søndag den 22. juli 2018

White – Amandas debut som rallydommer

Et skønt foto af Amanda og Osseau (foto: Grafiko.dk)

Et stykke tid inden Amanda blev færdig som rallydommer havde jeg aftalt med hende, at hun skulle dømme sin første prøve for Sydkystens Hundeskole.

Den blev først opslået med Amanda eller mig som dommer, og det blev straks rettet, da hun blev godkendt som dommer af DKK.

I dag var den store dag, i Osted, ret meget hjemmebane, en prøve med 38 deltagere fordelt meget jævnt på de fire klasser (ikke juniorer).

Rækkefølgen var champion og ned, fordi jeg ville være den første der gik til officiel prøve hos hende. Hendes baner kan ses under 22.7.2018 her.

Jeg synes, Amanda har designet nogle lækre baner, men mit første indtryk var, og blev ved med at være, at de var lange. Men hvad er en lang bane? Jeg havde fornøjelsen at være sekretær ved prøven i dag (efter at have været oppe med Lille Bjørn og Max), og så har jeg jo papirerne fra dagens prøve.

Championbanen blev gået hurtigst på 2:20 (Max) og langsomst på 3:52 (Lille Bjørn). Lille Bjørn er jo en ældre herre med korte ben, så det er ikke usædvanligt at han er meget langsommere, men 47 sekunder langsommere end den næste er alligevel exceptionelt …

Læs om mine prøver her Black.

Amanda gav superfin feedback, jeg fik selvvalgt ikke ret meget, men jeg har snydt og talt med nogle af de andre deltagere. Amanda sagde på et tidspunkt, at det var underligt at stå på den anden side i forhold til os deltagere, men tro mig, hun har helt styr på det. Hun kender alle os i championklasse som udøvere og konkurrenter (på den gode måde), og nu skal hun give os feedback.

Præmieoverrækkelsen fik et helt specielt twist, da Majbrit bad om og fik ordet til sidst og holdt en kort tale til Amanda, fortalte om den udvikling hun har oplevet hos Amanda og gav hende en flaske champagne i anledning af hendes dommerdebut. Jeg var bare så enig i det hele, og det var så flot tænkt af Majbrit!

Jeg havde helt det samme indtryk som til dommereksamen og fra en masse undervisning og træning med Amanda, hun er meget skarp til at iagttage, hun er supergod til at give feedback og hun gør det på en måde, så det kun kan opfattes positivt.

Sådan var det i alle klasser. Jeg kunne høre hvordan IB’erne (7 ud af 38) blev givet på en måde, så alt det positive blev fremhævet.

Amanda har fået en fantastisk debut som dommer, og med de mange positive tilkendegivelser, der er kommet i dag, bliver hun et populært valg som dommer.

Ingen kommentarer: