onsdag den 25. juli 2018

Forrygende skøn HTM- og rallytræning

Pingvinen og Paddington

Hvad skal man sige, når dagen har budt på 3½ times hundetræning på allerhøjeste niveau? Jeg kan kun sige, at det drejer sig om at være sammen med de rigtige mennesker, komme med den rette indstilling og vide, hvad man vil.

Jeg havde aftalt med Lonni at mødes i hallen i Viby til HTM-træning. Vi skrev sammen, og var begge helt klar over, at hundene ikke skulle ret meget på i dag. Vi lavede aftalen om til at mødes i Jersie, som var tættere på, hvor der var skygge og indimellem også lidt luftning, og et strategisk godt placeret bord/bænkesæt. Perfekt til træning, masser af snak om træning og masser af snak i øvrigt (hund indgik vist i det hele!).

En meget glad fører og en topmotiveret hund!

Vi startede med HTM og Paddington, jeg viste den udgave, jeg nåede til i går ved træningen med Anita. Da Lille Bjørn ikke skulle ret meget på, blev Pingvinen hans stand-in. Lonni fortalte, hvordan hun oplevede historien (!!!), og vi fik talt om, hvordan den kunne forbedres. Og Bingo! Lonni kom med en fantastisk idé: Der hvor jeg samler Paddington op anden gang er det kufferten jeg skal samle op, den har jeg glemt i første omgang. Den kan bruges til noget targetadfærd, så Lille Bjørn viser, at jeg har glemt den, og det giver jo rigtig god mening.

Lille Bjørn var inde, så vi kunne afprøve nogle links, og der er bestemt flere lovende, der skal arbejdes videre med.

Jeg har indtil videre bevaret alle positioner mv. fra HTM2-udgaven 30. juni, og jeg kan mærke, at det bliver rigtigt godt.

Så så jeg Lonni og Morgans opdaterede HTM1-nummer (øhhh, klasse 2 ligner det), og starten på deres HTM2 (øhhh klasse 3-agtigt), to fantastisk numre og hold da op en drøm af en kontakt der er mellem de to.

Til sidst vendte jeg nogle tanker om Max’ afslutningsnummer i HTM3 på Samsø, og pludselig skete der noget. Lonni fandt den rigtige musik (kan ikke afsløres endnu), der indgår nogle rallyskilteholdere og det bliver et skønt og sjovt nummer!!!

Svaneke Brown Ale

Vi sad og snakke om løst og fast til sidst, jeg tænkte hvor lækkert det ville være med en øl, og samtidig talte Lonni om at få en øl, når hun kom hjem, ja to sjæle, én tanke 😊

Max virker mere interesse for Paddington end for Lonni

1½ times skøn træning. Tak til Lonni for masser af inspiration og grin!

Jeg kørte hjem med Lille Bjørn, så afslutningen af dagens Tour de France-etape og tog til Jersie igen, denne gang med Max.

Poul går banegennemgang med Amanda som hund!

Til aften startede Amandas Rallykonkurrencetræningshold og det var en forrygende start, som alle deltagere var meget tilfredse med. Amanda havde stillet en championbane op, som ved nogle skilte hade et ekstra skilt, til dem der ikke gik champion. Vi skulle varme op, som vi ønskede, gå banen som en rigtig bane, naturligvis med belønninger, hvis vi ønskede det, og bagefter diskuterede vi, hvad der var sket og hvorfor og hvordan vi havde det.

Max gik som en drøm. Jeg havde varmet ham op som i går, med træning af øvelser, vi gik ind på banen, der var lidt snus/fravær i første øvelse en slalom, jeg belønnede i det splitsekund, han søgte kontakt, og derfra kørte det fantastisk. Der var et par ommere, fordi der alligevel var lidt utryghed, og bakke væk fra fører var for svær ud over 2 længder, men jeg oplevede fantastisk fokus hovedparten af tiden, og det føltes FEDT!

Derefter kom en individuel runde.

Inden jeg kom på arbejdede jeg med dobbeltspring, kegle og felt. Og opdagede at springet trækker Max meget mere end jeg havde drømt om …

I den individuelle tid hos Amanda gik jeg championbanen igen, med havde valgt forstyrrelser til, så alle de andre på holdet forstyrrede på forskellig vis. Max blev lokket væk flere gang, men var hurtigt tilbage og han gik blændende! Der var enighed om at kontakten havde været endnu bedre end i første runde. Jeg havde så meget fokus på ham, jeg kunne banen, og jeg kunne støtte ham rigtigt godt under ganske pæne forstyrrelser. Supersejt arbejde af Max!

Derefter arbejdede vi med spring/kegle/felt, fik forstærket keglen meget, og fik et flot udløb mellem de to spring, og bag efter ditto til felt.

Og her stoppede den fornuftige træner.

En superflot debut for Amanda som eneinstruktør, både 1-times holdet i går og 2-times holdet i dag. Det er hun OGSÅ god til 😊 2 timers dejlig træning. Tak til Amanda for veltilrettelagt kursus og flot feedback, og tak til Alf, Poul og Susanne for hyggeligt selskab og gode forstyrrelser 😉

Ingen kommentarer: