mandag den 7. august 2017

Skøn træningsaften

Foto: Iben Marianne Krarup Pedersen‎

Først en stor tak til Iben Marianne Krarup Pedersen‎, som har taget en masse fotos ved DM i rally, og jeg fik dette skønne billede fra første runde med Max. Det er jeg ret vild med :-)

Til aften startede jeg på første runde af et begynder Nose Work hold med Lille Bjørn hos Merete. Holdet lå 19:00-19:55, Anita og Django var tilmeldt samme hold, så vi havde aftalt at mødes tidligere for at træne HTM/FS.

Jeg fik gået Lille Bjørns HTM-program et par gange. Jeg skal passe på skridtlængden, jeg skal virkelig tage små skridt. Jeg skal time vendingerne bedre. Jeg skal i afslutningen, hvor han går rundt om mig og ender i set-up, tage virkelig små skridt. Og bum: så er der bare et knivskarpt program!

Jeg må indrømme, at jeg har foretaget en benhård prioritering af træningen indenfor HTM/FS/6+ med Max. Måldatoerne er 2.9 (FS1), 1.10 (6+) og 14.10 (HTM3). Jeg har ferie fra på lørdag og de kommende tre uger, hundene er på pension noget af tiden, og der bliver ikke tid til vildt meget træning.

Så på kort sigt er det FS-nummeret der skal arbejdes med, og det blev der også i dag. Uden musik, uden hund, og med begge dele. Anita skar igennem og sagde jeg skulle bruge den CD, jeg har brændt med When I’m 64 i 4 dele, og få timingen i hver del på plads. Jeg er simpelthen ikke skarp nok med hensyn til hvor, jeg skal udføre de forskellige tricks, og det skal bare på plads.

Så var det blevet tid til første time på Meretes hold. Vi havde lidt teori til at begynde med, og derefter skulle vi arbejde med grundlæggende køretøjssøg og beholdersøg.

Til køretøjssøget var jeg i gruppe med Nina og hendes Boston terrier Clooney. Vi startede med at placere godbidder hele vejen rundt om min bil, og Lille Bjørn, som startede, fandt hurtigt ud af, hvordan man kunne få en masse belønninger ud af at undersøge bilen. Virkelig flot arbejde.


Beholdersøget arbejdede han også superfint med. Meget roligere end jeg nok havde forestillet mig og god systematisk tilgang. Han var virkelig skøn at arbejde med.

Det var en meget lovende start på holdet, og jeg glæder mig virkelig til fortsættelsen.

Jeg fik mulighed for at arbejde lidt med Max bagefter. Merete viste mig et græsareal med 5 gemmer fra forrige hold. Max arbejdede som en drøm, og vi fandt 1-2-3-4 og så igen en flot markering, som jeg belønnede, men jeg kunne ikke finde kilden. Merete kunne dog bekræfte, at han markerede det rigtige sted, så vi fandt alle 5 :-) Supersejt og 5 superflotte markeringer.

En dejlig træningsaften i det skønneste vejr.

Ingen kommentarer: