søndag den 21. oktober 2018

Rally på Samsø – og hvad nu?

Max med weekendens høst af rosetter

I dag stod i rallyens tegn på Samsø. Der var to prøver, en med Anita dommer, en med Conni som dommer.

Hundene havde virkelig den skarpe fører med i dag, og vi gik fire rigtigt fine baner.

Jeg citerer mit eget Facebook opslag:

Fire fede rallyprøver på Samsø. Første prøve hos Anita. Max gik meget fokuseret og føreren beholdt roen hele vejen 91 point. Lille Bjørn gik supergodt men der var lige en 13'er på cirkel om fører fra højre så 81 point. Anden prøve hos Conni. Max igen meget fokuseret og flot førerarbejde bl.a. ved 2 ommere, 88 point. Endelig Lille Bjørns sidste rallyprøve. De 10 første skilte lige i øjet. Så en ommer ved fristende 8-tal og lidt uro i den sidste del af banen pga. føreren, 87 point. Meget tilfreds fører 😍

Anden morgentur, ved Sambiosen
 
Jeg havde den rigtigt følelse til alle prøverne. Opvarmningen var timet fint ved alle fire prøver. Der opstod fejl og misforståelser ved dem alle, men ingen jeg gik rigtigt i panik over.

Præmieoverrækkelsen var igen ren bonus. Ved Anitas prøve blev Max nr. 2 og Lille Bjørn nr. 5 ud af 7. Ved Connis blev Max nr. 3 og Lille Bjørn nr. 4 ud af 8.

Der skal lyde en kæmpestor tak til Samsø Hundesport (Rikke, Tove, Inge og Lotte mfl.) samt Anja og Johanna, som sammen har fået dette unikke arrangement på hundelandkortet. Næste år bliver rallyprøverne arrangeret sammen med DKK Kreds 6 og er dermed kvalifikationsprøver til DM 2020.

Det har været nogle gevaldig hyggelige dage med rigtigt mange skønne hundemennesker, og der har været en dejlig stemning til alle prøverne. Banegennemgangene i championklasse i rally er noget ganske særligt, masser af sjov og grin og fantastisk positiv stemning. Jeg tror i bund og grund vi alle elsker rallysporten højt, tager den alvorligt, men ikke lader alvoren tage så meget over, at vi ikke kan juble over de andre, og heller ikke ærgrer os alt for meget, når vi ikke lykkes.

Det har været en ekstra bonus at have Anita og Amanda som selskab i weekenden, hold da op hvor er det hyggeligt, og så er de begge superskarpe til at gennemskue mig og komme med skarpe kommentarer til min adfærd på og uden for banen. De tvinger mig virkelig til at være på dupperne!

Jeg havde for et stykke tid siden, besluttet at denne weekend skulle markere afslutningen på forskellige discipliner og starten på noget nyt, eller rettere fortsættelsen af nogle af de nuværende discipliner.

6+ er lidt uden for kategori i denne sammenhæng, men 6+ i går var definitivt mit farvel til denne disciplin. 6+ har givet en masse skønne oplevelser sammen med Louise og Billie, toppet af deltagelse i NM 2017.

Max og HTM3 har resulteret i en masse spændende arbejde med en fascinerende sportsgren, men dér hvor Max og jeg nu befinder os med vores samarbejde, må jeg simpelthen erkende, at jeg ikke har overskud til at arbejde videre. Derfor havde jeg valgt et helt nyt nummer til i går, for tydeligt at signalere, at jeg ikke arbejdede videre med nogle af de tidligere udgaver. En simpelt nummer til Liberty Bell – slet ikke på klasse 3 niveau - Max var slet ikke med, og jeg var heller ikke ret skarp som fører, og det bekræftede mig kun i, at det er rigtigt at stoppe. Det var 10’ende gang vi var oppe i HTM3 uden at bestå; jeg håber vi vender tilbage om nogle år, med frisk energi.

Lille Bjørn debuterede i HTM3, og jeg var meget tilfreds med debuten. Vi var langt fra at bestå, men nummeret afspejlede i den grad vores nuværende niveau, og jeg har fået fine dommerkommentarer at arbejde videre med. Og det gør vi i den grad!

Rallyen i dag bekræftede mig i at jeg er på rette vej med træningen med Max. To fine prøver, hvor vi manglede den sidste skarphed og ikke havde marginalerne med os. Men jeg ville være et skarn hvis jeg ikke værdsatte to gange fine point og en 2.v. og 3.v. Jeg har bestemt bevaret lysten til at fortsætte med Max i rally 😉

Lille Bjørn var fantastisk i dag. Jeg træner ikke rally med ham, og regner bare med at vi kan klare det på dagen. Det vigtige er, at han er varmet korrekt op, og kommer ind i lige i den rette stemning, og det lykkedes rigtigt godt i dag. Han var lidt op at køre til den første prøve, derfor en 13’er, til den anden var han superskarp, men jeg mistede lidt fokus pga. kludderet ved fristende 8-tal.

Det var en værdig afslutning på en lang rallykarriere.

Men ærligt talt, så hvad de det været nemmere hvis det ikke var gået så godt – for hulen da, Lille Bjørn er så skarp. Jeg kan simpelthen ikke få mig selv til at skrive, at det var definitivt sidste rallyprøve med ham.

Det er da et luksusproblem, og egentlig giver jeg selv svaret ovenfor. Jeg træner jo ikke rally med Lille Bjørn, han kan bare det hele, så måske han alligevel kommer med til en prøve i ny og næ …

Selvfølgelig var det naivt af mig at tro at en weekend med syv prøver pludselig ville resultere i afklaring af alle fremtidsplanerne og det gjorde de så heller ikke.

Ingen kommentarer: