søndag den 18. november 2018

Rally, rally, rally, must be funny

Angelika, Iiris, Paul

Jeg har tilbragt en dejlig weekend i Helsinki, med fokus på et fantastisk måltid på Gaijin, og ellers på rally på internationalt plan.

Det internationale arbejde er kommet rigtigt godt i gang. Vi var ud over de fire nordiske repræsentanter (Beatrice, Iiris, Solveig og mig) Angelika fra Tyskland, og vi fik en rigtig spændende introduktion til de tyske regler, og vi fik talt om hvordan vi får involveret og engageret de lande, som ikke var med i dag. Drømmen er et europæisk mesterskab 2021.

Risto Ojanperä fra den finske kennelklub var med de første timer i går, og holdt et kort inspirationsoplæg, hvor han bl.a. talte om at drømme stort, og måske tænke på rally som en olympisk disciplin!

I dag gik vi mit udkast til referat af mødet i går igennem, fik justeret på en række punkter, og endte med et færdigt referat. Derefter havde vi møde i det nordiske rallyudvalg, hvor vi gennemgik et udkast til regler for den nordiske klasse, og aftalte en detaljeret tidsplan for forløbet frem til det første mesterskab i Danmark til efteråret 2019.

Vi kom også til at tale om selve afviklingen af det nordiske mesterskab, og hvis jeg ikke har været klar over det før, så er jeg det nu: der er lige et nordiske mesterskab der skal arrangeres til afvikling i efteråret. I dansk regi!!! Da forslaget om at etablere et nordisk samarbejde blev fremsat for ikke så længe siden (det var i første halvdel af 2017) var det en drøm, men der er sket meget siden da. Et nordisk mesterskab er under meget konkret planlægning, de europæiske mesterskaber har vi lagt en seriøs plan for, og et verdensmesterskab bliver næste skridt.

Der er masser af arbejde at udføre: skilte, øvelsesbeskrivelser, regler for fradrag, dommerseddel, dommervejledning, rallyregler, videoer af øvelserne mv. Men med den energi, der er i udvalget skal det hele nok blive klar. Målet er at vi kan melde noget konkret ud inden jul i år.

Det er også dér, vi har en vigtig milepæl med de nye danske rallyskilte, så det er bestemt ikke kedeligt at være mig i øjeblikket. Risto skrev i et Facebook opslag i går: ”We made some dogsport history today. Take care ❤️”. Det er vi meget bevidste om, og hold da op, hvor er det spændende!!!


Hjemme igen, jeg er ikke sikke på om hundene har savnet mig, men Lille Bjørn indtog straks min kuffert, da den var tømt. Han har nok hørt, at vi skal bruge en kuffert i hans nye HTM-nummer 😉

Max har jeg tænkt ret meget på i weekenden. Om alt muligt, konstruktivt og ikke-konstruktivt i mellem hinanden, og uden nogen klar konklusion, udover at jeg er usikker på fremtiden og stresset. Ikke nogen særlig god kombination.

Ingen kommentarer: