tirsdag den 27. november 2018

Perfekt Nose Work træning

Julestemning i Solrød Centret

Vejret var helt fantastisk. Lige omkring frysepunktet, ikke en vind. Et stille område af Solrød Centret udfor Aktivitetscentret. Perfekt aften til Nose Work træning hos Merete.

Vi startede med selvtræning af 3 forskellige søg. 2 kilder ved indkøbsvogn/cykelstativ/cykler, 3 (lav, høj, lav) på mur ved Imerco og 3 kilder på mur/indhak ved Aktivitetscentret. Jeg ville (som sædvanlig) ikke vide hvor kilderne var, og det betød heller ikke noget.

Max arbejdede fantastisk. Det er en fornøjelse at se, hvordan han arbejder når han går i gang for alvor, og finsøger for at finde frem til kilden. Specielt det allerførste forsøg var totalt skarpt, han knoklede for at komme forbi/under forhindringer, for at komme frem til kilden.

Vi måtte på 2 af søgene arbejdede med ”opvarmningen” (snusen til underlaget), men kun kort, så gik han i gang. Vi fandt uden problemer alle 8 kilder.

Kort pause, så tog vi 3 i indhak ved Aktivitetscentret, de to fandt vi efter lidt arbejde det sidste måtte der knokles mere for, men jeg læste Max godt, og der var ingen tvivl, da han markerede.

Endnu en kort pause og så i gang hos Merete, hvor vi skulle arbejde med nogle høje søg (Max kunne nå dem alle) op ad søjler, og derefter over i et område, hvor de ikke sad højt. Han omstillede sig fint, arbejdede igen godt, og med lidt tips fandt vi det hele, inkl. et, klasse 2, som han tydeligt markerede.

Mere selvtræning. 5 kilder på 3 cykelstativer, de 3 fandt vi, før jeg valgte at stoppe. Så var der 6 bokse på kanten at et springvand uden vand, og Max fandt kilden flot. En tur rundt om juletræet, og igen en fin markering af kilden (ingen detaljer, for jeg tror Merete genbruger dette i morgen).

Max og jeg burde have pauset, men vi tog lige de to bænke (1 ud af 2 fundet) og bænken (begge fundet). Max kløede bare på, og på den sidste bænk arbejdede han ligeså flot og med lige så gode markeringer som ved det allerførste søg.

Perfekt træning: Perfekte rammer, Max, som bare var på hele tiden, og arbejdede rigtigt godt stort set hele tiden, og en fører, der var meget opmærksom, lod sin hund arbejde, og stolede på markeringerne. Bedre bliver det ikke.

Ingen kommentarer: