torsdag den 18. oktober 2018

Traditioner og nyheder – Sydkystens Hundeskole lever i bedste velgående

http://sydkystenshundeskole.dk/

Til daglig tænker jeg ikke så meget på Sydkystens Hundeskole. Den er der jo bare. Der er ikke så mange undervisningsaktiviteter, sådan er det med en Hundeskole, hvor de fleste instruktører er det på ren hobbybasis, og slår hold op, når de har lyst.

Lige nu har Katrine nogle hvalpehold og Nose Work hold og Amanda har nogle rallyhold (jeg går på det ene!). Det er det. Men der er sket noget det sidste stykke tid. Efter et års pause har Amanda og jeg opslået Rallyinstruktøruddannelsen, og vi havde da gode forventninger til at der var interesse for det, men at vi allerede skulle være oppe på 9 tilmeldinger (med et maksimum på 12), på et hold der starter til januar, det havde vi vist alligevel ikke ventet. Det glæder jeg mig rigtigt meget til at gå i gang med.

Det er femte gang for mit vedkommende, en god tradition!

I går skrev Birgit og spurgte om jeg ville opslå Julemarch til støtte for HMC, en dejlig tradition, som Birgit og hendes børn plejer at stå for, og naturligvis ville jeg det. Det er dejlig mulighed for at gå tur med hundene 22. december sammen med en masse andre hundefolk, og man kan købe kaffe og kage bagefter, alt sammen til støtte for Hundesport mod Cancer. Der er allerede kommet flere tilmeldinger.

Jeg skrev forleden, at jeg var i gang med at læse Birgitte Dangaards bog "Børn og elitesport - en forældreguide". Det er ret spændende læsning og vi var nogle der blev enige om, at det kunne være spændende at høre Birgitte live. Jeg har talt med hende og vi er blevet enige om et foredrag den 15. november i Solrød: Hvad er talent og hvilke faktorer har indflydelse på udviklingen af et talent?

Det glæder jeg mig rigtigt meget til. Det er opslået på Sydkystens Hundeskole, og alle er velkomne.

Den 31. december holder vi dobbelt rallyprøve i Herringløse. 2012 holdt vi for første gang rallyprøve 31.12, fra 2013 har det været en dobbelt rallyprøve, og det er en fantastisk tradition. Årets prøve blev åbnet for tilmelding 1. august og blev lukket en måned efter.

Jeg havde ikke selv opdaget det – men heldigvis er Christina også lidt nørdet 😊 – men den første prøve 31. december, som Conni dømmer, er Sydkystens Hundeskoles officielle rallyprøve nr. 50! Det afspejler vist meget godt at vi er en del i Sydkystens Hundeskole, der er vilde med rally.

I forbindelse med rallyprøven uddeler vi for femte gang Sydkystens Hundepris. Det er ganske enkelt: ”Priserne tildeles personer eller grupper af personer, som fortjener anerkendelse for en særlig indsats indenfor noget hunderelateret i det forgangne år.” Vi uddeler tre priser hvert år og alle kan indstille ved at sende en mail til  senest den 18. november.

Jeg må indrømme, at jeg da blev lidt imponeret da jeg skrev ovenstående, sikken en masse vi trods alt har gang i, og sikke nogle gode traditioner vi har skabt.

Jeg har for ikke så længe siden skrevet om andre hundetraditioner, som jeg prioriterer og det er fx weekendens arrangement på Samsø. Jeg har pakket det meste, tager afsted lidt i 7 i morgen med begge hundene, og så står der Samsø i kalenderen indtil søndag aften.

I formiddags gik det op for mig, at jeg glæde mig rigtigt meget. Det bliver tre skønne dage med en masse dejlige mennesker og hunde, det kan da ikke blive andet end fantastisk!

Ingen kommentarer: