onsdag den 9. marts 2016

Hyldest til Bjørnen

Vores første møde

Vi husker naturligvis alle vores hundes fødselsdage, men vi fejrer dem ikke specielt på dagen. Alle tre hunde fik kødben i dag, men det gør de jævnligt.

Her til aften gik det pludselig op for mig, at jeg naturligvis burde skrive et blogindlæg, som en hyldest til Lille Bjørn i dagens anledning.

Onsdag morgen kl. tidligt

På morgenturen lagde jeg ovenstående foto på Facebook, jeg måtte bruge blitz, ellers kunne man ikke se Lille Bjørn. Jeg tjekkede lige, han har fået 159 likes og 80 lykønskninger. Lille Bjørn er kendt i hundekredse :-)

Lille Bjørn og jeg har oplevet rigtigt meget sammen. Hans udstillingskarriere, som var det, der var i fokus fra starten, da Kirsten valgte ham, er gået fint. Han er DKCH og KLBCH og det er jo rigtigt flot.

Men det er først og fremmest den udvikling, som jeg har været igennem med ham på lydighedssiden som var været unik.

Jeg sidder og læser på min hjemmeside om 2008: 4 rally begynderprøver, alle IB. 2 LP1'er ikke bestået.

I 2009 var der tre LP-prøver i kalenderen. Han fik sin 1. præmie i LP1. Og så fik han 56 og 49 point ved to LP2-prøver.

I 2010 var LP lagt på hylden og Rally var tilbage. Først 4 begynderklasse, hvor han bestod 3 og blev begyndermester. Så 1 bestået øvede klasse og 4 x ikke bestået.

3 år med LP og rally. 5 LP-prøver med 1 bestået. 13 rallyprøver, hvoraf 4 beståede.

Jeg kan minds, at jeg var klar til at pensionere ham indtil flere gange. Og når jeg ser tilbage på de tre år tænker jeg også, at det var da utroligt, at jeg blev ved.

Men det gjorde jeg, og i 2012 skete der noget. Lille Bjørn blev Rally øvede mester og fik sin første pind i Ekspertklasse. Og han fik sin LP2-titel.

Siden gik det fortsat op og ned, men mest op og det sidste år har det kørt rigtigt strømlinet og med fornuftig stabilitet.

Men når jeg ser på hans CV og læser følgende på lydighedssiden: ”LP1 LP2 LP3 RBM RØM DKRLCH Wessex Paddington. Årets LP2-terrier og årets rally ekspert terrier i DTK 2011. Danmarksmester i LP3 i DTK 2012. Årets LP3-terrier i DTK 2012 og 2013.” Og husker at han har deltaget i et DM i rally ekspertklasse. Så tænker jeg alligevel: Vi har sgu gjort det meget godt.

Der er stadig ingen, der skal beskylde os for at ligge på den lade side. Målet er, at Lille Bjørn skal til DM og til Årets Hund i rally ekspertklasse i år. Vi giver den i hvert fald en skalle, og vi skal nok nå mindst et af målene!

Lille Bjørn har virkelig sat Norwich terrieren på lydighedslandkortet herhjemme.

 
På kursus hos Kathy Sdao

Udover de næsten 100 prøver han har været oppe til, har vi været til utallige skønne træningstimer og kurser sammen. Han var min hund på Klikkerinstruktøruddannelsen. Vi har trænet hos en masse af de tunge indenfor hundetræning. Fx Helle Damkjær. Niina Svartberg. Kathy Sdao. Johanna Allanach. Susanne Bach. Og mange flere, som jeg ikke vil nævne, for ikke at glemme nogen.

Alle vores hunde har personligheder, men Lille Bjørns er noget ganske særligt. Hvis han ikke vil noget, så vil han det ikke. Jeg har virkelig lært noget om at arbejde med motivation sammen med ham.

Det sidste år, har vi virkelig fundet melodien, som nævnt, og nu hvor jeg ”kun” går rally med ham, er det bare en fornøjelse at opleve hans fokus og glæde til træning og til prøver. Lille Bjørn, som blev IB’et 9 ud af 13 gange de første år af sin rallykarriere.

Jeg træner ikke så meget med Lille Bjørn længere, men når vi træner, har vi en fest. Han elsker at træne, selvom han meget ofte er svær at lokke med, når vi skal afsted.

Han elsker også konkurrencer og der står 4 konkurrencer på tapetet de kommende måneder og jeg glæder mig til hver eneste en, det bliver fantastisk!

Lille Bjørn er bare verdens bedste Bjørn!!!

Ingen kommentarer: