søndag den 4. juni 2017

Vores første officielle Nose Work prøve

Det småregnede på morgenturen - og det fortsatte under hele dagens prøve

I denne weekend afholdt DKK de første officielle Nose Work konkurrencer i Danmark, og Max og jeg var tilmeldt i dag.

Det var et meget velplanlagt og effektivt gennemført arrangement i og ved DKKs bygning i Solrød (dejligt at hev under 2 kilometer til prøvestedet!!!), stor ros til hele teamet af dommere, tidtagere, prøveleder mfl. Det var en virkelig god oplevelse.

Vi var opdelt i fire grupper, jeg var i gruppe A med Marieanne som dygtig og opmuntrende leder, og vi cirkulerede mellem de fire søg i denne rækkefølge: Inde, Ude, Køretøj og Beholder.

Regnen silede ned under hele arrangementet, men det passede Max fint.

Indesøget fik vi ikke. Max viste hurtig interesse for nogle bokse i starten af søgeområdet, og jeg brugte for lang tid her fremfor hurtigt at afsøge hele området. Så tiden udløb uden at vi fik fundet noget.

Udesøget var på en lille legeplads med et par bord-/bænkesæt. Max viste stor interesse for noget i græsset, så jeg til sidst måtte trække ham væk fordi jeg var bange for, at han ville markere. Vi fortsatte og pludselig kom der en flot markering, jeg markerede (”Fundet” og hånden i vejret), jeg troede Carina sagde ”fejl”, men hun sagde ”korrekt” :-) Tiden 1:08:06 (ud af 2:00) og 1 fejl for trækket i linen. Jeg fik at vide at det var et fornuftigt træk fra min side, for den foregåede hund havde tisset på det sted, som han viste interesse for!

Køretøjssøget omfattede en trailer og en DKK-kassevogn. Max var straks på bagenden af DKK-bilen og lidt langs siden, jeg gik med en idé om, at vi måske burde undersøge traileren, men jeg stolede på Max, og han kvitterede med den flotteste markering. Tiden 0:54:97 ud af 2:00. Aino sagde i sin feedback, at jeg lignede en, der havde min egen agenda, men heldigvis valgte at lytte til Max, og det var meget præcist set!

Beholdersøget foregik inde i DKK-bygningen, vi gik forbi alle kasserne uden reaktion, der var nogen snus langs panelet, der kom varsling om at der var ½ minut igen (der var 1:30 til søget), og jeg gik en hurtig runde med Max igen, og bom, så var der en præcis markering (1:13:53). ”Fundet” blev sagt meget højt og den venlige dommer (Mia) mindede mig om at huske armen, og roste førerarbejdet.

Jeg er meget tilfreds med 75 point ud af 100, jeg tager naturligvis det mistede indesøg fuldstændig på min kappe, dårligt førerarbejde. Max gik virkelig godt. Det var lidt ind og ud af bilen og med ventetid ved de fire stationer, men han arbejdede upåklageligt ved alle søg.

Ingen kommentarer: