onsdag den 7. november 2018

Fornuftig Nose Work-træning


Max og jeg skal til Nose Work-prøve i morgen, så det var meget perfekt timing med en runde Nose Work-træning i Solrød Centret hos Mette. Hun kører 4 hold i træk, og der er dermed søg af forskellig sværhedsgrad.

Jeg valgte at være fornuftig og så vidt muligt holde fuldt fokus på klasse 1 søg, og følge Mettes råd om at holde pauser og ikke nødvendigvis gennemføre alle søg. Mit allervigtigste fokus var at hans søgeadfærd kom i gang med det samme.


Det lykkedes virkelig godt alt sammen synes jeg. Han var luftet og snuset af inden vi skulle på som de første, vi lavede et opvarmningssøg ved en bænk, og Max lavede en fin markering nedefra og så var vi klar til to beholdersøg. I det ene var de vist 7 beholdere, lidt tøven ved nr. 2 på vejen ud, dog ikke en markering, vi vendte da vi havde været rækken igennem, og flot markering af den næstsidste. Ved det næste beholdersøg gik han tydeligt i gang fra start, og markerede flot på den anden beholder.

Der var flere andre fine søg, der var en lidt længere pause undervejs, og så dagens bedste søg. Et beholdersøg med 12 bokse, jeg startede ham flot, han snuste til den første boks, markerede, og bummelum, en meget glad fører,

En anden kandidat til dagens bedste søg var det under postkassen, på forkanten, hvor Max stillede sig med forbenene op af muren, og kørte snuden rundt nedenunder og lavede en skøn markering. Fotoet er fra en gentagelse af hensyn til fotografen 😊

Vi sluttede med et søg på nogle indkøbsvogne. Der var vist lidt snusen ved siden af, jeg fik vendt ham fint et par gange, og pludselig kom en meget fin markering ved et hjul.

Der var et kvarter endnu, og jeg valgte at tage ham tilbage til bilen og stoppe, bortset fra at jeg lige kom til at tage det allerførste beholdersøg endnu engang, og igen er superflot markering.

Vi er så klar som vi kan blive til i morgen!

Ingen kommentarer: