søndag den 16. juni 2019

En weekend med rally


Det er ikke usædvanligt at jeg bruger en weekend på noget rallyrelateret, men denne weekend blev alligevel lidt anderledes.

Lørdag var jeg hyret til et heldagskursus om rally for instruktører i Schæferhundeklubben. Kurset fandt sted i Kreds 3 i Ballerup, og jeg tror, det blev en succes. Der var 11 engagerede kursister, fra nogen med meget begrænset kendskab til rally, til nogen med ret godt kendskab til rally, og vi kom igennem et omfattende program med lige del teori og træning. Vi kom igennem mindre rallybaner, alle begynderskilte, indlæring af en stribe forskellige momenter, regler, prøver, konkurrencetræning osv. Masser af energi, interesse og spørgelyst. Som særlig bonus var der en lækker buffet med lune retter til frokost plus morgenbrød og eftermiddagskaffe med æbletrifli.

Jeg tror på en stor fremtid for rally i Schæferhundeklubben, med så dygtige, engagerede og motiverede instruktører!

I dag gik turen til Tuse Næs, hvor John Thor Pedersen og Pia Varkil endnu engang havde arrangeret rallyprøver for DKK Kreds 2, en dobbelt rallyprøve med i alt tre dommere, for at imødekomme den store deltagerinteresse. Jeg havde fornøjelsen at skulle dømme en ekspertklasse og en øvet klasse, og derudover skulle Max og jeg op i championklasse hos Anita og Amanda.

Hele forløbet frem til første prøve med Max kørte, som det skulle. Jeg ankom , fik luftet ham, stillet bane op osv. Ved opstillingen blev jeg rykket fra nr. 5 til nr. 2 efter eget ønske, og det blev præcis som planlagt at tage Max ud og gøre ham klar. Han løb ikke inden vi gik i ringen, men var ikke ordentligt på da vi gik i gang. Første øvelse dobbelt-slalom var lidt hektisk, tredje skilt - skift side foran - måtte vi lave om (typisk, når han er for fokuseret på omgivelserne), og da vi lige efter kom til dæk under gang, ville han hverken dække første eller anden gang … Det var efter den, jeg stoppede og tog en dyb indånding. Anita sagde til feedbacken, at det var gået meget bedre derefter.

Ikke en rigtig god følelse, faktisk havde jeg efter 13’erne på banen et splitsekund overvejet bare at stoppe prøven. Men den mulighed har jeg tænkt over på forhånd, og der skal noget exceptionelt til, for at jeg stopper. For hvis jeg bare stoppede i dag, så véd jeg også, at så ville det være min sidste rallyprøve med Max, og dér er vi ikke endnu.

Men jeg var skuffet bagefter, uden at kunne sætte ord på. Det var ikke pointene, det var følelsen, og måske især lidt magtesløshed: hvorfor er Max ikke glad for at være på banen?

Vi endte med 73 point med en 13’er, 2 x 3 og 8 x 1.

Derefter havde jeg fornøjelsen at dømme 24 ekspertklasse ekvipager på denne bane:


Indrømmet, ikke en helt nem bane, men heldigvis pæne point til mange.

Derefter var der en ekstra banegennemgang på Amandas championbane for Lene og mig, og jeg skulle først på med Max. Mathilde og Mette havde luftet ham, så jeg kun behøvede at tænke på en ganske kort opvarmning. Han lavede sin smuttur udenfor ringen, han kom på plads og så gik vi i gang. Fin dæk under gang, ommer i sit under gang, fin stå under gang, og så kørte det ellers.

Tredjesidste skilt var 180 grader venstre om med to sitter, med hund på højre side, efter fulgt af bakke tre skridt. Jeg glemte at tage pausen, som jeg plejer at gøre, og så kom vi for hurtigt til bakningen og måtte lave den om.

Følelsen var meget bedre end ved første prøve. Vi endte med de to ommere og 2 x 1 = 92 point. Det rakte i øvrigt til en 8. plads i et felt på 16.


Derefter havde jeg fornøjelsen at dømme 11 øvet klasse ekvipager. Der var igen god spredning, fra IB ‘er til en ekstraordinært flot 100’er.

Stor ros til arrangørerne for det fine arrangement, stor tak til Anita og Amanda for deres lækre baner – ja, det véd jeg godt man plejer at sige, men jeg synes begge baner ER fede, godt flow og lidt udfordrende – og tak til alle andre, ingen nævnt ingen glemt, for sammen at skabe en dejlig rallydag. Dommer-/hjælpergaven var også udover det sædvanlige, vi fik alle et eksemplar af Jussi Adler-Olsens nyudkomne Offer 2117.

Det er en af de weekender, som bare har været fyldt med energi og gode oplevelser … og hvor man ønsker der kom en weekend lige efter, hvor man kunne slappe af.


Jeg nøjedes med et glas champagne inden arbejdsugen starter 😊

Ingen kommentarer: