tirsdag den 13. november 2018

Sammenbidt Nose Work


Jeg kom noget sammenbidt til aftenens Nose Work-træning, Der var nogle forklaringer, som er ligegyldige i denne sammenhæng, men det betød, at jeg var en anelse eller mere irritabel efter det første søg, og der gik lidt tid inden jeg fik slappet ordentlig af.

Vi var på hjemmebane midt i Solrød Centret, dvs. det er et område jeg kender godt (vi har boet i Solrød over 39 år), men det er ikke et nemt område at træne hunde i, bl.a. fordi der kommer mange hunde, og dermed også mange markeringer.

Vi havde luksusforhold med både Merete og Mette som instruktører, og dermed ekstra mange søg med trænerøjne på.


Vi startede med beholdersøg hos Merete, foran den lukkede slagter. Det var meget prøveagtigt. Meget snus omkring boksene, fører der arbejdede med vendinger, på et tidspunkt gik Max i gang, og flot og tydelig markering.

Et beholdersøg som selvtræning (foran Niels Ove), jeg startede tre gange, fordi Max de to første gang igen havde fokus på underlaget, men tredje gang kom der fint søg og en supermarkering. En beholder, som han havde vist 0 interesse for de to første gange.

Så et søg ved to bænke. Vi måtte frem og tilbage et par gange, før han begyndte at arbejde, og så fandt han de to kilder (den tredje opgav vi).


Så søg på indkøbsvogne overvåget af Merete. Igen forskelligt udenoms, men så arbejdede han hårdt en periode, og blev lidt frustreret kunne jeg høre. Jeg tog ham ud, belønnede for godt arbejde, og så lavede han et superflot søg og arbejdede sig flot frem til kilden.

Hos Mette arbejdede vi omkring og på den lille scene, to flotte markeringer på scenen, flot arbejde og to markeringer på siden. Vi arbejde på et selvtræningssøg på arealet foran slagter/Delfin Sengecenter, fandt to og måtte have hjælp til de to sidste.

Så et søg hos Merete i området mellem Home og Delfin. Først langs muren mod Home, hvor Max lige skulle klares noget personlig hygiejne. Derefter to finde markeringer på vejen tilbage. På muren mod Delfin fik han tydeligt fært, gik forbi, og efter stykke tid vendte han og lavede superflot arbejde og markering.

Til sidst hos Mette, muren langs Meny (overfor Skoringen), han skulle lige startes om, men så kørte han ellers med klatten og lavede tre flotte markeringer.

Jeg kan konstatere, at det kan tage lidt tid for Max at abstrahere fra underlaget, og jeg skal arbejde en del for at holde ham på sporet. Men når han første går i gang, så arbejder han blændende, og så er det bare fantastisk at arbejde med ham.

Der er uendelig tid til næste prøve (jeg er tilmeldt 29. juni 2019 Lyngby), men der kommer da forhåbentlig en masse andre prøver inden da!


Jeg skal da lige nævne, og det har intet med Nose Work ar gøre, at jeg booket bord fredag aften på Gaijin, som har en Bib Gourmand i Michelin. Det lyder som en perfekt start på en weekend i Helsinki.

Ingen kommentarer: