torsdag den 19. oktober 2017

Tricks, starter og stemning

Morgenfoto. Bilen på Nets' parkeringsplads kl. 7:16

Til aften var Max og jeg til træning på et trickshold hos Johanna.

Jeg havde slet ikke tænkt over, hvad jeg ville træne, men lidt inspireret af Johannas indledning kastede jeg mig ud i nogle tricks, som jeg tidligere (= for længe siden) har opgivet.

Det gik langt over forventning, jeg var helt afslappet og fokuseret på kriterier, og så skete der noget.
  • Først bakke rundt om fører, som flere forskellige har forsøgt at lære mig. Med lidt hjælp fra en væg i starten fik jeg sat adfærden i gang fra P2 og fik belønnet det rigtige sted, der hvor P3 rammes og bagparten kan ryge væk i stedet for ind foran mig. Og den fangede Max bare med det samme. Så pludselig kan han bakke over en gang rundt om mig. Jeg brugte kommandoen ”bakke rundt”, indtil Johanna spurgte, hvorfor jeg ikke havde en selvstændig kommando (”bakke” bruger jeg jo i anden sammenhæng). Så blev det "ryk", som jeg vist også har brugt den gang jeg prøvede at indlære øvelsen de første x gange. Da jeg skulle vise Amanda øvelsen spurgte hun, om jeg ikke brugte ”ryk” til sidelæns væk fra mig, for hulen jo, så nu bliver den til ”flyt”. Phew :-)
  • Kravle. Max i dæk, klik for den mindste bevægelse først af forpoter, derefter bagben uden at løfte sig. Da vi skulle vise Johanna øvelsen, begyndte det allerede at ligne noget. Den går vi også videre med.
  • Moveon generaliseret. Først mens jeg stod, så satte jeg mig med benene trukket op mod kroppen, så strakte jeg benene. Meningen er at Max på ren verbal kommando skal gå rundt om mig med mindre han får en springkommando, så skal han springe over benene. Det ser allerede fornuftigt ud.
  • Endelig op (=stå på bagbenene), som Johanna nemt fik mig overtale til at udskyde, og i stedet arbejde med bamse, hvor Max har en flot position, og hvor jeg skal have adfærden på ren verbal kommando.
Ja, hvad skal jeg sige? Max er superskarp, når jeg har fokus på kriterierne, og der kan komme et superflot FS2-program ud i den anden ende, når vi kommer lidt videre. Det er så her, jeg IKKE tjekker, hvornår jeg (det er for nylig) skrev, at FS var skrinlagt (Mia, du finder det sikkert!) og Louise vil spørge mig, hvilke af disse tricks der skal med i 6+, for at øge sværhedsgraden.

Jeg fik en opsang for min opvarmning til rally i Ølstykke – jeg var oppe lige efter Amanda og Osseau, så man kan se noget af opvarmningen på videoen af deres banegennemgang, og det havde Johanna naturligvis opdaget – og ros for ditto på Samsø, forskellen mellem en nonchalant støtte af Max og en 100 % fokuseret opvarmning. Tjek, noteret!

Endelig fik vi talt om HTM3-nummeret, ideer til historien, anvendelsen af bord og foto, som jeg lige har skrevet ud, men nu genovervejer. Det er så meget potentiale i den historie, og jeg skal eksperimentere lidt i starten, for at finde frem til noget, der er lige i øjet. Det bliver virkelig sjovt!

Endnu en fantastisk inspirerende træningsaften!

Ingen kommentarer: