Morgen over Rønne
I dag var der kun to planlagte aktiviteter: Besøg på NaturBornholm med hele familien og besøg på Kadeau (Kirsten og mig).
Vi var også omkring Svaneke, fik frokost på hotellet og km i vandet. Og sluttede med nogle specialøl sammen med Christian.
NaturBornholm var et helt nyt bekendtskab for os, men bestemt turen værd. Det handler om hvordan Bornholm er blevet til, og der var meget som også var spændende for Frasse, da han først kom sig over den første benovelse.
Fantastisk udsigt
Først menu, vinmenu og fotos.
Tre snacks dertil NV J.L. Vergnon, ”Murmure”, Champagne
Glødebagt glaskål, ærter, skovmærke, blå ost
Squash, musling, stikkelsbær
Fritterede fjordrejer, Karl Johan, figen
2014 Amaury Beaufort, « Côte de Junay », Bourgogne
Østers, persille, surkål, solbærblade
Kål fra haven, musling, løvstikke, valle
Grillbagt brød
2015 Mark Angeli, « La lune », Loire
Kammusling, peberrod, gul bede, hamp, fyrreblomst
Kåltærte, varmrøget laks, fløde, marehalm
2015 Jean-Marie Berrut, « Le petit tétu », Bourgogne
Syltede græskar, hybenrose, skovmyrer, hvide asparges
Sprødt brød, kartoffel, blomsterkarse, gran
2014 Kéké Descombes, « Vieilles Vignes », Morgon
Lam, sort hvidløg, blomme, marv
Palthästa, 2 år Havgus, løg, skovmærke
2016 Canelli Pera, Moscato d’Asti, Piemonte
Æble, havesyre, røn, rabarberrod
Bær fra haven, crème fraiche, valnøddesnaps
Aftenudsigt fra Kadeau
Maden var fantastisk! Måske på nær æbledesserten var alle retter knivskarpe, ingredienserne indgik i en syntese og det det var en nydelse af smage den i små mundfulde, undtagen når vi blev anbefalet, at en ret var tænkt som en haps :-)
Det der undrede os mest på den front var manglende råvarer. Vi savnede virkelig en lokal fisk eller to, som ingrediens i en eller to retter.
Vinen var parret fint til maden, om end det kom bag på os at parringen var en vin til to retter. Da der blev skænket ret mådeholdent, var vi flere gange næsten løbet tør for vin til ret nr. 2.
En vinmenu prissat til 1.000 kr., der forventede vi helt klart mere end 6 små glas vin, dette var optrækkeri. Ved et eventuelt genbesøg vil vi helt klar vælge at bestille en flaske eller to fra kortet.
Der, hvor virkelig oplevede forskellen i forhold til KOKS og ikke mindst Frederiksminde, var timingen og passionen.
Det gik ret stærkt med at servere; vi fik simpelthen ikke tid til at nyde og fordøje den ene ret, tale om den – som man absolut gør med mad på dette niveau – før den næste kom på bordet. Vi havde aldrig forestillet os at en aften med tre snacks og ti retter kunne eksekveres på lige godt to timer. Hvis der var gået tre timer, havde der virkelig været tid til at fordybe sig i maden og vinen, nu gik det for stærkt.
Og så det med passionen. Maden og vinen blev præsenteret venligt, professionelt, kyndigt. Men den overskudsagtige stolthed og begejstring, som vi vil forvente på en restaurant på dette niveau, var der simpelthen ikke. Det var mekanisk, ikke entusiastisk. Kadeau er bestemt et besøg værd, de får det mest fantastiske ud af enkle råvarer. Men skrue op for mængden af vin på vinmenuen og skrue ikke mindst op for begejstringen og stoltheden over det, der bliver serveret, for det kan I godt være mere end bekendt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar