tirsdag den 6. juni 2017

What Did You Learn in School Today?

Megan fik lov til at komme med til Nose Work til aften

Efter lørdagens Nose Work prøve, gårsdagens HTM, FS og 6+ prøver og dagens Nose Work træning er det vist meget passende at gøre status 

Det er 4 af de 5 discipliner, jeg arbejder med Max i. Han er god til det hele, men hans fører skal hele tiden øve sig i at sætte sig i Max’ sted, læse ham rigtigt for at kunne støtte ham bedst muligt … for så performer han fantastisk.

Dagens Nose Work træning hos Lonni var som altid veltilrettelagt, om end der i dag var så mange søg, at vi slet ikke nåede det hele.

Jeg var i gruppe med Lene (som sædvanlig) og Mia, og vi startede hos Lonni, hvor vi på et afmærket areal skulle finde nogle kilder. Jeg havde lige inden varmet Max op på Eukalyptus. Max startede med at snuse sig igennem området, og der gik en del tid, inden jeg tænkte og Lonni spurgte, om han egentlig var i gang med at søge. Vi startede igen, og han fandt en kilde i en træstub. Derefter måtte vi have hjælp til at afgrænse de to sidste kilder, som sad på en container.

Lonni mente han virkede lidt træt, og det kan måske ikke udelukkes at en hård søndag og en endnu hårdere mandag har sat sine spor. Ja, det har været et par hårde dage, jeg kan det selv mærke det, og selvfølgelig kan Max også.

I et afgrænset område var der 3 kilder og 3 forstyrrelsesdufte, de sidste fik vi udpeget. Max fandt to kilder, og 1 forstyrrelsesduft (?), den tredje kilde kunne vi ikke finde, hvilket Mia og Molly heller ikke kunne. Hvorefter Doppler gik ind og lavede en flot markering på bænken, som vi slet ikke havde tænkt indgik i søget. Jeg fik faktisk Max væk fra det :-( Stol på din hund Paul …

Derefter en sektion med 5 kilder på en mur, skiftevis høj og lav, rigtigt svært for Max, jeg mener han fandt 3, men han suser alt for hurtigt frem, og når jeg står i vejen (jeg ville bakke for at få ro på), bliver han frustreret. Endelig et søg med en kilde i et hjørne og så 4 i stigende højde. Jeg tror vi fandt 4, og han begyndte at vænne sig til at søge op.

Jeg havde taget Megan med, og hun fik lov til at lave nogle søg til sidst, og det gjorde hun fint. Regnen satte ind og timen var også godt og vel gået.

Skøn og lærerig træning, som altid hos Lonni, og igen i superhyggeligt selskab.

Fra den officielle Nose Work prøve har jeg rost mig selv for den strukturerede måde jeg håndterede Max på mellem søgene. Ophold i bilen indimellem, når der var tid til det. Roligt og afslappet i ventetiden, og meget fokuseret på hans arbejde og afventen på en sikker markering. Selv i beholdersøget, da jeg fik tidsmarkering (30 sekunder igen), gik jeg ikke i panik, men tog beholderne systematik og fik en flot markering.

Det eneste mistede søg, indendørssøget, var fordi jeg begik en begynderfejl, stoppede op fordi Max viste interesse for et område. Jeg skulle være gået videre og han ville formentlig være fulgt med.

Så vi fortsætter Nose Work træningen i det små, gør den mere varieret, arbejder med højere søg og tager et par prøver til i løbet af året, er jeg sikker på.

HTM, FS og 6+ udgør samlet cirka 6½ minuts program. Jeg var selv totalt svedt efter hver af prøverne, og Max har godt nok også arbejdet hårdt ved hver af dem.

I HTM’en var der lidt snus, men jeg havde styr på ham og programmet det meste af tiden. Der var noget kludder i en af positionerne væk fra dommerne, og da jeg ikke fik kompenseret for det, kom vi for tæt på dommerne i næste position, og det er præcis hvad jeg SKAL undgå. Så jeg har justeret starten, så vi kommer i en vinkel parallelt med dommerne til at starte med i stedet for mod dem, og så er der bedre plads til det øvrige. Jeg har også modtaget og tænkt over flere ideer til anvendelse af bordet og stolen, som skal være en mere integreret del af nummeret. Og så kunne der ligge et fotografi på bordet. Og …

Masser af idéer at arbejde videre med. Jeg er virkelig glad for feedbacken, for jeg har fået bekræftet, at dette nummer lige er os.

Og så gav Amanda det gode råd, at få en anden til at stille bord og stol ind, for Max synes bestemt ikke det var sjovt at blive holdt, mens jeg rodede med det.

De kommende uger bliver det HTM3-udgaven der kører i hovedet, for den skal jeg vise 23. juni i forbindelse med Summer Campen, for den ligger perfekt i forhold til at få input til det videre arbejde med det nummer.

FS-programmet har jeg beskrevet som at se vores normale program i slowmotion, og det kunne meget vel være udtryk for en træt Max. Selvom han lå i bilen indimellem, så véd jeg godt, det ikke er rigtig afslapning. Jeg fik kludret med opvarmningen, fordi jeg tænkte at vi skulle prøve hele programmet, hvilket var fuldstændigt hjerneblæst af mig. Det var sådan jeg gjorde i gamle dage 

Men Max er blevet mere sej, og han gjorde det fint trods mit rod, Og så gjorde det mig da ret glad at vi opnåede en flot 2. plads. Selvom nummeret ikke var SÅ skarpt, var det alligevel ganske fornuftigt.

6+-programmet har Amanda optaget, og jeg véd ikke om jeg glæder mig til at se det. En masse roser til Billie og Max, som fulgte Louise og mig gennem hele nummeret, selvom vi begge havde travlt med at huske vores egen del og desuden være synkrone. Desværre passer de kommende HTM-prøver ikke med min prioritering, så 14. oktober på Samsø bliver nok næste optræden med nummeret, og Louise og jeg får garanteret trænet det en del inden da!

Læren. Hvis jeg skal top-performe med Max er 3 konkurrencer på en dag i overkanten. Husk justeringerne vedrørende opstilling og opvarmning. Og som i Nose Work – stol på din hund. Det sidste er nok den vigtigste lære. Max vil arbejde alt hvad han kan for mig, og det skal jeg værdsætte ved at blive endnu bedre til at støtte ham før, under og efter.

Jeg har hørt så meget for hans smil i går, så her kommer det i udsnit.

Ingen kommentarer: