lørdag den 7. juli 2012

Træning med spøgelse

Oldfruen som spøgelse (foto: Annie Larsen)

I dag gik turen til Osted og Connis Think-Plan-Do hold. Vi havde jo en anelse om hvad der var i vente fra Connis blog i går Spøgelseshold i morgen og som man kan læse i Annies blog fra i dag blev der virkelig arbejdet med Spøgelsesdetaljer i Osted.

Temaet den første time var forstyrrelser og afprøvning af grænser.

Fællesdæk, hvor Conni i sit spøgelsesoutfit gik omkring hundene. Det var Lille Bjørn helt ligeglad med. Jeg var i skjul og kom frem og belønnede et par gange undervejs.

Fællessit, som var en individuel sit, hvor fører plus de andre kursister samlet skulle gå mod den siddende hund, og der skulle belønnes inden hunden blev utryg. Her var det tydeligt at se på Lille Bjørn, da vi var ved at komme for tæt på, så klik og beløn og afslutning.

Fri ved fod med forstyrrelser (foto: Annie Larsen)

Fri ved fod mellem de andre kursister med hunde og omkring Conni i spøgelsesoutfit og en stillingsskifttrekant. Der var en del snus fra Lille Bjørn – det fugtige græs og varmen udviklede vildt spændende dufte kunne man se – men ellers god kontakt, og han var ret ligeglad med spøgelset.

Og endelig fremsending mod et felt med andre førere og hunde lige udenfor feltet og diverse kegler foran feltet. Der var godt nok masser af dæmpning, så først da mennesker, hunde og kegler var flyttet godt væk, fik jeg nogle ordentlige fremsendinger.

Ellers havde jeg med Lille Bjørn fokus på at styrke glæden ved apport, og vi lavet en del flotte apportfastholden, og jeg kan nu ret sikkert tage apport fra ham med slipkommando, og han bliver siddende. Den kommende tid skal kæden udvides, men stadig med massiv belønning af fastholden.

Næseprøvepinde i massevis (foto: Annie Larsen)

Og Lille Bjørn fandt naturligvis den rigtige (foto: Annie Larsen)

Sidste øvelse med Lille Bjørn var Næseprøven, hvor Conni havde lagt et flot mønster ud. Det voldte ingen problemer, og Lille Bjørn kom flot i plads med den rigtige.

Med Max arbejdede jeg med lineføring (inkl. 2-skridtsøvelser og vendinger), fri ved fod, stillingsskift (nu også afstand på sit-stå), fastholden af næseprøve og apport (ja, der går længere og længere tid) og dæk. Det hele gik supergodt, vi arbejdede samlet set godt 15 minutter, hvilket er en del for ham.

Vi arbejdede også lidt med target, som opvarmning til at Conni skulle se vores fremsending. Og der var Max godt nok ikke så koncentreret, han valgte alle mulige andre sjove ting, og jeg skulle have været mere hurtig og konsekvent til at stoppe det.

Megan var også med og vi arbejdede med lange stræk fri ved fod på henholdsvis højre og venstre side, og belønning for kontakt, kontakt, kontakt, og jeg kan mærke forskellen. Det ender med at Megan og jeg kommer til at holde af fri ved fod :-) Endelig arbejdede vi med nogle detaljer fra championprogrammet.

To effektive timers træning, igen en fornøjelse at kunne arbejde med alle tre hunde, og mærke at jeg havde fået meget ud af alle træningsforløbene.

Afslappet stemning (foto: Annie Larsen)

Og som altid var der en rigtig god stemning under træningen.

Ingen kommentarer: