fredag den 20. juli 2012

Man har et standpunkt til man tager et nyt!


Ferietiden giver rigtig meget tid til hundetræning, og da Lille Bjørn havde været med de foregående tre dage blev det i dag Megans og Max’ tur. Jeg havde aftalt at mødes med Christina og Lonni, og vi var naturligvis heldige med vejret. Det regnede, da jeg kørte hjemmefra, og alle mulige steder i nabolaget, men i Jersie skinnede solen og det var rigtigt varmt.

Vi havde alle nogle specifikke øvelser, vi gerne ville træne, og det indebar bl.a. næseprøve for os alle tre. Jeg lagde ud for Christina og Lonni, og Lonni lagde ud for Max og mig. Det gik ærligt talt skidt, Max virkede ikke som om han havde prøvet det før, og på et tidspunkt måtte jeg bare i gang med noget andet. Mest rally og så indkald med Tempo som distraktion – et stykke fra indkaldslinjen cirka halvvejs. Det første indkald, ville jeg ønske vi havde på video: tordnende fart, en kæmpebue væk fra mig, flotte løb rundt omkring på arealet, og så endte han i en perfekt plads hos mig … Anden gang kom han den lige vej.

Så tænkte jeg over det med næseprøven, og ville lægge nogle flere pinde op (for at fremme snuseadfærd fremfor at tage pinde op) – og pludselig slog det ned i mig: De pinde, der lå udover dem med min fært, var jo dem jeg havde rørt ved, da jeg lagde ud for Christina og Lonni. Alle pindene havde min friske fært, ikke underligt, at Max ikke kunne finde ud af det.

Vi prøvede med friske pinde, men det blev noget rod, der var også gået over en time, så det var et godt tidspunkt at stoppe træningen på.

Indimellem fik jeg trænet lidt rally med Megan også, det går fint, men jeg kan godt mærke at jeg ikke er nær så skarp i kriterierne med hende – en gammel uvane, som jeg skal gøre op med nu (se længere nede).

Sidst på eftermiddagen stod den på havetræning med Max og Lille Bjørn. Med Max startede jeg med næseprøven :-))))) Da jeg lagde 6 op tog han bare en tilfældig, vi startede igen og han tog den rigtige. Så lagde jeg 12 op, vi lavede tre gentagelser med skiftende placering af den rigtige pind, han tog den sikkert hver gang, og sidste gang kom han helt tilbage med den. Og føreren havde det pludselig meget bedre!!! Så lavede vi nogle flotte fremsendinger, et par stå og noget stillingsskift.

Med Lille Bjørn stod den på 7 gentagelser af starten af indkald med stå. Først fra kort afstand, hvor jeg stod stille, kaldte og sagde stå, derefter bevægede jeg mig baglæns, kaldte og sagde stå. 7 skarpe stop. Vi øger kriterierne i morgen, dette er kampagneøvelsen.

I dag kom invitationen til DM i rally med posten, Megan og jeg har kvalificeret os med de 99 point vi fik 28. august sidste år. Siden har vi ikke været på det niveau, og som jeg beskrev i bloggen Lidt men godt  havde jeg næsten besluttet at melde fra: "Jeg må erkende, at det bliver et langt, sejt træk at komme op på et niveau, hvor jeg mener vi stabilt kan få høje point i rally championklasse, så derfor har jeg også med 99 % sikkerhed besluttet at vi ikke deltaget i DM den 25. august. Hvis vi deltager, skal vi kunne gøre det godt, og det er jeg langt fra sikker på vil være tilfældet som det ser ud nu. Og så er der også den helt banale forklaring, at Megan simpelthen er dårlig til at slappe af, når vi kører bil. Hun sidder op i buret, og hvis vi skal af sted tidlig lørdag morgen til DM, Megan sidder 3½-4 timer, og vi derefter skal op, er vi bestemt ikke klar til at performe optimalt. Så formentlig et afbud, og mon vi så ikke vil forsøge at kvalificere os til 2013, og så være toptunede der?"

Jeg lagde ovenstående foto på Facebook i dag og skrev ”Megan og jeg er stolte over at have kvalificeret os til DM i championklasse for anden gang, men føler os selv ikke klar til at gå op i år, og melder derfor afbud. Vi håber der er en på ventelisten, der bliver glad :-)

I løbet af eftermiddagen begyndte jeg at tænke nærmere over det. Hvis det nu var en anden der havde givet mig de undskyldninger for at melde afbud, hvad ville jeg så selv have svaret? Forudsat jeg troede på at de var gode nok til at gøre sig gældende :-)

  1. Det med at slappe af i bil kan løses ved at tage over dagen før. Jeg har booket et værelse i nærheden af Spøttrup, så det er løst. Tjek.
  2. Vi er ikke gode nok lige nu. Der er over en måned til, kan I komme op på et fornuftigt niveau på den måned? Ja, det kan vi, vi har allerede fået flere træningstilbud, så det klarer vi også. Tjek.
  3. Øh, så var der vist ikke rigtigt mere.
Jeg har sagt – men ikke skrevet – at det var mange penge at betale for måske ikke at opnå noget særligt. Og hvad så, det er min helt store hobby, jeg er kvalificeret til DM, selvfølgelig skal jeg stille op. Så jeg gør Jens Otto Krags kloge ord ”Man har et standpunkt, til man tager et nyt!” til mine. De er jo ikke – som mange bilder sig ind - udtryk for at man bare skifter mening, som vinden blæser, men udtryk for at man bliver klogere, og dermed når frem til andre erkendelser end tidligere. Så Megan og jeg stiller op til DM 2012!

6 kommentarer:

conni sagde ...

SÅDAN..!..:-))

Ditte sagde ...

Sådan skal det være.... Gælder os til kampen :-)

Paul sagde ...

I lige måde Ditte! Vi har vist noget til gode fra sidste år :-)

Ditte sagde ...

;-)

annie sagde ...

thats the spirit:o))

Sofie Fjeldsted Olsen sagde ...

Vi ses deroppe. Jeg deltager dog ikke i Rally, men Ego har kvalificeret os i LP1 :0)