søndag den 3. juni 2018

2 skønne HTM-prøver

Foto: Emmy Simonsen

Først en kæmpestor tak til Liv Elmark, Tine Gade og Sandie Højgaard Larsen (Hornsherred HTM Klub) for et fantastisk arrangement i går i LAZI-hallen. Det var en meget stor fornøjelse at være med til. Der var ovenikøbet taget hensyn til, at jeg var nødt til at gå tidligt, for et nå til fejringen af Frasse og Sandra i Oxie kl. 13! Og tak til Emmy, for nogle surprise-fotos fra begge prøverne i går 😊

Der var 5 færdighedsprøver, 5 FS2, 8 HTM3 med Max som start nr. 1 og 2 HTM2 med Lille Bjørn som start nr. 1.

Foto: Emmy Simonsen

Jeg havde planlagt indgang i hallen og opvarmning med hver hund ret omhyggeligt, og med få justeringer holdt jeg mig til planen. Jeg gik ud og klædte om til Max’ nummer da næstsidste ekvipage i FS var oppe. Max fik tisset og fik vand over sig, og så gik vi ind i hallen. Der var 10 minutters pause mellem FS2 og HTM3, og jeg gik først ind i opvarmningsområdet, da der var tre minutter til planlagt start.

Foto: Emmy Simonsen

Netop da dukkede Jørgen Hindse op, for at overrække Johanna DKKs hæderstegn i guld – yderst fortjent, meget poulært og helt tydeligt noget Johanna ikke havde forventet 😊 Max og jeg gjorde klar til at gå ind igen, gik ind og gav klartegn, klartegn, klartegn – og løb ud, fordi der var problemer med musikken. Ny indgang, og så gik vi i gang.


Max i HTM3 (video: Amanda Haue Jakobsson)

Jeg havde en rigtig fin følelse indeni, følte mig afslappet en del af tiden, fik nogle gode tilbagemeldinger umiddelbart efter, og så er det alvor: det var vores debut med Englishman in New York i Danmark, og det nummer kommer vi til at gå rigtigt mange gange. Det ligger lige til os, og jeg har masser af ideer til udviklingen.

Det allerbedste at høre – og gense – var at Max var på hele tiden, lidt tøvende, men dog på, halen var oppe, og der var ingen snus!!!

Her er dommerkommentarerne (Mette, Lizza, Johanna), samlet 20,90 og ikke bestået.

Udførelse
5,4 Savner skarphed i mange positioner. Mange håndtegn
5,0 En del skæve positioner
5,5 Mega flot åbningssekvens. Lidt tøven i enkelte positioner periodevis. Sidste hjælpere kan fjernes for at høje udførelse. Superflot førerarbejde (det får du et flot 9,00 for).

Sværhedsgrad/indhold
6,0 Ok variation
4,5 Jeg kunne godt tænke mig noget mere ”jazzy”, fx i dine bevægelser til den musik
7,5 Godt for klassen. God variation og sammensætning.

Musik og fortolkning
6,0
6,0
7,8 Godt valg af musik til ekvipagen. God variation af tempo, skift, fortolkning.

Sikkerhed og velfærd
3,0
3,0
3,0

Jeg synes det er fine og anvendelige dommerkommentarer, og jeg arbejder glad videre med nummeret 😊

Foto: Emmy Simonsen

Lille Bjørn kræver tæt på ingen opvarmning. Jeg klædte om et stykke tid inden vi skulle op, hentede ham da sidste ekvipage i HTM3 var i gang, og med hjælp fra Amanda, som holdt ham lige uden for døren til hallen, fik jeg gjort klar indenfor. Da vi fik klartegn gik vi direkte udefra ind i opvarmningsområdet, han fik tre godbidder og så gik vi i ringen.

Videoen kan ses i mit blogindlæg i går Lille Bjørn HTM2.

Præmieoverrækkelse i HTM2, Anita er stand-in for mig :-) (foto: Amanda)

Det føltes rigtigt godt. Nogle små kiks, som lynhurtigt blev reddet, og en fantastisk attitude fra Lille Bjørn, fed fornemmelse. Her er dommerkommentarerne (Lizza, Sonja, Johanna), samlet 24,33, bestået, 1. vinder og 5 Q-point. Dermed har han i alt 13 Q-point og titlen HTM2.

Udførelse
7,0 Super charmerende og ”på” det meste af tiden
6,2 Han er mega charmerende. Lidt uopmærksomhed enkelte gange og indimellem lidt ”skæv” i retninger, mens ellers pænt
8,0 Fed attitude hos hund hele vejen igennem. Enkelte hop og en enkelt lang ventepause, ellers superflot.

Sværhedsgrad/indhold
7,0
7,1
7,5 Fint for klassen med mulighed for udvikling.

Musik og fortolkning
7,0 Du står lidt for stille i musikkens skift – kunne være mere flow
6,2
8,0 God musik til F/H tempo.

Sikkerhed og velfærd
3,0
3,0
3,0

Jeg takker og bukker 😉

Jeg holder Lille Bjørn i klasse 2 lidt endnu (30. juni og 9. september), for jeg vil da gerne prøve at gøre ham til Årets HTM2-hund i DKK. 20. oktober er begge hundene tilmeldt i klasse 3 på Samsø; det er min vilde drøm fra Samsø 14. oktober sidste år, der går i opfyldelse. Den dag debuterede Lille Bjørn i HTM og at han allerede er kvalificeret til klasse 3 er bare fantastisk skønt.

3. juni er en dag med mange minder. Det er Frasses fødselsdag, som vi fejrede i går. Det er Megans fødselsdag, og der dukkede rigtigt mange minder op, da jeg tænkte på det. Så var der noget med en rallyprøve i Osted 3. juni 2012 , hvor jeg for første gang var oppe med alle tre hunde til en rallyprøve. Max debuterede, og Lille Bjørn fik sit championat. Og der er meget andet …

Minderne er gode og er en del af fundamentet, som fremtiden bygger på.

Fokus er nu HTM3 med begge hundene. Englishman har et gigantisk potentiale, og det samme har Paddington, som er Lille Bjørns nye musik. Jeg håber at have en HTM2-udgave klar til 30. juni, da jeg regner med at både 30. juni og 9. september er fine anledninger til at prøve det nye nummer i en kortere udgave, inden HTM3-debuten 20. oktober.

Ingen kommentarer: