lørdag den 21. juli 2018

Rallylandskamp, gode momenter og ærgerlige detaljer


I dag blev rallylandskampen mellem Sverige og Danmark afholdt for 5. gang. Værtskabet skifter mellem de to lande, og i dag var det Sverige der stod som arrangør, igen med Ingrid som den store drivkraft. Landskampen blev afholdt i Svenska Brukshundsklubbens Malmöavdelning i Limhamn, så det var dejligt tæt på, cirka 50 minutters kørsel fra Solrød.

For første gang skulle jeg hverken dømme eller arrangere, jeg havde lokket Amanda med, så vi stillede med 4 hunde til landskampen. Konceptet er, at man deltager i to rallyprøver, i dag en officiel svensk og en uofficiel dansk.

Der var usædvanlig mange danske deltagere, og der kom rigtig landskampstemning indimellem 😊

Første klasse for mit vedkommende var championklasse, som Annette Olesen dømte. Hun var inviteret i sidste øjeblik, og havde brugt en bane Trine Dyrgaard havde designet, og den var der ikke rigtigt noget dårligt at sige om. Der var 10 i klassen, Lille Bjørn startede som nr. 2 og Max som nr. 8.

Lille Bjørn startede virkelig godt, den første halvdel af banen var superflot, men så begyndte træthedstegnede at vise sig, og der kom flere ommere mv. Vi gik 3½ minut og det var nok lige i overkanten for os i den varme. Vi endte med 65 point (IB), hvor 6 point blev mistet på første halvdel, 29 på anden. Det rakte til en 9. plads.

Max var dejligt på hele vejen. Vi fik en fin start, lidt forsigtig, men med god kontakt. Eneste øvelse der ikke lykkedes var bakke væk fra fører, hvor Max satte sig (typisk dæmpning), men det føltes generelt godt, selvom jeg mentalt kom til at ærgre mig over bakken (efter banegennemgangen) …

Vi endte med 87 point og en 2. plads, kun slået af Amanda og Osseau med 89 point.

Max skulle derefter op i Fortsättningsklass hos Ingrid. En lækker og meget regulær bane, med nogle sjove sekvenser i løb og langsom gang. Max gik generelt supergodt, men der var to stationære øvelser der bare ikke fungerede. I sit-stå-gå rundt kunne jeg ikke få ham til at stå, og i dæk satte han sig først. Derudover mistede vi 3 på snus og 3 på skæve pladser, så netto 74 point.

Det rakte til en 3. plads i klassen, men også lidt øv, for vi skulle bruge 75 point for at få den sidste oprykningspind – det må man godt ærgre sig lidt over!

Lille Bjørn skulle op næstsidst i Avancerad klass hos Madeleine Persson. En rigtigt lækker bane, som passede os rigtigt godt. Den første halvdel gik fantastisk (trukket to for snus), men så mistede vi dæk under gang (han satte sig), springvand (han vendte ikke rigtigt) og bakning (ingen bakning). Det var tydeligt, at han mistede koncentrationen i varmen, og det var bare ærgerligt.

Han gik superflot og vi endte med 63 point (og 4. vinder). Ud over de 3 x 10 mistede vi kun 7 point. En oprykningspind kræver 80 point, så den var vi ikke i nærheden af i dag.


Det er en fornøjelse at kunne få banerne og dommersedlerne med hjem, og dermed meget præcist at kunne huske baneforløbet og fejlene.

Konklusion: Begge hundene gjorde det rigtigt godt, føreren var heller ikke så tosset i dag på banen, men skulle lige stramme sig an bagefter for at huske at have fokus på de mange gode momenter.

Tak til Ingrid for et meget fint arrangement, Annette for en fin dommerdebut (tror jeg det var?!) og rigtigt god feedback og Amanda for som altid hyggeligt selskab og knivskarpe kommentarer til den slappe fører.

Ingen kommentarer: