fredag den 30. juni 2017

ÜBERFED Rallytræning! Ro og harmoni


Video: Maria Nørgaard

Dagens træning fandt sted ved DKK Kreds 2’s rallyprøver på Løserupvej 39, Tuse Næs. Ja, det var officielle prøver, og ja, det var ren træning for mig. Jeg var blevet formanet af Anita og mig selv om at huske, hvad fokus var … nemlig at bruge teknikkerne fra Christinas indlæg i lørdags (grounding osv.). Og ikke tænke på resultater.

Vi var 8 i championklassen, Max nr. 3 og Lille Bjørn nr. 8. Jeg kom ½ time før planlagt banegennemgang, gik op på arealet med begge hundene, afleverede resultatbøger og var rundt og hilse på folk. Lille Bjørn kom i bilen, jeg gik rundt med Max indtil banegennemgangen, hvor Maria holdt ham.

Efter banegennemgangen gik jeg rundt med Max, Amanda og Osseau var på før os, vi så dem gå banen, og jeg huskede nogle dybe indåndinger ind imellem. Ingen øvelser eller anden form for træning.

Da Amanda fik sin feedback tog jeg linen af Max, vi gjorde klar, han var et smut inde i teltet til Lilli, og jeg kunne mærke, at jeg tog det helt roligt.

Vi gik i gang med banen, første skilt var dæk under gang, som tit har drillet, det gjorde det ikke i dag. Max var helt på fra starten. De få gange, jeg mærkede, at jeg måske kunne blive lidt hektisk, huskede jeg ro-dyb indånding, og vi gik bare derudaf.

Hold da op et fokus og hold da op en fed fornemmelse!!!

Frank fortalte at jeg var trukket 2 for afstand og 3 for langsomme reaktioner, og jeg havde det fantastisk, ikke pga. pointene, men pga. følelsen. Amanda smilede, så jeg næsten smeltede indeni og sagde ”Wow, det er det flotteste I nogensinde har gået".

Jeg havde præcis den samme følelse, det her var godt, Max havde endelig en fører, som var helt på bølgelængde med ham. Her er virkelig noget at bygge videre på. Jeg har skrevet med Amanda her til aften og jeg må godt citere hende: ”når man kiggede på jer, kunne man mærke roen og harmonien! 😄 det var så smukt!”

Jeg blev pludselig opmærksom på, at Lille Bjørn også skulle på, og opvarmningen var ligesom med Max, ikke øvelser eller noget.

Den første øvelse, dæk under gang, måtte vi lave om, og for første gang fik jeg prøvet min nye ommer teknik, rose for det første gode forsøg (han dækkede, men satte sig op igen, det var også lidt vådt), tage ham med og lave et nyt, som lykkedes.

Derefter var han på på på. Der var nogle langsomme reaktioner og nogle afstande. Der var et par steder, hvor han snusede en del, og jeg måtte skrue op for stemmen (han kunne finde på i distraktion at løfte ben).

Tilbagemeldingen var 1 ommer og 10 1’ere for diverse. Men igen overskygget af den fede fornemmelse, at 95 % af banen var med fuld kontakt.

Det var træning, men altså til en officiel konkurrence, så jeg skal da nævne at Lille Bjørn blev nr. 7 med 87 point og Max nr. 4 med 95 point.

Birgit Dahlgren tog dette foto af en meget glad fører og to tilfredse hunde.


Jeg skal huske at takke for en flot prøve, jeg gik lige efter præmieoverrækkelsen, men det var virkelig et flot gennemført arrangement, og vi kommer meget gerne igen.

Ingen kommentarer: