tirsdag den 28. februar 2017

Skøn rallyaften


Den kommende tid står virkelig i rallyens tegn.


Jeg vågnede til en indbakke med 6 mails med startnumre til prøverne på Bornholm 11.-12. marts, og inden da står der både Rallydysten på lørdag på programmet og prøver i Border Collie Klubben på søndag.

Rallydysten er uofficiel og for sjov, men samarbejdet mellem Sorø Hundevenner, Hougaard&Hund og Sydkystens Hundeskole har alligevel resulteret i 42 tilmeldinger. Anita og jeg deles om at dømme og jeg skal naturligvis op med alle tre hunde i championklasse, perfekt mulighed for at træne under forhold, som jeg opfatter som helt prøvelignende.

Søndag skal jeg igen op med alle tre hunde, men det er til en officiel prøve, og perfekt med championklasse som den første på dagen, så vi møder tidligt og kommer tidligt hjem.

Dagens tur til Stestrup var fantastisk, jeg var nødt til at stoppe, da jeg kom til Viby, for at fotografere himlen.

Træningen hos Johanna var ikke mindre fantastisk. Der var igen tre dele: en fuld bane til selvtræning, en sektion med kegler og to spring til selvtræning og et bart midterstykke med en kegle og et felt, til individuel tid med Johanna.

Lille Bjørn var som altid helt oppe at køre til at starte med, men gevaldigt på. Han gik fint, men stoppede flere gange for at slikke på sin venstre bagpote, og til sidste tjekkede jeg den grundigt; en frøkapsel havde sat sig fast, ikke underligt at han var generet af det.

Vi gik kegler til den store guldmedaljer på højre og venstre side, dobbeltspring ro har fået en væsentligt bedre grad af sikkerhed, den fulde bane gik vi også på højre og venstre side, han er blevet ret skarp på højre side. Den individuelle tid brugte vi på nogle sekvenser, Johanna fandt på, og fik noget nyt input til bakke væk fra fører, som er en af de få øvelser, som driller endnu. Vi gjorde forbløffende fremskridt, og går i skarp træning op til weekenden!

Med Max havde jeg ét fokus: en logrende hale. Og lade mig sige det med det samme: Det lykkedes i høj grad. Jeg var totalt opmærksom på ham, så jeg kunne ændre kriterierne, hvis han så ud til at noget var for svært. Vi startede i kegleafdelingen, og gik nogle fantastiske forløb både på højre og venstre side.

Da vi kom til Johanna var halen lige, hvor den skulle være, og vi lavede en stribe superflotte sekvenser. Johanna havde (naturligvis) læst blogindlægger Dejlig træning og roste Anita for hendes iagttagelser vedrørende min livscyklus med hundene, og mente bestemt også, jeg var blevet meget bedre. Vigtigste læring: Vær endnu skarpere med at give kommandoer, så Max ikke skal gætte noget – specielt nu hvor jeg eksperimenterer med overgange i HTM er det supervigtigt, så Max ikke kommer i tvivl. Han skal ikke nødvendigvis ind på højre eller venstre side efter at spinnet eller twistet fx

Endelig gik vi de to fulde baner først på højre og så på venstre side. Jeg kunne mærke at Max var ved at være træt, og hvad gjorde jeg så … Stoppede og han fik leget med den pivende julemand.

To skønne træningstimer og en meget tilfreds fører.

Ingen kommentarer: