lørdag den 7. juli 2018

Summertime and the livin' is easy


Nogle gange bliver overskriften på blogindlæg gentagelse, men sådan er det bare. Summertime and the livin' is easy brugte jeg juni 2016, og den besluttede jeg at bruge igen i dag.

Jeg holder ferie tre uger i august. Det var meningen at noget at ferien skulle bruges sammen med svenskerne ligesom sidste år, hvor vi var Bornholm, men det blev afblæst, nu hvor Sandra venter sit tredje barn og vores tredje barnebarn først i september. Så pludselig står august klar til næsten fri afbenyttelse. Da juli samtidig er en relativt stille periode, er der masser af muligheder for afslapning, og også for at gøre noget ved det, som måske halter lidt til hverdag.

Jeg har ikke noget organiseret træning før Nose Work holdet hos Merete starter til august. Jeg har nogle HTM-aftaler med Anita og lidt andre på vej, men det bliver primært selvtræning, det vender jeg tilbage til længere nede.


I denne weekend have vi ingen planer, så vi fik bl.a. en skøn frokost på Bistroen - Odd-Fellowgaarden i Køge i dag. I morgen tager vi til Sverige for at passe Frasse og Leo, så mor og far kan få en hyggefrokost uden børn.

Så kommer der til gengæld nogle hundeweekender.

Næste fredag deltager jeg i det første møde i Nordisk Kennel Unions første rallyudvalgsmøde, DKK er vært. Lørdag og søndag går turen til Bornholm, hvor jeg skal dømme to ud af tre rallyprøver, og Lille Bjørn og Max er tilmeldt den tredje prøve. Jeg har ikke været oppe med hundene i rally siden 27. maj, og har intet rally trænet, det føles ret godt.

Weekenden efter er der lørdag rallylandskamp mod Sverige i Malmø, arrangeret af Ingrid. De svenske prøver er officielle, Lille Bjørn skal debutere i Avancerad Klass og Max op i Fortsättningsklass. Søndag er der rallyprøve i Osted, det er Amandas dommerdebut, pt. er der 29 tilmeldinger, men jeg regner med at den bliver fyldt, der er frist til næste søndag.

Weekenden 28.-29. juli skal jeg igen dømme rally, lørdag til støtte for HMC på Garbogaard og søndag for Specialklubben for Belgisk Hyrdehunde i Lyderslev.

August ser pt. meget fredsommeligt ud. Jeg skal dømme en rallyprøve til støtte for HTM-landsholdet 23. august, til DM i rally 25. august og til Nose Work prøve med Lille Bjørn 26. august på Garbogaard.

9 officielle prøver, hvor jeg selv skal op med hundene, de næste tre måneder: 6 rally, 1 Nose Work og 2 HTM. Det er næsten underligt.

Jeg har fundet klikker frem, jeg har gjort musikken klar til de to HTM-numre, i 5-delte udgaver, til brug for træningen, og jeg har opdateret arkene med positioner mv., så jeg véd præcis hvad hver af de 5 dele af musikken dækker.

Endelig og ikke mindst har jeg gjort arket, som bliver udgangspunkt for træningsloggen, klar. For hver af de 10 positioner har jeg noteret status for hhv. den stationære position og bevægelse i de fire retninger. Jeg vælger 2-3 positioner i hvert træningspas og kører mini-kampagne på dem. I hver træningspas kommer 1 eller 2 af musikstumperne i spil, og bliver trænet nogle gange med belønninger.

Samlet skulle det gerne give sig udslag i at vi udvikler os, både hvad angår præcision i de enkelte positioner, og motivation i arbejdet med programmerne.

Ingen kommentarer: