tirsdag den 26. juni 2018

HTM- og Nose Work træning & Rally Champion Cup

Nr. 8 samlet og bedste terrier i Rally Champion Cup

Lonni og jeg mødtes i hallen i Viby I eftermiddags for at træne HTM.

Jeg startede med Lille Bjørns Paddington-program, hvor jeg først viste to udgaver af forløbet P3, P9, P7 kontra P3, P9, P1. Det endte med P3, P9, P7, P1 – hvor det oprindelige lange stræk i P7 bliver delt i to, og det fungerer meget bedre.

Jeg skal stadig øve mig i at belønne og fortsætte, det bliver nemt lidt rodet, men jeg ved, at Lille Bjørn og jeg præsterer bedst til prøver, og vi er kommet rigtigt langt med det nye nummer. Jeg glæder mig meget til at vise det.

Max og mit Englishman startede vi om et par gange, der manglede vist noget energi og præcision fra begge sider i varmen. Der var masse af fine positioner, nogle gode overgange, og jeg skal fortsætte med at belønne massivt for overgangene, for at få skarphed i dem.

Lonni og Morgan viste deres HTM1-, HTM2- og FS1-programmer samt fortalte deltaljeret om et meget ambitiøst FS2-program, som nok skal blive en realitet, og selv de ufærdige dele af de nye programmer er fantastiske 😉

Vi kørte videre til Jersie Hallen og Nose Work træning med Lille Bjørn. Merete havde gjort klar med beholderøg, køretøjssøg, udesøg på bord/bænkesæt, søg på to containere, søg i rodeområde, søg lang væg hvor der var 8 kilder mærket med bogstaver, som dannede et ord. Og endelig 5 søg langs den ene langside af hallen.

Lille Bjørn var overordentlig skarp!

Mette og jeg fandt de fleste af bogstaverne, og med lidt hjælp fandt vi frem til ordet. Anita og Lone havde selv dannet det rigtige!!!

Beholdersøget: startede i den ene række 1 2 3 og over i den anden, videre til næste i anden, lidt interesse og så tilbage til nr. 4 i den første række. Fundet og korrekt! Stærkt arbejde af Lille Bjørn og rigtigt godt læst af Paul.

Køretøjssøget: fin start, jeg gav kommando/håndtegn til at han ikke måtte springe op, han kiggede på mig, jeg bad ham søge og vupti markering, fundet og korrekt. Max 4 sekunder.

Containersøgene var meget hurtigt klaret. Bord/bænkesættet gav lidt problemer; der var hurtig markering, som jeg ikke godkendte, derefter afsøgte Lille Bjørn det hele og lavede ny markering samme sted, det godkendte jeg. Kilden sad neden under markeringen, lidt inde, så det var ikke helt i orden.

Søget i det rodede område stoppede jeg, Lille Bjørn fik fokuseret på en åbning tæt på, men ikke korrekt, og selv med hjælp søgte han ikke dér, hvor kilden var.

De første tre kilder på langsiden fandt vi, og så blev det tydeligt at Lille Bjørn ikke kunne mere. Han passede en kilde, vendte om da han fik færten, og kørte snuden lige over kilden uden reaktion. Føreren stoppede fornuftigt.

En virkelig fed træningsrunde.

Og så til noget helt andet. Rally Champion Cup 2017/2018 (6. runde) blev afsluttet 31. maj. Annie har trofast ført regnskabet, Johanna har sørget for koordinering af rosetbestilling, og via hundepost er rosetterne fra lørdag til tirsdag kommet fra Johanna til Amanda til Mette Winther til Merete og endelig til mig, som skal sørge for fordelingen 😊

Jeg benyttede anledningen til at snuppe de to første selv, begge til Max, som er blevet nummer 8 sammenlagt og bedste terrier.

Ingen kommentarer: