tirsdag den 27. august 2024

DM i rally. Hvad er vigtigt?

Megan og Paul nr. 7 til DM 2011

Jeg har gennem tiderne skrevet mange indlæg om DKK’s DM i rally, men det gør jeg gladelig igen 😊

Det første DM i rally blev afholdt 2009 og til og med 2019 var det et kredsmesterskab, som på skift afholdtes af DKK’s kredse. 

Fra 2020 overtog DKK DM i rally og andre discipliner, og de blev en del af Hund I Fokus (HIF). 

I år afholdes HIF for femte gang og for første gang på DKK Ringsted. 

Jeg har været heldig, dygtig, privilegeret … og har deltaget i alle DM siden 2011. En hurtig oversigt:
  • 2011 Megan blev nr. 7 i championklasse
  • 2012 Megan blev nr. 14 i championklasse
  • 2013 Megan blev nr. 5 i championklasse
  • 2014 Megan blev nr. 13 i championklasse og Lille Bjørn nr. 20 i ekspertklasse
  • 2015 Megan blev nr. 19 i championklasse og Max nr. 8 i ekspertklasse
  • 2016 Megan blev nr. 15 i championklasse, Max nr. 9 i championklasse og Lille Bjørn nr. 14 i ekspertklasse
  • 2017 Lille Bjørn blev nr. 15 i championklasse og Max nr. 10 i championklasse
  • 2018 Lille Bjørn blev nr. 7 i juniorklasse og Max nr. 6 i juniorklasse, begge med Mathilde som fører
  • 2019 Lille Bjørn blev nr. 5 i juniorklasse og Max nr. 4 i juniorklasse, begge med Mathilde som fører
  • 2020 Jeg dømte ekspertklase, championklasse og seniorklasse
  • 2021 Max blev nr. 11 i championklasse og Otto nr. 12 i begynderklasse
  • 2022 Max blev nr. 19 i championklasse
  • 2023 Jeg dømte ekspertklasse og championklasse
  • 2024 Max er kvalificeret i seniorklasse 
Desuden har jeg siden 2020 haft æren at være ansvarlig for afvikling af DM i rally og jeg siger tak til Rallyudvalget, som også i år har bedt mig være overordnet ansvarlig, det sætter jeg stor pris på. 

Hvad gør DM til noget særligt? Det kan der siges en masse om, men den korte version er:
  • Det er eksklusivt: man kan ikke tilmelde sig, man skal kvalificere sig og bliver inviteret til at deltage
  • Det er svært at kvalificere sig. Der er mange fantastisk dygtige ekvipager i Danmark, der er mange kvalifikationsprøver og så bliver det tæt i toppen
  • Som konsekvens af det foregående: Det er flot overhovedet at blive inviteret til DM
  • Vinderen af hver klasse får en titel, som kan registreres
  • Det er lidt blæret at kunne kalde sig Danmarksmester 😉 
Hvad er anderledes ved DM? Er det ikke en rallyprøve som alle andre? Det kunne man umiddelbart tro, men der er forskelle:
  • Der er 20 deltagere pr. klasse (som nævnt inviterede)
  • Der er en indledende runde, hvor deltagerne bedømmes af én dommer
  • Man få ikke feedback, man får kun at vide om der var 10’ere eller at man er blevet disket
  • De 10 bedste i hver klasse kommer i finalen, de øvrige placeres som nr. 11-20
  • Finalen dømmes af en anden dommer på en ny bane
  • Man får heller ikke feedback på finalebanen, man får igen kun at vide om der var 10’ere eller at man er blevet disket
  • Resultatet i finalen (point og tid) lægges sammen med resultatet i indledende runde, og summen danner grundlag for den endelige placering
Det er ikke mere kompliceret. DM dømmes ikke anderledes end alle andre prøver. 

Dommerne har formentlig og forhåbentlig skruet op for sværhedsgraden, men bedømmelserne er helt som til alle andre prøver.

Det kan godt være at det udefra er vigtigt, hvem der vinder DM og hvordan andre placeres. 

Men alligevel. 

Det er pr. definition 20 top-ekvipager, der bliver inviteret til DM, og selv med afbud er der ikke nemme kvalifikationer. For at komme til DM har man mindst 2 rigtigt gode resultater, som i 2 x 100 eller 1 x 100 og 1 x 99. 

Alt kan ske i en finale! Der er førere der bliver nervøse, der er hunde der har det svært, det kan være varmt eller koldt, det kan være tørt eller regne osv. 

Der er så meget forskelligt der kan spille ind. 

DM vindes af den ekvipage, der klarer sig bedst på dagen. De 19 andre i klassen er ikke dårlige, de fik bare ikke lige så mange point, eller gik lige så hurtigt, på dagen. 

Så til alle førere; sæt jeres kriterier, så I kan styre, om det bliver en succes eller ej at deltage i DM. 

Hvis dit succeskriterie er at blive nr. 1, er det fint, men der er kun ud én ud af 20 der kan opnå det. 

Jeg har en klar aftale med Max om, hvordan jeg skal være på banen og han har kvitteret med et: hvis du lever op til det, så er jeg med dig! 

DET er vores succeskriterie: 
  • Mit fokus er KUN på ham, og jeg MÅ IKKE tænke på point eller placeringer
  • Hvis vi kommer i finalen, så er det en bonus
  • Vores placering er naturligvis også en bonus
Sådan styrer jeg, at det forhåbentlig med overvejende sandsynlighed bliver en succes at være til DM.

mandag den 26. august 2024

Rally, jubilæer og følelser

En stolt hund og fører (foto: Pernille)

Det har været en weekend i rallyens tegn. Jeg har haft en masse skønne oplevelser og virkelig nydt at være en del af denne fantastiske sport både som udøver, arrangør og dommer. 

Lørdag var jeg til dobbeltprøve med begge drengene. Prøven var arrangeret af DKK Ringsted og blev holdt et nyt sted, i den fjerneste ende af det store græsareal, et dejligt sted at placere rallyringen. 

Max startede i seniorklasse hos Charlotte. Jeg har gengivet mine noter, som jeg fast skriver kort tid efter, at jeg har været oppe: 

Hvis det havde været DM, havde jeg været ked af det. Jeg var ikke klar til start, så det blev hektisk (jeg hyggede med Max), og jeg måtte på en lidt overraskende måde (tid) kæmpe for hans fokus. Han var der ikke og jeg kunne ikke skabe kontakt. Kun i passager viste vi hvad vi kunne. 13 på sideskift mellem ben, 2 andre ommere, jeg væltede kegle pga. balanceproblemer og 2 x 1. Ros fra Charlotte for jeg støttede godt, men ja han var der ikke. Vi prøver igen hos Conni.

Jeg kan godt bagefter se, at jeg var for negativ, jeg fik ikke nævnt at vi havde en flot start med løb, langsom gang, almindelig gang, sideskift om kegle faktisk en rigtig fed start. Jeg støttede Max supergodt, det var tydeligt at han havde det svært på siden længst væk. Så det var bestemt ikke så slemt som jeg fik gjort det til. 

Det var god læring i forhold til at beholde det mentale fokus. 

Derefter var vi oppe hos Conni. 

Max hos Conni. Igen flotte passager hvor jeg virkelig nød det. Men også en rodet start hvor han var på vej til Conni i dobbeltsynkron. Ikke den allerfedeste følelse med bedre end bane 2. Nu venter jeg på første E. Otto og jeg har leget og vi er klar” 

Der kan jeg virkelig se bagefter, at jeg var alt for hård ved mig selv. Det meste af banen gik virkelig godt, føreren var så fokuseret på Max at jeg ikke fik talt kegler, så jeg måtte lave spiral om, og jeg ved ikke hvad der skete, så vi måtte lave sit-stå om. Ellers var der småtterier, men som skrevet en meget bedre følelse end bane 1. Måske var det bare arealet eller en dårlig dag, ligesom den i Bårse 23. juni. 

Så blev det Ottos tur. For mig var placeringen af seniorklasse over middag meget perfekt, Max og jeg kunne vores prøver uden problemer, og jeg kunne varme Otto op præcis som jeg ønskede det. 

Otto hos Conni. Han var med, der skulle arbejdes med fokus, men vi var sammen! Start bakke 3 skridt og to sidestep lige i øjet. En masse flotte momenter, det føltes HELT rigtigt. Bakke væk han satte sig til allersidst, jeg valgte ikke at lave om. 10er. 1 ommer på sit/stå, 4x1 på skæv position, trængning, afstand til fører og noget jeg har glemt. SÅ FEDT Otto 83 med en 10er.” 

Det var så fedt at gå den prøve! Ja, han skal stadig scanne området og multitaske indimellem, men han er hos mig, jeg kan få hans fokus, han klør på – vores træning af at gå uden belønning på tid bærer frugt – og meget mere kan jeg ikke sige, det føltes rigtigt godt. 

Jeg valgte ikke at lave bakningen om, for vi har haft lidt problemer med øvelsen til træning. Den blev analyseret umiddelbart efter, og jeg havde givet forkert stopsignal (bliv i stedet for stå), så det kunne lige blive rettet til næste bane. 

Otto hos Charlotte:

Det gik rigtigt godt hos Charlotte, han gik som en drøm. Vi mistede cirkel omkring fører i begge forsøg, han løb rundt om skiltet - Charlotte fortalte at flere havde lavet underlige ting der ... derudover blev vi trukket 3 point, vi fik bakke tre skridt på højre side med minus 1. Og fed feedback fra Charlotte. Otto er en stjerne!!! 84 med en 13'er. Dagens bedste prøve og fuck hvor er Otto er god!!!!” 

Der er jeg virkelig tilfreds med mine noter, jeg var så glad over vores skønne samarbejde. Og rankede lige ryggen da Charlotte roste bakke væk fra fører som dagens flotteste, det var knivskarpt og jeg gav den rigtige kommando til at stoppe 😊 

To trætte hunde efter en lang prøvedag

En dejlig afslutning på en skøn dag. 

I går havde jeg arrangeret en dobbeltprøve i Bårse. Den var aftalt med Pernille, som drømte om muligheden for at gå i sin officielle prøve nr. 300 med Joker i championklasse, og det var altså lige til højrebenet at arrangere. 

Vi startede kl. 14:00, fordi der var fodbold om formiddagen, og det tidspunkt var der flere der syntes godt om. Jeg skulle også selv op, fordi Janne tilmeldte i championklasse, og blev lokket til at dømme de to seniorklasser. 

Der var en del afbud på dagen, heraf 3 ud af 5 i championklasse, men det lykkedes at få en efteranmeldelse og der kom en uventet gæst, som også blev inviteret med på den anden championbane, så der var 3 i den ene og 4 i den anden. 

Banegennemgang championklasse tidlig

Jeg havde designet banerne for et stykke tid siden, før jeg vidste at jeg ikke skulle dømme seniorklasse, og det bar de to championbaner præg af. Det var lettere opgraderede seniorklassebaner, og helt uden stop begge to. 

Pernille og Joker gik vidunderligt på begge baner, det var en nydelse at følge på første parket, og de vandt begge klasser med 100 point. 

Præmieoverrækkelse championklasse (foto: Lone)

Jeg synes Pernille fortjente en speciel gave i dagens anledning, Jeg havde derfor aftalt med Cathrine Buch, at hun skulle lave en tegning af Joker. Hun laver nogle enestående tegninger af hunde, der virkelig får dem til at stråle, hun fanger de nuancer, der gør hundene unikke. 

Hvordan fik jeg det rigtige foto som grundlag for tegningen? Ved at skrive til Pernille: ”Har du et favoritfoto af Joker taget ikke for langt væk (altså afstand til ham)? Vil du sende det? Og ikke stille spørgsmål”. Det gjorde hun :-)

Pernille med Cathrines tegning af Joker (foto: Lone)

Tegningen blev overrakt i forbindelse med præmieoverrækkelsen. 

Pga. afbud endte Max som eneste deltager i seniorklasse, men det passede os fint. 

Vil du ikke lege? (foto: Lone)

Den første bane gik rigtigt godt, der var fuldt fokus lige da vi var kommet i gang, en enkelt misforståelse så 2x3 og 1x1. 

Jeg vil meget hellere have en godbid! (foto: Lone)

Den anden var noget af det bedste vi har gået, måske den allerbedste. Max havde det fedeste fokus hele vejen, jeg følte at vi strålede sammen, jeg kunne høre klapsalver da vi gik ud, og hold da op, hvor jeg svævede. Der var en ommer og en mistet kommode - jeg så ikke, at han ikke flyttede bagbenene, jeg havde kun fokus på hans øjne – og det var så totalt ligegyldigt. For følelsen var det hele værd. Hvis vi kan genskabe den bare tilnærmelsesvis til DM, så bliver det en fantastisk dag. 

Og det blev bare bekræftet af denne vidunderlige besked jeg fik bagefter: "Og så vil jeg også sige, at hold da op du og Max gik det bedste jeg længe har set…..Wow 🤩 Sikken et fokus og kontakt (faktisk så Max lidt kæk ud😄) mega flot, tillykke til Jer 🥰 Jeg tror aldrig, jeg har set Max gå SÅ lækkert, som i dag. Det var tydeligt I begge nød det 🥰"

PS: Nu var prøverne jo arrangeret for at Pernille og Joker kunne fejre deres jubilæum, så snakken kom naturligvis på andre tal.
  • Det var rallyprøve nr. 150 og 151 i Sydkystens Hundeskole
  • Det var min rallyprøve nr. 219 og 220 som dommer
  • Otto gik lørdag sin rallyprøve nr. 85 og 86
  • Max gik i weekenden sin rallyprøve nr. 396, 397, 398 og 399, DM bliver nr. 400
  • Mine hunde – Megan, Lille Bjørn, Max og Otto - har gået i alt 770 rallyprøver

mandag den 19. august 2024

Motivation, fantastisk træning og magiske øjeblikke

 

Jeg skal love for at motivationen til at træne rally med Otto (og Max for den sags skyld) er vendt tilbage for fuld udblæsning. 

Sidste mandag havde Otto og jeg enetime hos Karina, og der ligger yderligere en stribe aftaler i kalenderen. Vi arbejder med forskellige basiskompetencer, som jeg ikke har haft (tilstrækkeligt) fokus på tidligere, og Otto er en kæmpefornøjelse at arbejde med. Man kan næsten høre hjernen tikke, når han prøver at forstå mine signaler – hvilket samtidig er en god feedback til mig om at være MEGET tydelig. Det hjælper gevaldigt at have Karina til at iagttage og kommentere 😉 

I lørdags trænede jeg med Amanda og Oonique i Bårse, det er er sørme meget længe siden sidst, og tiden fløj afsted og jeg fik en masse godt input – plus en bekræftelse af, hvor skarp Otto er. 


Vi afsluttede med en lækker frokost på Muldiverset, det var næsten magisk at sidde i den skønne have og nyde maden og stemningen, og få vendt verdenssituationen. 

I dag trænede jeg med My og Arya i Bårse. My havde ønsker min seniorbane fra i går, og det synes jeg var en vildt god idé, at blive udsat for sin egen bane! Max gik nogle seriøst fantastiske baner, føreren var ikke helt så skarp. 

Dagens clou kan ses på videoen: jeg har fuldt fokus på Max, vi har udført de første to skilte meget smukt og jeg har fuldt fokus på at få Max til at sætte sig inden fremsendelse til kegle. Han sætter sig, jeg sender og … det var faktisk en sidestep øvelse, der VAR ingen kegle og det blev til et godt grin i stedet, og Max tog det naturligvis med ophøjet ro! 


Otto fik også prøvet banen, og jeg var vildt imponeret af, hvor meget han allerede er rykket. Hans fremsending til kegle var bare så smuk. Jeg bliver helt blød indeni, når vi i løbet af en træningssession får den ene skønne oplevelse efter den anden, hans fokus bliver bedre og bedre og i længere og længere tid. 

Jeg er heldig at DKK Ringsted på lørdag har lavet et større prøvelignende setup, hvor jeg får mulighed for at træne begge hundene to gange på rigtige baner, det glæder jeg mig vildt meget til!

fredag den 16. august 2024

Bornholm august 2024 - med fokus på det kulinariske


Tirsdag til fredag var Kirsten, hundene og jeg på den traditionelle årlige ferie på Bornholm med svenskerne. De var ”tyvstartet” med ankomst sidste fredag. 

Vi havde hver sin lejlighed i Gudhjem Feriepark. 

Jeg tror jeg tale på alles vegne, når jeg skriver, at det var den bedste ferie vi har haft sammen ever. Børnebørnene er blevet store og vi fik en masse gode oplevelser sammen og hver for sig. 

Jeg havde (naturligvis) skitseret en privat plan, og vi nåede det vigtigste udover samværet med familien, nogle lækre kulinariske oplevelser. 


Tirsdag ankom vi lidt over 14, vi nåede ikke frokost i Râzapâz, men fandt heldigvis til Torvehal Bornholm

Stigs Oliven (ægteparret Stig Louring Larsen og Simikka Larsen) har forpagtet stedet siden efteråret 2022, og frokosten blev den skønneste anretning med lidt charcuteri, ost og diverse tilbehør. Simikka er olivenoliesommelier og vinsommelier, og de har importeret 4 forskellige græske vine, jeg ”kom til” at købe to 😉

Efter en skøn grillaftensmad gik vi alle syv til Gudhjem, Chris og jeg fik et glas Cayrol 2021, skabt af Jean-Claude og Anne Beirieu i Roquetaillade, Languedoc, en dejlig naturvin på 50 % Cabernet Sauvignon/50 % Merlot, med bid, fylde og frugt, et skønt glas vin. 

Resten af familien fik is fra Gudhjem Is lige overfor Provianten, og vi fik lov til alle at sidde sammen hos Provianten! 

Is og vin på Gudhjem Havn

Familiefotoet (eksklusive den stolte farfar) bringes med familiens tilladelse! 


Hjemturen langs klipperne var totalt magisk! 

Onsdag tog Kirsten og jeg til Allinge og købte kaffe og morgenbrød hos Schweizerkonditoriet, som vi kunne nyde lige udenfor. Det er en hyggelig tradition, vi har købt meget morgenbrød der, da vi boede på Klintely. 


Frokosten fik vi midt i Gudhjem, hos Fangst.  Det handler om bæredygtig fisk og andet godt, og vi fik to tapasanretninger og dertil to lækre glas naturvin Marutas rosé Un gran de folie (Carignan, Syrah og Macabeo) og deres orangevin Trafalgar (Muscat á Petit Grains), de importeres af Nichevine. Trafalgar var virkelig lækker, masser af frugt, fylde, intensitet, et skønt glas vin til maden. 

Desserten indtog vi lige i nærheden, hos Chris & Mario, som laver de skønneste is og vi nød dem i den lille gård overfor butikken. 

Vi har tidligere smagt de fantastiske pizzaer fra Brødre Bageri i Tejn, vi blev enige om at jeg skulle hente til aftensmaden, og bestilte 6 forskellige. At sige det var et populært valg ville være årets underdrivelse – de 6 pizzaer forsvandt som dug for solen, og alle var meget tilfredse med valgene, måske med den med kartoffel og den med kartoffel og portobello som favoritter? 

Torsdag startede med noget så uventet som regn, vi søgte ly hos Pernille Bülow i Svaneke, hvor vi købte lidt glas, og derefter gik vi ind ved siden af hos Spröt og fik en Cappuccino og en vinterbader, en juice på æble, gulerod, citron, ingefær. 

Frokosten har vi besluttet skulle nydes på Christianshøjkroen. Sofie Edlev Nielsen og Nikolaj Jeppesen overtog forpagtningen i 2023. Han er udlært fra Kommandanten og har været restauratør med Ensemble, og det stod højt på ønskelisten at spise frokost hos dem. 

Det var en kæmpefornøjelse, og et af de bedste måltider vi har fået. 



Jeg fik ”skovfrokost med tre slags sild (sherry, stegte, urte), kroketter af saltet torsk med remoulade, vildtpaté med surt, kalveroastbeef med peberrod, tærte med karamelliseret løg, blåskimmelost med vaniljesyltet hyben. Brød og rugbrød, smør og krydderfedt.” 


Kirsten fik ”kroens frokostsalat med Bornholmske bælgfrugter, urter, bagte rødder, ostecreme og sprøde salater plus svampekroket.” 

Dertil en Svaneke Classic på fad, og et glas rosé - Filarino Sangiovese 2022, Poderi dal Nespol, Emilia-Romagna. 

Hver mundfuld af skovfrokosten var udsøgt! Der var kælet for det hele, alle kombinationer var velovervejede og fremhævede grundingredienserne i retterne. Det er sjældent jeg sidder med en fornemmelse af, at jeg ikke kan pege det bedste ud, for jeg synes ALT var fantastisk. 

Vi HAR noteret, at vi skal besøge Christianshøjkroen næste gang vi kommer til Bornholm. 


Det ville være synd at sige at vi var sultne bagefter, men en tur til Bornholm kræver at vi kommer omkring Snogebæk og Kjærstrup Chokolade. Vi er kommet der jævnligt siden de startede i 1999, og jeg valgte denne gang en flødebollesoftice med orange. Den mindes jeg ikke at have set på kortet før, men den bliver forhåbentlig, for det er den bedste jeg har smagt!!! 

Fredag endte vi ret uplanlagt i Svaneke og igen i Spröt, hvor jeg fik kaffe og solopgang (æble, appelsin, gulerod, ananas). 

Frokosten inden vi skulle hjem efter et alt for kort besøg på solskinsøen SKULLE være på Râzapâz.


Kirsten fik to stykker smørrebrød (laks, hønsesalat), jeg den evige tatar (jeg er SYGT vild med den!) og dertil et glas Eser Spätburgunder. 

Som sagt et alt for kort besøg på Bornholm, men vi nåede en masse også på den kulinariske front. Skønne genbesøg af Torvehal Bornholm, Provianten, Brødre Bageri, Kjærstrup og Râzapâz. Og to rigtigt spændende nye bekendtskaber: Fangst og Christianshøjkroen.




mandag den 5. august 2024

Første dag efter ferien


Som pensionist kan det nemt ske at dagene flyder i ét, og jeg kan komme i tvivl om ugedagene. Det er rart. Jeg er også opmærksom på at dagene ikke bare skal flyde i ét, for det kan føles som at de bare forsvinder, og det har jeg det ikke godt med. 

Så når jeg kan læse, at nu er ferien slut og advarsler om hjemrejsetrafik så ånder jeg på den ene side lettet op – det berører ikke mig – på den anden side får jeg fokuseret på de aktiviteter, som er vigtige for mig. 

Så for at fastholde en fed pensionist dag, skriver jeg dette indlæg. 


Morgentur til Jacobshavn. 

Podcast nr. 1.000 downloadet. Min podcast Et hundeliv ❤️ har med to indlæg fredag og lørdag virkelig rykket. Dels Karina Al-Saffars om hendes karriereskift, dels Channie Elmestedts om hendes træningsplanlægning, har været vildt populære. Channies har på ingen tid fået over 100 downloads, hvilket er et kæmpehit i mit regi. 

Hendes indlæg har givet mig en stribe ideer til min egen træning, og vi har aftalt en del 2, som skal handle om den mentale træning. 

Jeg tjekkede status for rallyprøverne 25. august i Bårse, og 21. september i Hvidovre, efter en reminder er begge tæt på udsolgt. Det er fedt at prøver der hverken tæller til DM eller Årets Hund også kan trække fuldt hus! 

Derefter morgenmad. 


Der skulle sendes hilsen fra mig og hundene, og selfies skal jeg tydeligvis øve mere på 😊 Og ja Max er med (Otto sidder på ham). 


Jeg fik også taget et foto af Kirstens største solsikke. 

Derefter gik turen til Bårse med begge hundene for at træne. Der var fodboldtræning, der vor vi plejer at træne, så vi trænede et andet sted end normalt, og det var lærerigt! 

Max startede mærkeligt usikkert, indtil det gik op for mig at vi var helt oppe ved hegnet mod vejen og han tydeligt blev distraheret af trafikken. Da vi gik lidt væk, kunne han alt, højre ryk (mod mig) og væk (fra mig) er rykket en del. Jeg kunne tude af glæde bagefter. 

Otto bakning væk fra fører hat og briller indtil jeg startede forfra i små skridt og så bakkede han forrygende. Vi fik også startet på sideskift om kegle V til H, superflot. Og udholdenhedspassagen jeg blev helt revet med og pludselig var der gået 4:13 og der blev leget godt og grundigt. Virkelig fed træning. 

Derefter gik vi som vi plejer en tur om Bårsesøerne, det er virkelig skønt at have så dejligt et område lige ved siden af vores træningsplads. 

Hjemme fik jeg en let frokost og løste en virkelig svær Sudoku. 

Derefter gik jeg i gang med lektiedelen. Jeg har planlagt et forløb frem til 3. september, hvor sommelieruddannelsen niveau 2 går i gang, hvor jeg kommer i dybden med at repetere materialet fra del 1. I dag var det vinfremstilling, smagning af vin og Frankrig, hvor jeg fik tegnet et nørdet kort over Frankrig med distrikter og druer. 

Jeg havde noteret, at der var finalen i mændenes single i badminton og jeg nød at se Viktor Axelsens imponerende sejr over Kunlavut Vitidsarn. 


Aftensmaden var en rest tærte fra i går og noget salat, og vi fejrede guldmedaljen med et glas Château de Castillon 2022 fra Bandol. En lækker rosé, med flot syre, medium krop og smagsintensitet og medium eftersmag. Duft og smag er diskret, med noter af grønne æbler, lime og lidt blomstret. Ok vin, men jeg bliver ikke stor fan af rosé generelt.

torsdag den 1. august 2024

Træning med Otto


I dag er det præcis 4 år siden Otto debuterede i rally, en dejlig dag som jeg tydeligt husker, beskrevet i dette blogindlæg.

I lørdags, den 27. juli 2024, altså næsten 4 år efter, debuterede han i ekspertklasse. Ingen af de andre hunde jeg har gået rally med – Megan, Lille Bjørn og Max – har ”ventet” så længe på at rykke op. Det er ikke tilfældigt at der er gået lang tid, men det var ikke et bevidst valg at der skulle gå SÅ længe, og det har også krævet en betydelig coaching indsats at få motivation tilbage. 

Jeg har tidligere skrevet om træningsplanen og hvordan jeg måler fremskridt, vi er i fuld gang og med masser af gejst. 

Et typisk træningspas indebærer at vi kører til Bårse, jeg har et kort træningspas med Max, og derefter et lidt længere med Otto. Sidstnævnte slutter med, at vi går en imaginær bane (uden skilte, improviserede øvelser, primært flow), og det eneste jeg sørger for er at holde Ottos fokus, stoppe på et tidspunkt hvor der er fokus, stoppe tiden og lege. 


Det er sjovt HVER gang og typisk kører vi derefter de få hundrede meter til Bårsesøerne og går en tur. 

Det gør vi måske 4-5 dage om ugen, Max er tit med, men jeg er også opmærksom på, at han ikke nødvendigvis skal gå så langt hver dag. I dag blev han derfor hjemme og gik tur med Kirsten, mens Otto fik træning og tur alene. 

Træningen er planlagt, men der er plads til improvisation og det er meget motiverende for mig (og for hundene er jeg sikker på), at have disse relativt korte daglige pas – vi er måske i Bårse 30-35 minutter – og masser af leg, og ret varieret træning. 

Derudover får Otto og jeg enetimer hos Karina. Endelig er vi tilmeldt en række prøver, hvor fokus er på det glade samarbejde. 

Lidt statistik fra performancejournalen:
  • Jeg gik min første rallyprøver overhovedet med Megan 23. juni 2007
  • Ottos debut i ekspertklasse var min rallyprøve nr. 700
  • Mine fire rallyhunde har gået i alt 764 prøver (heraf 63 i juniorklasse), fordelt således
    • Megan 147
    • Lille Bjørn 138 (heraf 21 junior)
    • Max 395 (heraf 42 junior)
    • Otto 84
  • Max DM-prøve den 1. september bliver hans prøve nr. 400
  • Prøven bliver min DM-prøve nr. 21 og mine hundes nr. 29, fordelt således
    • Megan 8 C
    • Lille Bjørn 2 E, 1 C og 4 J
    • Max 2 E, 6 C, 4 J og 1 S
    • Otto 1 B