Vores første besøg på Færøerne startede i går og slutter på fredag. Vi bor på Hotel Hafnia og dag 1 havde vi kun planlagt et besøg på Michelin-restauranten KOKS.
Vi ankom midt på dagen, og vi havde fra værelset udsigter til etika, en lille, hyggelig japansk restaurant, som naturligvis anvender lokale råvarer, og var et perfekt valg til en let frokost.
Vi gik lidt rundt i det meget overskuelige centrum, fik en Cortado og nogle småkager i Paname Café, og vendte tilbage til hotellet, dels for at slappe af, dels for at planlægge dagen i dag.
KOKS ligger i Kirkjubøur, et kvarters kørsel fra Thorshavn, og der er ikke mget at diskutere: vi skulle have deres Tasting Menu inkl. vinmenu.
Udsigten fra restauranten er uforlignelig. En fantastisk natur, en betagende udsigt, som kun kan give ro i sindet. Vi kunne følge færgerne til Hestur og Sandoy, og lige nedenfor kunne vi følge en Border Collie, et får, fire heste og ejeren. Border collien arbejdede hele aftenen på at hyrde hestene, som var totalt ligeglade.
Nedenfor er retterne og vinen nævnt og vist. Kommentarer følger ved senere lejlighed. Men ganske kort: Et enestående og fantastisk måltid, tilberedt med kreativitet og knivskarp præcision.
Vi startede med 8 appetizers.
NV ”Langitude” Larmandier – Bernier, Champagne, Frankrig
Igulker (søpindsvin)
Toskur (torsk)
Flida (albueskæl)
Hummari (jomfruhummer)
Colheita Sercial 1999, d’Oliveiras, Madeira, Portugal
Ræst kjøt
Skerpikjøt
Garnatalg (gode råd med fåretalg)
Rabarbur (tallerkensmækker med rabarberkompot)
Grüner Veltliner »Zwickl naturtrüb» 2015, Nikolaihof, Wachau, Østrig
Kalvi og vatnkarsi (helleflynder og vandkarse)
Montagny 1er Cru 2015, J.M. Boillot, Bourgogne, Frankrig
Hvitarot og tari (majroer med ristet blæretang)
Verdejo 2015, Belondrade y Lurton, Rueda, Spanien
Kufiskur og sanddunnuber (mahogni clam og strandurter)
Toskur og kræklingur (torsk og blåmusling)
Châteauneuf-du-Pape, Château de Beaucastel, Rhône, Frankrig
Grinda hjarta og reydrøtur (grindehjerte og rødbede)
Riesling Spätlese « Bernkasteler Badstube » 2006, S.A. Prüm, Mosel, Tyskland
Ribesrunnur og syra (solbær og havesyre)
Søl og blaber (dulse og blåbær)
Godarad og rabarba (gode råd og rabarberkompot)
Hvonn (kandiseret kvan)
Sjokulata, timian og valnøt
Ingen kommentarer:
Send en kommentar