torsdag den 1. november 2018

En enkelt prøve, eller tre, og masser af træning

Foto: Camilla Johannessen (Grafiko.dk)

Det er helt underligt at stå foran tre måneder med ingen konkurrencer i kalenderen overhovedet. Men det må siges at være passende timing. Med Lille Bjørn er jeg i den mentale planlægningsdel af hans nye HTM3-nummer. Med Max er der dekreteret pause fra HTM på ubestemt tid, fra rally mindst 3 måneder.

De sidste tre prøver i kalenderen i år er to gange juniorklasse med Mathilde som fører på lørdag, og en gang Nose Work med Max på torsdag.

Mathilde har haft et forrygende år, med mange flotte resultater, 3 x RJM titler, fine præstationer til DM og nu med 3 hunde i finalen til Årets Hund. Hun har udviklet sig utroligt meget i løbet af året, haft opture og nedture, glæder og ærgrelser. På under et år har hun oplevet mere end mange garvede hundeførere når i hele karrieren.

Jeg véd at Mathilde læser min blog ind imellem, og Mathilde, hvis du læser denne, så skal du vide, at uanset hvordan det går på lørdag, så vil jeg være vildt stolt af dig! Det eneste jeg ønsker for dig på lørdag er, at du går på banen tre gange og har tre fantastiske oplevelser med Boogie, Lille Bjørn og Max. Jeg kender dig godt nok til at vide, at du ved lige præcis hvordan det føles, når det går fantastisk. Det har intet med point at gøre – det er noget man mærker indeni – et sted i nærheden af hjertet plejer jeg at sige … Hundene er rigtigt gode til at fortælle, om de er tilfredse, og jeg har aldrig hørt så meget som ét dårligt ord om dig fra Lille Bjørn og Max 😉

Nose Work prøve med Max på torsdag. Jeg har taget en fridag, og vi kommer for at få en fed oplevelse. Max kan arbejde som en drøm, jeg kan støtte ham fantastisk, og når det går op i en højere enhed har vi det fantastisk. Det er målet, at vi har den følelse på torsdag, og laver fire fede søg.

Træningskalenderen næste uge ser mere omfattende ud, end jeg huskede det, det skal nok blive godt: tirsdag rally konkurrencehold med Max hos Amanda og onsdag NW med Max hos Mette, derefter Fri ved fod med Lille Bjørn hos Anja. Jeg opdagede lige at tricksholdet med Max hos Johanna fredag er flyttet 14 dage, og det er vist meget godt …

På lørdag skal jeg dømme Årets Hund, det har jeg nævnt et par gange eller flere. Også at jeg glæder mig vildt. Jeg kunne nævne mange grunde til at jeg glæder mig, men hvis jeg skærer alt fedtet væk, så handler det om det helt fundamentale: 53 af Danmarks bedste ekvipager har kvalificeret sig til finalen i Årets Hund, de kommer med drømme, håb, ambitioner, forventninger og først og fremmest for at få en oplevelse for livet sammen med deres hunde. At være en del af en sådan finale er STORT. Jeg ønsker af hele mit hjerte, at de alle får de allerbedste minder med hjem fra den ganske specielle prøve.

Fotoet, tja, det er Camilla (Grafiko.dk) der har taget det, det var en ganske speciel dag. Og det er nok mit favoritbillede. Jeg kan se, at vi har det skønt sammen. Det er min screensaver på min arbejds-pc, og jeg bliver glad hver morgen, når jeg ser det. Jeg tænkte ikke på resultater eller træning eller titler eller alt muligt andet i det øjeblik. Jeg nød det bare, og det kan man se så tydeligt.

Ingen kommentarer: