fredag den 27. juli 2012

Too Darn Hot

Max nyder den svalende skygge i storkenæbbene

Johanna, Anita og jeg havde aftalt at mødes i Osted i morges. Johanna og jeg skulle teste vores unge hunde i LP1, og Anita og jeg skulle afprøve Osseau, Django og Lille Bjørn i LP2/3.

Max er 13½ måned, han er terrier, han er meget påvirket af omgivelserne. Han kan det hele på hjemmebane, og meget mindre på udebane. Så min hovedlæring af træningen med ham var:
  • jeg skal varme meget bedre op inden vi går i gang,
  • jeg skal arbejde meget mere med at holde ham motiveret mellem øvelserne,
  • og sidst men absolut ikke mindst skal jeg reagere meget hurtigere når han tydeligt viser, at han ikke er som på hjemmebane.
Det er godt at prøve dette ved en generalprøve i stedet for til en rigtig prøve, men jeg var virkelig irriteret på mig selv bagefter over at jeg ikke hurtigere ændrede attitude under generalprøven, når det var så oplagt at det var nødvendigt.

Faktisk gik Max forbløffende godt med det dårlige førerarbejde der blev vist.

Lille Bjørn havde jeg valgt fire øvelser til, og det var nok tre for meget. Man kan diskutere hvad problemet var (var det varmen, var det noget andet), men da jeg kom hjem og fortalte Kirsten om det skar hun lige igennem: I den varme kan hun ikke engang få Lille Bjørn med ud at gå tur.

Det jeg opnåede var: at Lille Bjørn startede med at løbe uden om springet, de to næste gang smed han apporten i afslutningen på springapport, hang i positioner under gang og mistede ståen, overhovedet ikke ville bevæge sig mod feltet og to gange tog den forkerte næseprøve – intet tegn på diskriminering. Og jeg kunne godt se på ham, at han ikke var helt som han plejer, men agerede ikke på det :-(

Det er den rene luksus at have Johanna og Anita som dommere, de ser ALT, og kommer med gode og præcise kommentarer. Tak for en hyggelig og lærerig træningsformiddag (den ene time endte med at blive 2½).

Der er nørdprøve på søndag, og der kan jeg forhåbentlig gøre det meget bedre.

Til aften trænede jeg lidt med Max, og han kan virkelig alle øvelserne perfekt hjemme, så hovedfokus nu er træning med forstyrrelser.

Liv i fuglebadet

Og så det med varmen … Ja, det er hamrende varmt, er det ikke skønt! Der er rigtigt mange på stranden i forhold til hvordan det plejer at være, men Megan er totalt ligeglad, og fulgte bare med mig i vandet og vi havde en herlig svømmetur.

Grillaften

Kirsten og jeg har kendt hinanden 33 år i dag, det er vores officielle mødedag. Jeg havde egentlig inviteret hende i byen, men pga. vejret blev det ændret til at vi tog en grillaften, og det var bare perfekt vejr til det.


Og så kunne jeg lige glæde mig over at Sydkysten Weekend også havde artiklen om Sjov Sommer med i dag.

Ingen kommentarer: