tirsdag den 2. oktober 2018

Nordisk rally, Nose Work og Rallyinstruktøruddannelse


Morgenturen var lidt senere end normalt, fordi jeg havde fri. Det betød, at vi mødte en golden (med fører), som vi kender og hundene fik leget på morgenturen.

Jeg havde taget fri, fordi vi havde aftalt det andet møde i det nordiske rallyudvalg (det første blev afholdt 13. juli). Det er et fantastisk udvalg at sidde i. Vi brænder alle for drømmen om at etablere en fælles nordiske klasse i rally og dermed skabe grundlag for at afholde de første nordiske mesterskaber i rally måske allerede næste efterår i 2019. Det ville være fantastisk.

Vi – udvalget – består af Beatrice Palm (Sverige), Iiris Harju (Finland), Solveig Therese Zetterstrøm (Norge) og undertegnede. På det første møde arbejdede vi med en oversigt over alle de nordiske skilte, og besluttede hvilke vi synes, skulle med i en nordisk klasse. Siden er der arbejdet med konkret udformning af skilte, øvelsesbeskrivelser, regler og videoer af enkelte øvelser.

I dag gik vi materialet igennem, fik drøftet en masse detaljer og en masse principper. Vi har fordelt det videre arbejde, forventer næste arbejdsmøde i forbindelse med at vi mødes i Helsinki 17.-18. november til det første møde i FCI’s rallyudvalg, og planlægger en arbejdsweekend til marts i Oslo, hvor inviterede ekvipager skal gå baner med de nye skilte, og udvalget skal tale om bedømmelser.

Det er fedt at være en del af dette initiativ, som forhåbentlig skaber et ekstra incitament for rallyudøvere på topniveau til fortsætte i sporten.

Jeg havde det rigtigt godt, da mødet var omme, for det føles rigtigt godt, når en gruppe sammen rykker helt vildt.

I kampens hede havde jeg overset en besked fra Lonni, om at der stod Mazarinkage til os i køleskabet. Den tog jeg så med hjem, Kirsten og jeg fik et stykke hver, og resten blev brugt ved afslutningen af Mettes Nose Work-hold i Solrød Centret.


Jeg havde Max med, og vi fik en spændende og lærerig time. Temaet var tærskelsøg. Vi havde nogle gode starter, men også nogle, hvor Max helt klar ikke brugte næsen til Nose Work til at begynde med, og så pludselig kom han i gang, og lavede den ene flotte markering efter den anden. Jeg er blevet meget bedre til at konstatere, når han slår fra eller springer noget over, til at guide ham rundt og tilbage, og heldigvis markerer han jo som en drøm, så jeg næsten aldrig er i tvivl om, hvor kilderne er. Tusind tak til Mette for masser af gode søg og meget konstruktiv feedback.

Til aften har Amanda og jeg opslået 5. runde af Sydkystens Hundeskoles Rallyinstruktøruddannelse. Den har været længe under opsejling, men nu (eller retter i første halvdel af 2019) skal det være. Jeg elsker at undervise på den uddannelse, og glæder mig til endnu et spændende forløb sammen med Amanda!

Ingen kommentarer: