mandag den 28. august 2017

NaturBornholm, Kadeau, detaljer

Morgen over Rønne

I dag var der kun to planlagte aktiviteter: Besøg på NaturBornholm med hele familien og besøg på Kadeau (Kirsten og mig).

Vi var også omkring Svaneke, fik frokost på hotellet og km i vandet. Og sluttede med nogle specialøl sammen med Christian.


NaturBornholm var et helt nyt bekendtskab for os, men bestemt turen værd. Det handler om hvordan Bornholm er blevet til, og der var meget som også var spændende for Frasse, da han først kom sig over den første benovelse.

Fantastisk udsigt

Kadeau har vi kendt fra den åbnede på Bornholm i 2007, men det er flere år siden vi har været der, og første gang efter at den har fået Michelin-stjerne. Det er samtidig ferien tredje (og sidste) besøg på Michelin-restaurant (tidligere Frederiksminde og KOKS), og forventningerne var store.

Først menu, vinmenu og fotos.


Tre snacks dertil NV J.L. Vergnon, ”Murmure”, Champagne

Glødebagt glaskål, ærter, skovmærke, blå ost

Squash, musling, stikkelsbær

Fritterede fjordrejer, Karl Johan, figen

2014 Amaury Beaufort, « Côte de Junay », Bourgogne

Østers, persille, surkål, solbærblade

Kål fra haven, musling, løvstikke, valle

Grillbagt brød

2015 Mark Angeli, « La lune », Loire

Kammusling, peberrod, gul bede, hamp, fyrreblomst

Kåltærte, varmrøget laks, fløde, marehalm

2015 Jean-Marie Berrut, « Le petit tétu », Bourgogne

Syltede græskar, hybenrose, skovmyrer, hvide asparges

Sprødt brød, kartoffel, blomsterkarse, gran

2014 Kéké Descombes, « Vieilles Vignes », Morgon

Lam, sort hvidløg, blomme, marv

Palthästa, 2 år Havgus, løg, skovmærke

2016 Canelli Pera, Moscato d’Asti, Piemonte
Æble, havesyre, røn, rabarberrod

Bær fra haven, crème fraiche, valnøddesnaps

Aftenudsigt fra Kadeau

Maden var fantastisk! Måske på nær æbledesserten var alle retter knivskarpe, ingredienserne indgik i en syntese og det det var en nydelse af smage den i små mundfulde, undtagen når vi blev anbefalet, at en ret var tænkt som en haps :-)

Det der undrede os mest på den front var manglende råvarer. Vi savnede virkelig en lokal fisk eller to, som ingrediens i en eller to retter.

Vinen var parret fint til maden, om end det kom bag på os at parringen var en vin til to retter. Da der blev skænket ret mådeholdent, var vi flere gange næsten løbet tør for vin til ret nr. 2.

En vinmenu prissat til 1.000 kr., der forventede vi helt klart mere end 6 små glas vin, dette var optrækkeri. Ved et eventuelt genbesøg vil vi helt klar vælge at bestille en flaske eller to fra kortet.

Der, hvor virkelig oplevede forskellen i forhold til KOKS og ikke mindst Frederiksminde, var timingen og passionen.

Det gik ret stærkt med at servere; vi fik simpelthen ikke tid til at nyde og fordøje den ene ret, tale om den – som man absolut gør med mad på dette niveau – før den næste kom på bordet. Vi havde aldrig forestillet os at en aften med tre snacks og ti retter kunne eksekveres på lige godt to timer. Hvis der var gået tre timer, havde der virkelig været tid til at fordybe sig i maden og vinen, nu gik det for stærkt.

Og så det med passionen. Maden og vinen blev præsenteret venligt, professionelt, kyndigt. Men den overskudsagtige stolthed og begejstring, som vi vil forvente på en restaurant på dette niveau, var der simpelthen ikke. Det var mekanisk, ikke entusiastisk. Kadeau er bestemt et besøg værd, de får det mest fantastiske ud af enkle råvarer. Men skrue op for mængden af vin på vinmenuen og skrue ikke mindst op for begejstringen og stoltheden over det, der bliver serveret, for det kan I godt være mere end bekendt.

Ingen kommentarer: