søndag den 14. oktober 2018

3 x rally og 2 x HTM

Minde fra for et år siden: Feeed dag på Samsø! Max debuterede i HTM3 og var fantastisk. 2.v. uden at bestå men superflotte kommentarer. Lille Bjørn debuterede i HTM1 og blev 3.v. og bestod. Louise, Billie, Max  og jeg blev 2.v. i 6+ og bestod ❤❤❤

I dag gik turen til Stestrup WorkingPaws, hvor Sorø Hundevenner og Sydkystens Hundeskole arrangerede Q4 2018 af Rallydysten.

Der var 18 katalognumre, der kom 2 afbud, og 2 af de tilmeldte var uden for konkurrence, så 14 ”rigtige” prøver. Stine dømte champions. Amanda ekspert og begynder.

Vi startede med champions, Max var nr. 2, Lille Bjørn nr. 4 og Max nr. 7. Jeg havde varmet Max op som planlagt, eneste ændring var at han sad i bur i hallen under banegennemgangen. Jeg tror ikke det betød noget, men jeg ved det ikke. Jeg kan ikke sige noget detaljeret om banen, men Max var helt klar ikke helt glad ved specielt den del tættest på tilskuerne, der var også noget gøen.

Jeg huskede fokus, at slappe af og bruge kommandoer, og vi fik arbejdet og gennem banen. Vi mistede en 270 graders vending, Max var bare væk, og vi mistede bakke væk fra fører, inkl. ommer, han satte sig = typisk dæmp. Derudover 1 ommer og 4 x 1 for langsom reaktion/snus. Ikke helt fed oplevelse, men jeg gjorde det godt, synes jeg selv, ingen panik.

70 point rakte til en 4. plads ud af 6 (der var 2 IB’er).

Lille Bjørn var varmet lidt op, men nok ikke nok, han var lidt frisk. Men hold da op et fokus. Vi mistede bakke væk fra fører, havde to ommere og 3 x 1 for langsomme reaktioner/snus. 81 point var jeg bestemt meget tilfreds med, han gik så flot og fokuseret. Det rakte til en 2. plads på dagen.

Jeg havde fået lov at gå en ekstra runde med Max uden for konkurrence. Jeg synes jeg gjorde det samme, og hold da op en forskel. Bortset fra en enkelt snus mellem start og første skilt var han på, havde fokus på mig, gjorde alt, som jeg ville have visualiseret det. Jeg synes, jeg var som i første runde, men var jeg det? Havde Max bare vænnet sig til området? Vidste han, at han kunne stole på mig? Jeg ved det ikke. Men jeg havde den fedeste oplevelse, og vi fik i øvrigt 99 point.

Vi havde booket hallen 4 timer og var færdige efter 2½. Jeg havde på forhånd aftalt at jeg kunne gå de to HTM-programmer. Jeg markerede et areal på 20 x 20 meter og gik først med Lille Bjørn.

Jeg har fået styr på afstande, Lille Bjørn er begyndt at vænne sig til Paddington, jeg husker en bliv kommando, når jeg skal lægge Paddington i afslutningen, vi får lavet nogle ret fede overgange, Lille Bjørn er topmotiveret og hvad kan man mere forlange?

Efter dagens test kan jeg med fuld overbevisning sige, at jeg glæder mig til at vise programmet på Samsø 😊

Max program gik også fint, men det med pladsen skal jeg lige have testet endnu en gang (tirsdag i Jersie), for vi kommer vidt omkring, og det skal jeg lige passe på med, selvom ringen på Samsø er ret stor. Jeg kan bestemt også sige, at jeg har det godt med programmet, og det glæder jeg mig også til at vise på Samsø.

Til allersidst fik Amanda og jeg diskuterede nogle detaljer i et oplæg, som skal bruges til næste rallydommermøde i januar, vi har forskellige ideer til, hvordan vi kan gøre reglerne klarere og nemmere at beskrive og forklare. Hvis en udenforstående havde set os, ville det være sort snak, men vi har virkelig fået overvejet hvad et øvelsesområde er, og hvordan det skal anvendes generelt 😉

Det var en rigtig god anvendelse af en søndag formiddag, tre rallyprøver og to HTM-prøver, perfekt opvarmning til Samsø. Jeg har haft forskellige ikke-konstruktive tanker om prøverne på Samsø, men de er erstattet af det eneste rigtige: vi går ind og gennemfører 7 fantastiske prøver!!! (2 x HTM3, 1 x 6+, 4 x Rally).

Ingen kommentarer: