torsdag den 5. oktober 2017

Grundtræning med Max – halt Bjørn


I går aftes fik jeg igen mulighed for at få begge hunde med til træningen i aften hos Johanna, og jeg sagde straks ja tak. Og så måtte jeg melde afbud med Lille Bjørn i eftermiddags, for han er blevet halt :-(

Han kunne ikke gå tur med Kirsten, og han ser meget ynkelig ud. Dyrlægen har ordineret smertestillende, som vi får i morgen, og så må vi se, hvordan det udvikler sig. Det er hans venstre bagben, som der har været problemer med tidligere, og det er vi da lidt (læs: meget) bekymrede over.

Hvis der ikke er sket noget dramatisk til i morgen tidlig, bliver han naturligvis frameldt weekendens rallyprøver. Amanda har også måtte melde Dumle fra til begge prøver, så lørdag går turen til Fyn med 2 ud af 4 tilmeldte hunde. Det mest positive, der kan siges er, at vi så kan have fuldt fokus på de to hunde, vi har med.

Max kom altså afsted til aftenens træning alene. Vi havde fokus på momenter fra HTM-programmet, dels udvalgte positioner, dels overgange.

Det var ikke den nemmeste træningstime, for han var ekstremt optaget af underlaget, og smuttede to gange, fordi han skulle tjekke, om der ikke var en løbsk tæve i selskabet. Det var der ikke, men der har sikkert været en i hallen for nylig.

Hos Johanna arbejdede vi med grundlæggende kontakt, og fastholdelse af kontakt, der er ting fra grundtræningen som ikke er indlært ordentligt, det er i hvert fald tydeligt at Max afbryder adfærd efter belønning. Så der er bestemt noget at arbejde med.

Det er den ”nemme” adfærd, han slår fra i, i P1 almindelig gang er han bare ud for mig, men han kan multitaske rigtigt flot, og udføre øvelser på verbal kommando. Når det er lidt sværere, fx P1 bakke, P9 bakke eller P2 løb, så er hans fokus hos mig, og jeg kan næsten fornemme, at det er forstærkende for ham, at han skal arbejde for at holde positionen.

Vi fik også talt om strategi for HTM-prøven om 9 dage, herunder anvendelse af legetøj.

Så jeg har lige lidt mere at få afklaret inden den 14.

Ingen kommentarer: