tirsdag den 31. oktober 2017

Nose Work med Lille Bjørn – og prioritering i praksis

Tirsdag morgen

En af fordelene ved at være vendt tilbage til normaltid er, at der igen er lidt lyst om morgenen, og både i går og i dag med skønne solopgange. Det er altså (hvis nogen skulle være i tvivl) en meget dejlig måde at starte dagen på, at gå tur med hundene på stranden og nyde det fantastiske vejr.


Til aften var Lille Bjørn og jeg til anden runde Nose Work træning hos Merete i hallen i Viby. Temaet var fært tæt på starten/lige om hjørnet. 2 kilder lige inden for døren til køkkenet, 2 i et mindre rum og toilet, 3 langs indgangspartiet, 4 langs en mur samt søg med skåle i papkasser samt søg med pizzakasser.

Lille Bjørn arbejdede rigtigt godt; gode markeringer ved skålene; trådte på pizzakasserne og markerede kun den ene tydeligt; arbejdede ihærdigt i rummene, men det var lidt svært, og han søger om hjælp, når det er lidt for svært for ham. Det første søg ved indgangspartiet var lidt svært, de to næste fandt han fint. De 3 langs muren fandt han nemt, men det fjerde, det sad på bagsiden af den kanal, som kommer ned fra loftet (midt på bagest i billedet), arbejdede han hårdt for, for når han stod med benene på væggen, kunne han ikke komme derhen med hovedet. Han endte med en markering indefra.

Fin træningsaften og meget at glæde sig over.

Men jeg alligevel på det undervejs, mit blogindlæg i går. Selvom det ikke står eksplicit, så er de to lister jo udtryk for P-ordet, som Mia kalder det: Prioritering!

Hos Lille Bjørn er NW 6. prioritet ”Vi fortsætter træningen. Men det har altså ikke så høj prioritet.” Hos Max 5. prioritet: ”Har stået på standby, men jeg kan mærke hans glæde ved denne disciplin, så det ender sikkert med at han overtager Lille Bjørns træning. Mål: NW1-titlen.

Det tænker jeg lige over …

Max’ 1. prioritet er ”Motivation, motivation, motivation. Jeg er i gang med et kursusforløb hos Lea Nor (Effies kursus) om netop dette, og det virker meget lovende!”. De 5 intensive minutter, som fremgår af videoen i blogindlægget i går, viser at Max kan arbejde med høj intensitet og koncentration uden problemer, bare hans fører er med. Det skal da bare overføres til konkurrencesituationen, stille og roligt. Jeg har arbejdet med det i det små over en længere periode, men det er helt tydeligt – masser af små og større tegn – at Max er blevet en mere selvsikker hund, lidt frækkere, bedre til at lege også på eget initiativ. Han hviler mere i sig selv herhjemme. Dejlig udvikling!

Så Effies kursus kommer på et perfekt tidpunkt og gør motivationstræningen endnu mere interessant og væsentlig.

Og så lige lidt selverkendelse. Der er så meget afslørende i de statistikker, som min performancejournal er krydret med. Her bare to sigende detaljer:
  • Max fik (sit første) supercertifikat på Samsø 15.10, da han var 6 år og 4 måneder. I samme alder var Megan debuteret i ekspertklasse, men der skulle gå 10 måneder før hun fik sit første certifikat og næsten 1½ år før han debuterede i championklasse. Lille Bjørn var DKRLCH, men der skulle gå næsten fem år før han debuterede i championklasse
  • Max har sammenlagt gået 179 officielle prøver (inkl. udstillinger). Lille Bjørn har gået 160 og Megan nåede 185. I starten af 2018 passerer Max Megans prøvetal.
Så vi har masser af gode år og spændende oplevelser foran os, håber jeg. Og nu begynder vi rigtigt at performe er jeg helt overbevist om!

Ingen kommentarer: