lørdag den 24. november 2018

Nose Work prøve i Hvalsø

Køretøjssøg

”Godmorgen! Hvad er dagens mål? 😊”. Hilsenen kom fra Mia i morges, før jeg kørte hjemmefra, og det havde jeg naturligvis svar på: ”Som i Ringsted 2. runde, 50+ % søgeadfærd 😀”. Og, kunne jeg fortælle, efter de første to søg: Når et søg er afsluttet, at have fokus på det næste søg.

Det er rigtigt godt at have disse mål for øje, når dagen munder ud med en 3. præmie til vores 5. NW-prøve, så vi nu har 3 3. præmier og 2 2. præmier.

Hvalsø hundevenner med Hanne Svejstrup Jensen i spidsen havde skabt rammerne for et perfekt NW-arrangement, Johanna og Lonni dømte og havde lavet nogle som altid fine søg, vejret var fantastisk til NW, der var ikke en finger at sætte på noget.

Jeg var også helt tilfreds med opvarmning mv. Vi startede i gruppe 2, med i alt 17 deltagere, hvor jeg var nr. 15. Første udesøg, så køretøjssøg hos Johanna.

Udesøg

Udesøget var på ovenstående område, jeg satte Max i gang, og han havde fokus på underlaget, det accepterede jeg, fordi han trods alt var tæt på hegnet. Vi vendte for enden og han begyndte at søge rigtigt. Han arbejdede sig ind på et område og lavede en perfekt markering, ikke et sted jeg havde regnet med, men jeg stolede på ham. Desværre ikke godkendt. Johanna (og Merete, som også havde set søget) sagde begge, at de også ville have markeret for fundet med den markering. Det var bare ærgerligt, at det ikke var korrekt.

Køretøjssøget, der var lidt udsving fra Max, og jeg fik ham tilbage. Der var et par områder på bilen, som virkede interessante, og blev undersøgt grundigt, men jeg besluttede mig for at fastholde strategien og gå videre til anhængeren, og efter lidt arbejde dér, kom en meget fin markering, godkendt!

Jeg var meget tilfreds, og fik ros fra Johanna både for at få Max tilbage på sporet, når han ikke søgte, og for tydeligt at have lagt udesøget bag mig.

Anden runde gik i gang 11:30, et par timer før tidsplanen, og det var der bestemt ingen, der var utilfredse med. Først indesøg, siden beholdersøg hos Lonni.

Indesøget startede fint, Max var på næsten fra starten, og kom hurtigt til et område, hvor der kom noget jeg valgte at opfatte som en tydelig markering. Det var det ikke, og jeg kunne godt selv mærke det, jeg var ikke så cool som ved de sidste træninger. Nå pyt.


Beholdersøget. Han startede lidt ved siden af boksene, jeg fik ham tilbage to gange. Jeg havde lagt en rute men lod ham bestemme, og havde helt styr på, hvilke beholdere vi havde været ved. Og pludselig kom der en tydelig markering, og korrekt.

I forhold til målene? Jeg vil vurdere at vi var på den gode side af de 50 % i NW-adfærd, og jeg havde bestemt den rigtige attitude ved alle fire søg.

Så bestemt en godkendt prøve, selvom pointene heller ikke i dag var helt med os. Men med den udvikling Max er i gang med, skal vi nok blive rigtigt gode i denne disciplin også 😉

Ingen kommentarer: