torsdag den 19. juli 2012

Hvad skal jeg nu lave?

I dag stod den på sommertræning hos Johanna med Max og Lille Bjørn.

Jeg synes ikke Max var helt nem i dag. Efter første belønning i fællesdækken rejste han sig, og jeg måtte give ham den lange line på. Derefter var der flere situationer hvor han rejste sig, så jeg måtte sænke kriterierne noget.

I stolpen (lineføring med positionsindtagelse i 8-tal rundt om to andre ekvipager, der agerer stolper) var han meget påvirket af at der stod to andre hunde så tæt på og af underlaget, så jeg kæmpede mest med at få kontakt. Lineføringen var pæn uden at være prangende, han var på i kortere stræk end sædvanligt.

Ellers fik vi lavet et pænt LP1-spring, nogle ok fremsendinger (de bliver hæmmet af linen, han sænker tempoet) og Johanna og jeg fik diskuteret kriterier for fastholden af apporten.

Så var det Lille Bjørns tur. Jeg plejer ikke at træne så meget med ham, som jeg gør i øjeblikket – i denne uge har det været tirsdag, onsdag og i dag, og planlagt træning i morgen, så jeg synes jeg er kommet godt omkring det meste, som volder problemer, og skal arbejde med detaljer hjemme.

Vi startede med fællessit - forstærkning efter 45 sekunder og da vi var færdige efter 2 minutter. Fællesdæk – forstærkning efter 2½ minut (der havde været en del forstyrrelser) og da vi var færdige efter 4 minutter.

Så noget kombineret fri ved fod og positioner under gang, hvor stå under gang voldte problemer, men ellers var jeg ganske godt tilfreds, ikke mindst med 2-skridtsøvelser og vendinger på stedet.

Jeg oplevede en af de sjældne løbe uden om springet tilbage i springapporten, andet forsøg var tæt på perfekt, en anelse skæv plads med ellers super.

Fremsendingen, visning af felt med line, ud i felt eneste kriterie, og han løb flot ud, stoppede, dækkede med forpoter på line. Jeg var ligeglad, belønning for det!

Så var der den valgfri øvelse, og jeg vidste ikke hvad jeg skulle vise :-) Jeg ville helst have taget indkald med stå, men har ikke rigtigt fået sat gang i den øvelæse endnu, så jeg valgte stillingsskift – og endte med at tale startindlæring af indkald med stå!

Jeg har nu fået så mange ideer indenfor kort tid – og genlæst Niina Svartbergs beskrivelse i Med sikte på 10:an i morges, så nu er der dømt kampagne fra i morgen. Dvs. jeg skal have lagt en plan for, hvordan jeg vil starte denne øvelse fra scratch og gennemføre til ug. Et lækkert lille sideprojekt her i ferien.

Og så vil jeg da lige nævne, at Nørdklubben (i regi af Chesapeake Bay Retrieverne) afholder officielle LP-prøver den 28. april 2013. Prøven har ligget på hundeweb siden 8. maj, og vi har INTET gjort for at markedsføre den. I dag blev der lukket for tilmelding med i alt 24 tilmeldte ekvipager, heraf 19 nørd-ekvipager. Det er bare helt vildt.

Ingen kommentarer: