torsdag den 3. august 2017

Sidste træning inden DM


Anita og jeg havde aftalt at mødes til HTM/FS-træning i eftermiddags, og efter at have tjekket vejrudsigten blev tidspunkteret justeret, så vi kom til at træne i stort set intet regnvejr. Vi valgte også asfalten ved Jersie Skole fremfor græsset ved Jersie Privatskole.

Jeg havde planlagt fuld HTM1 med Lille Bjørn, fuld FS1 med Max, og links i HTM3 med Max. De planer blev justeret, som det vil fremgå. Indimellem skulle Anita og Osseau arbejde med deres FS1/HTM2.

Lille Bjørn og Max er klar! (foto: Anita)

Jeg lagde ud med Lille Bjørn. Opvarmningen var nogle rallysekvenser, en perfekt måde at afgøre om han er på det rette niveau, til at gå ind og performe. Så gik vi ind og lavede et fuldt nummer, jeg huskede at belønne undervejs, jeg blev lidt revet med og improviserede en overgang til sidst, og så blev slutningen lidt rodet.

Så vi prøvede én gang til, efter noget feedback. Lade være med at rette ind i bakningen (gå lige), ikke belønne lige efter bakken – det ødelagde overgangen, større håndbevægelser i ”ud i det fri”, sikre vendinger og det var vel det … Lille Bjørn gik igen fantastisk, det er et superlækkert nummer. Jeg skal huske, som i rally, at han er en lille hund med korte ben, så mine skridt skal være afpasset ham, i bakning, i sidelæns og i alt det andet.

Men det er et perfekt nummer til os.

Max og FS gik ikke så godt. Jeg blev irriteret over nogle ting, der ikke gik, som de skulle, og der er ingen grund til at træde i det, men det er godt at træne med Anita, som kender mig ud og ind, og kunne få mig til at lande igen.

Jeg droppede naturligvis tanken om at arbejde med HTM, jeg skulle bare slutte med noget ordentlig træning med Max- Så Anita foreslog fuld FS, UDEN musik, med masser af belønning, og jeg gav klikkeren til hende.

Jeg var fuldstændig groundet og vi gik et superflot program, Max kunne det hele, og jeg kunne bare konstatere, at hunden altid har ret: det superdårlige første træningspas med FS var affødt af mig …


Men det blev rettet op og vi fik afsluttet med en superfin runde, og de tre dygtige drenge kunne løbe rundt og snuse og kontrollere, at de alle fik markeret alle steder.

Dejlig afsluttende træning inden DM :-)

Ingen kommentarer: