mandag den 1. oktober 2018

Rallytræning med forstyrrelser


Christina og jeg havde aftalt at træne en time sammen i Herringløse Agilitycenter til aften. Hun havde Cecilia og Casper med, og specielt Casper var en god forstyrrelse, bl.a. da Max på et tidspunkt – heldigvis uden succes 😊 – gik efter hans pære!

Jeg havde taget min championbane fra i går med, dog var Løb til sidst erstattet af fremsending til kegle, indkald og bakke væk fra fører, som er gode for Max og mig at have sidst på en bane, fordi de afslører, om jeg har gjort det ordentligt.

Jeg startede og vi gik rigtigt godt. Der var vist 4 ommere, men Max var supergodt på, og jeg fik håndteret hans små udfald fint. Fremsendingen til kegle var lidt for svær, han valgte to gange tunnelen, som lå tæt ved, men faktisk var sværere at komme til, inden jeg gik tættere på keglen. Dobbeltspring ro, bakke væk og alt det andet var fint.

Jeg gik senere banen igen, først med start på venstre side, og derefter med start på højre side.

Det gav anledning til nogle interessante iagttagelser af HVOR følsom Max er. Specielt dobbeltspring ro, hvor han kunne ville tage det ene spring. Det viste sig, at det bord vi havde stillet et stykke bag springet (uden for banen), så Casper kunne stå ved det, gjorde hele forskellen. Da det kom væk, ville han springe igen … Og fremsendingen i anden omgang. Christina sad et stykke fra keglen sammen med Tempo og Casper, og Max valgte den lange vej til tunnelen. Jeg gik tæt på keglen, og intet problem. Jeg regner hallen i Herringløse for et svært sted for Max, for underlaget dér er han ekstra meget optaget af, men det var bestemt ikke så galt i dag.

I bund og grund kan jeg konstatere, at det går den rigtige vej med træningen, og det er da rigtigt rart 😊

En fantastisk morgen på stranden

I dag åbnede tilmeldingen for nogle af de traditionsrige rallyprøver næste år. Jeg meldte straks Max til, for så er jeg sikker på at huske det. Bornholm den 23.-24. marts og Islandsk Fårehundeklubs dobbeltprøve 1. juni.

Ingen kommentarer: