyprøve ved juleafslutningen. Det har intet med point at gøre, men alt med hvordan, jeg har følt det.

Så det skal jeg bestemt have arbejdet med. Og det er på papiret nemt, men bestemt ikke i praksis. Jeg fik engang at vide: ”Max er nok ikke hunden, du kan realisere de vildeste drømme med, men så find de mål, du kan realisere. Max er så dygtig og han kan så meget, så hvis du kan slappe af, kan I opnå vildt meget!!!”. Det var et ualmindeligt godt råd!

PS: På vej hjem fra arbejde var jeg forbi Dyrenes Beskyttelse, Roskilde Internat, med deres diplom og gave som synlig tilkendegivelse af, ar de har vundet Sydkystens Hundeskoles hundepris 2016. De er de første, som modtagerprisen to år i træk, og de var meget glade og stolte.

Ingen kommentarer: