lørdag den 16. juni 2018

Turen går til Vejen – 1


Mathilde og Max i juniorklasse (video: Mette Jensen)

I dag gik turen til Vejen, hvor DKK afholdt rallyprøver.


Vækkeuret var sat til kl. 4:00, vejret var fint. Da vi kom ned til stranden lidt i halv fem kiggede Max langt sydpå, ind i det fredede område, og så fik jeg også øje på dem: to ræveunger, der legede. Billedkvaliteten er dårlig, men oplevelsen skøn. Amanda, Osseau og Dumle blev hentet i Benløse og vi var fremme ved Vejen Idrætscenter 7:30.

Amanda stillede telt mv. op, jeg stillede min ekspertbane op, hvorefter hundene blev hentet.


Prøverne blev afviklet i Store Ring, og vi skulle derfor være færdige 13:30. Rallyudvalget havde derfor valgt at fordele prøverne på tre dommere i tre ringe. Jeg dømte ekspertklasse (20 hunde), det var en fornøjelse. Jeg havde undervurderet banens længde, jeg mener tiderne lå mellem 2:40 og 4:16. Hele pointskalaen kom i brug, med nogle IB’er, 70, 71 og der kom også en ny champion og toppen havde 99 og 100.

Mathilde skulle igen igen op med Boogie, Max og Lille Bjørn, og i dag var feltet på 9 ekvipager. Mathilde gjorde det som sædvanlig flot: Boogie fik 98 point og blev 2. vinder, Max 87 og 4. vinder og Lille Bjørn fik IB.

Jeg har set videoen af prøven med Max et par gange, og det er altså superflot og rutineret førerarbejde. Fantastisk kontakt, sikken et fokus Max har, og se halen! Mathilde har virkelig styr på at få deres samarbejde til at fungere optimalt. Ståen kostede 13 point i dag, og det ser vi på i morgen, for naturligvis var det ærgerligt. Men se videoen og nyd Mathilde og Max’ samarbejde.

Lille Bjørns IB kom af 3x10 og 4x1. Det var bestemt en lærerig prøve for Mathilde: huske at lave tydelig opmarch ved ommer, husk at starte snur rundt i god tid inden skiltet.

Prøverne i dag (og i morgen) tæller til årets hund, og her er stillingen i toppen af juniorklasse pt.:


Dvs. Mathilde er nr. 2, 4 og 5. Det ser rigtigt godt ud 😊 Der er udover i morgen yderligere 3 kvalificerende prøver.

Prøverne kørte rigtigt effektivt, og præmieoverrækkelsen var slut 12:43, vi pakkede sammen og luftede hundene og jeg var jeg hjemme 15:45. Hundene fik noget godt, og vi synes alle det er fedt at kunne slappe af hjemme inden vi i morgen skal ud på samme tur.

PS: Jeg var rigtigt glad for, at jeg havde valgt - selvom jeg i praksis kunne have nået det - IKKE at stille op i championklasse med hundene. Det havde ikke været fair over for dem, og jeg har rost mig selv for den gode beslutning!

Ingen kommentarer: