tirsdag den 24. juli 2018

Skøn HTM- og rallytræning

Et meget tilfreds makkerpar :-)

Anita og jeg har jo fast booket hallen i Viby tirsdage, så vi kan træne HTM inden Meretes Nose Work hold. Nu er der sommerpause på Nose Work holdet, men ikke på HTM-træningen.

Jeg skulle arbejde med Paddington-nummeret med Paddington på banen. Jeg viste en udgave, som jeg havde arbejdet lidt med i hovedet. Paddington sad på gulvet, jeg gik HTM-nummeret, og på sindrig vis kunne jeg gå hen til ham, gå lidt med ham, sætte ham ned igen, og lidt mere, og så var der en lille sød historie i det.

Da Lille Bjørn kom med blev dit lidt sværere 😊 Han ignorer stort set Paddington, jeg kan få lov at gå med ham i armene uden at Lille Bjørn reagerer, og jeg kan begynde at tilpasse signalerne.

Der var en sekvens i P2, som ikke var så oplagt, men Anita havde en god idé til at komme videre, så Lille Bjørn kom rundt om Paddington, stoppede, jeg tog Paddington op, Lille Bjørn kom tilbage i P2, og vi fortsatte. Det bliver rigtigt godt, og der kommer en sød afslutning synes jeg selv.

Derefter gik turen til Osted, hvor Anita og jeg havde fået en bonusplads på Amandas rallyhold, som startede til aften. To af de faste kunne ikke deltage denne ene gang, så det benyttede vi os straks af.

Selvtræningsbaner i skyggen

Amanda havde lavet to baner, en med masser af sit foran, og en udelukkende med kegleøvelser. De var til selvtræning. Der var rekvisitter til egen træning, og i øvrigt individuel tid til hver af os.

Jeg har ALDRIG oplevet Max så fokuseret gennem en hel træningstime! Aldrig! Vi varmede op med fremsendinger, gik sit foran banen første på venstre, så på højre side, og keglebanen på venstre side – og huskede rigeligt med vand indimellem, både Max og fører.

I den individuelle tid overlod jeg styringen til Amanda. Vi startede med at tale kriterier (fokus), lavede tre superflotte øvelser med line på, linen kom af, og så lavede vi bare den ene flotte øvelse efter den anden. De 2-3 små tilløb til at gå i snus – vi trænede lige op ad buskadset – blev håndteret fint.

Amanda spurgte hvordan jeg havde det indeni, og jeg følte bare den perfekte balance. Lige præcis sådan vil jeg gerne gå med Max altid, der var så flot fokus, så meget præcision, og en meget koncentreret, afbalanceret og støttende fører.

Amanda skruede op for forstyrrelsesniveauet ved at gå tæt på, ved at røre Max med en pind, og der var tydelig reaktion lige i starten, men det gik hurtigt over.

Så konklusionen var klar. Der skal bare arbejdes meget mere med generalisering.

Super godt arrangeret time af Amanda, meget fokuseret individuel tid for Max’ og mit vedkommende og god feedback, det bliver ikke bedre.

Bagefter gik jeg keglebanen med Max på højre side, med Inge og Anita & Django som forstyrrelse, og Max gik som en stjerne, kun lidt usikkerhed, da jeg kom i tvivl om banen et sted, og jeg blev lige mindet om at skrue op for belønningsniveauet.

To skønne træningstimer!

Ingen kommentarer: