mandag den 16. juli 2018

Rally & sommerferie


Efter en forlænget weekend i rallyens tegn venter to weekender også i rallyens tegn. Kirsten og jeg kom til at tale om, hvornår vi kunne tage til København en fredag, og jeg havde vist ikke tidligere helt tydeligt fået fortalt, at der er rallylandskamp i Malmø lørdag, rallyprøve i Osted søndag, rallyprøve på Garbogaard næste lørdag og rallyprøve i Lyderslev næste søndag.

Jeg må indrømme, at jeg har det lidt med den kalender, at jeg må tænke på næste prøve som den vigtigste, men det duer jo ikke altid, når andre er involveret.

Landskampen mod Sverige foregår i Malmø, Amanda og jeg deltager med fire hunde og bortset fra at der er banegennemgang kl. 10 ved vi ikke andet end at alle hunde skal op 2 gange hver, dels i en dansk uofficiel bane, dels i en svensk officiel. Det betyder at Lille Bjørn skal debutere i Avancerat klass, og Max op for tredje gang i Fortsättningsklass.

Søndag holder Sydkystens Hundeskole rallyprøve i Osted, det er en prøve som er helt speciel, da det er Amandas debut som dommer. Da prøven lukkede ved midnat var der kommet 39 tilmeldinger, ikke dårligt her i sommerferien. PM og katalog kan ses her. Lille Bjørn får lov at være den første hunde Amanda skal dømme, og Max den sjette i en flot championklasse med i alt 9 hunde.

Faktisk er jeg først i dag kommet til at tænke rigtigt på det praktiske. Jeg havde sat tilmeldingsfristen til i går, så PM og katalog kunne først udsendes i dag. Med hensyn til det praktiske arrangement havde jeg ud over aftalen med Amanda, om at dømme, og med Anita om adgang til toiletter samt Stine om at være sekretær/indskriver indtil jeg er færdig i championklasse, intet på plads.

I dag fik Amanda heldigvis klaret det med sekretærbord, præmier og rosetter er der styr på (også Amanda 😊) og så var der lige det med tidtager. Jeg har skrevet ud til deltagerne at vi godt kunne bruge hjælp til tidtagningen, og det ser ud til at vi får løst den opgave med 2-3 hjælpere, superfint.

I dag har jeg gjort banerne til HMC-arrangementet 28.7 klar, jeg synes det er nogle fine baner og specielt championbanen synes jeg er ret lækker, det håber jeg også deltagerne gør.

Søndag skal jeg dømme for Specialklubben for Belgiske Hyrdehunde, og i dag er de sidste detaljer aftalt. Prøven er fyldt (45 deltagere), det er fedt, og der er ikke mindre end 20 begyndere, det er da skønt. Banerne skal jeg lave i morgen.

Hvordan går det med HTM-træningen? Ja, ikke som planlagt, helt ærligt kan jeg mærke at jeg mangler energi i varmen, og hundene bestemt også. Jo, vi kunne træne nogle korte pas, men jeg tror de mest ville betyde noget for mig mentalt, og måske på en lidt bagvendt måde: Jeg træner, fordi jeg har en plan, der siger det … Vi skal nok nå det hele alligevel.

I dag har begge hunde fået kødben, men jeg skriver dette ligger Max brak, mens Lille Bjørn bruger de sidste kræfter på det ene kødben.

Så er der det med sommerferie. Jeg har ferie fra lørdag den 4. august til søndag den 26. august. I år har vi intet planlagt endnu, hvor vi sidste år havde planlagt Frederiksminde, Færøerne og Bornholm.

Det vil sige, at der begyndte at ske noget i dag. Vi har en masse forskellige idéer, og i dag faldt den første aftale så på plads. En smuttur til Bornholm 14.-16. august, overnatning på Hotel Klintely (hvor jeg overnattede i weekenden), middag på Stammershalle Badehotel (hvor jeg spiste i lørdags) og en masse steder vi godt vil nå at besøge.

Der står også København, Præstø, Sorø, Ishøj, Herning, Fredericia, Schackenborg, Falsled mfl. på listen, og vi når naturligvis ikke det hele. Men vi skal nok få planlagt de tre uger. Og jeg når sikkert også det meste af den træning, jeg er tilmeldt, og som jeg ikke helt har nået at fortælle Kirsten om endnu …

Ingen kommentarer: