tirsdag den 17. juli 2012

Hvad er god træning?

Hvis man ikke møder modstand er livet for nemt. Hvis man altid får ret, omgås man rygklappere. Hvis der ikke opstår fejl, når man træner, er træningen for nem.

Jeg kom til at tænke på det til dagens træning i Jersie, hvor Anita, Christina og jeg mødtes til 1½-times sommerferietræning. Vi har alle ferie, og naturligvis mødes vi så for at træne :-) Der skete en del, som jeg ikke havde ventet, og nok sammenlagt meget mere end jeg havde forventet.

Den positive indfaldsvinkel er naturligvis, at dette giver fokus på områder, som der er behov for at træne.

I begge fællesøvelser var Max meget urolig. Ja, det er igen et anderledes setup, men jeg var alligevel overrasket over hvor meget jeg måtte reducere kriterierne i forhold til træningen i torsdags hos Johanna.

Bagefter gik vi noget verdensklasse lineføring inkl. alle to-skridtsøvelser og vendinger, og en masse rallymomenter, det kører bare. Lidt stå, lidt stillingsskift og så et meget svært indkald, hvor Christina skulle holde ham samtidig med at hun hold Tempo, og Max er RET glad for Tempo. Men da jeg kaldte stormede han ud til mig og endte i en flot plads. Tjek!

Med Lille Bjørn arbejdede jeg med tre øvelser: dirigeret apport, fremsending og indkald med stå.

Dirigeret apport er blevet en virkelig favoritøvelse, nu er udfordringen at Lille Bjørn er blevet så tændt på apporten, at han gerne vil ud til den, før vi har lavet udgangen til keglen. Og så valgte han begge gange den rigtige apport, men efter at være drejer den forkerte vej, så jeg skal nok arbejde særskilt med at forstærke dirigeringen.

Fremsendingen. Hmmm. Er det ved at blive et mønster at han ikke løber ud første gang? I dag løb han først til Anita. Anden gang løb han ud i feltet og snusede helt vildt, så jeg kunne ikke dække ham af. Tredje gang stoppede han lige udenfor feltet og var meget optaget af en eller anden duft. Fjerde gang køb han flot ud og blev dækket af. Anita og Christina mener bestemt ikke han er tændt nok på feltet, så Christina introducerede et kaninskind, som belønning i feltet. Det virkede i Jersie og det virkede hjemme i haven. Jeg skal have arbejdet lidt mere med det.

Endelig indkald med stå. Jeg har jo besluttet at starte helt forfra, og det skulle så være i dag. Da Christina begyndte at spørge, hvordan jeg ville gøre, blev det vist klart at jeg ikke har tænkt det helt igennem, så jeg laver lige noget hjemme i haven træning før jeg bringer det ud i verden!

Lækker træning med to andre rigtige nørder.

Ingen kommentarer: