onsdag den 31. oktober 2018

Nose Work med svære forstyrrelser

Max i gang med aftenens bedste søg

I dag startede vi en ny runde Nose Work hos Mette (Meretes Hundeskole), på et nyt hold.

Alt for svært beholdersøg ...

Det gik bestemt ikke særlig godt NW-mæssigt. Max tænder klaprede et par gange (løbetidstæve), og hans søg var slet ikke i nærheden af standarden. Der var også områder, hvor han ikke ville søge, bl.a. ænder mv. langs en kantsten/bed, hvor han kun ville op og snuse i bedet, og blev ked af det, når jeg ville have ham til at søge. Halen mellem benene og meget ynkelig.


Og så slog han bare til indimellem, og lavede de flotteste søg og markeringer. Bl.a. søget vist ovenfor, hvor han flot tjekkede hvert enkelt bæger, og fik snuden helt op i det, med kilden, og fastholdt trykket til jeg roste!

Der var også flere andre flotte søg, så Max kunne godt indimellem.

Jeg huskede at afbryde hurtigt, når det blev for svært, og vi vendte tilbage til nogle ”nemme” søg, for at få succes. Men generelt var det en af vores ringere NW-træninger.


Jeg kom til at tænke på den dårlige HTM-prøve på Samsø, den dårlige rallyprøve i Hvalsø og nu en dårlig NW-træning i Solrød. Det, jeg kan se som det åbenlyse fællestræk, er, at Max har reageret meget kraftigt på (spor af) løbsk tæve. Mere at tænke over.

Ingen kommentarer: