mandag den 21. marts 2016

Fuldt fokus


Mit hovedmål ved dagens træning var at have fuldt fokus fra Max, når vi trænede. Det betød omvendt at han kom i line undervejs, hvis vi holdt pause, eller skulle følge med i noget.

Det virkede rigtigt godt, han var lige ved at smutte i starten af den fulde bane, men jeg fik ham i plads, og derudover var der kun nogle småting.

Der var en fuld bane med skilte og kegler og felt, vi gik den med tilbagemelding fra Johanna, og i den fri runde, hvor Stine og jeg var i gruppe, gik Max og jeg den med højre start og derefter igen med venstre start.

Jeg blev mindet om at give kommandoer. Skiltet: sit-dæk-sit, jeg gik og Max gik med, men uden at jeg havde sagt noget … Ups, det er præcis det jeg har ekstremt fokus på i både HTM og FS (og også prøver i Rally): Hunden skal ikke selv regne ud, hvad den skal, den skal have en kommando.

Så gik vi en masse korte baner uden skilte med svære sekvenser à la bakke 1 skridt, sit-dæk-sit, sideskift til højre, bakke 2 skridt, twist, sideskift til venstre, bakke 3 skridt. Jeg fik virkelig sat fokus på nogle momenter, som jeg arbejder med pt., og hvor vi gør gode fremskridt.

Blandt interessante forstyrrelser var i den fulde bane, at genstanden I hente bringe var en hulahopring, vi skulle gå en dobbelttysker med den, og derefter lægge den tilbage.

Foto: Gitte Freytag

I en af sekvenserne uden skilte var der igen hente bringe, hvor den ene fører skulle tage en imaginær tiara af og give til den anden fører på halvvejen mellem de to baner osv. Interessant for hundene, som kunne se ingenting blive givet frem og tilbage :-)

Som det kan ses af Gittes foto var Stines tiara lidt for lille til mig, så jeg måtte kæmpe med at få den af igen!

Jeg er supertilfreds med Max’ og min indsats til aften, nu slapper vi af inden morgendagens træning i HTM/FS, sidste træning inden 28. marts.

Ingen kommentarer: