søndag den 23. juni 2019

Jubilæer, debuter og andet nørderi

Tillykke til Bettina med en fantastisk præstation!
 
Dag 2 i Vejen blev også en dejlig dag.


Vi mødte tidligt og Max fin sin anden morgentur.

Max gik tre fine prøver.

Vinderne i nordisk klasse 23. juni

Vi startede med Nordisk klasse, hvor Amanda skulle dømme i alt 18 ekvipager. Max og jeg var på som nr. 1, fordi jeg bagefter skulle være sekretær i klassen. Han var lidt ufokuseret i starten, så vi mistede første skilt skift side foran. Jeg var meget ufokuseret ved en venstrevendingsskilt som vi mistede. Og så var der en dobbeltsit ved bakke 1, bakke 2 skridt, som jeg ikke opdagede og i øvrigt ikke kunne have gjort noget ved. 63 point endte vi med, det rakte til en 13. plads.

Stillingen i nordisk klasse efter 4 af 6 prøver

Niveauet er vokset betragteligt i Nordisk klasse, og der er nu i alt 16 ekvipager med kvalifikationspoint.

Juniorklasse 23. juni, 4 superdygtige førere

Mens jeg var sekretær var Mathilde oppe med Max i juniorklasse. De gik ret fint fik jeg at vide og de fik fine 93 point, som rakte til en 3. plads og en forbedring af pointene til Årets Hund. Superflot af Mathilde. Det var 45. gang hun var oppe med en af mine hunde, og i dag fik hun den 25. roset! Først på eftermiddagen nåede vi til championklassen, hvor jeg skulle op med Max. Det var vores officielle championklasseprøve nr. 100 (DM og Årets Hund ikke medregnet), og samtidig vores debut hos Irene Petersen.

Jeg var meget tilfreds med Max’ indsats! Han smuttede før vi gik i ringen, og var MEGET tæt på et område med jordbier, så jeg fik kaldt lidt hektisk på ham, og han kom heldigvis. Vi havde en lidt tøvende start, men ellers gik det ok pænt uden at være prangende. Den sidste halvdel fik vi gang i noget af det gode flow, og ingen tvivl om at Max ydede sit bedste, men han var træt – og med al mulig grund efter to hårde dage. Vi endte med 2 x 3, 6 x 1 og 2 i helhed, 86 point rakte til en 11. plads ud af 20 champions.

Og altså lige præcis uden for top 10, som tæller til Årets Hund. Vi har været til 8 af de hidtidige 9 kvalifikationsprøver og opnået følgende placeringer (nyeste først): 11, 7, 13, 12, 13, 17, 12 og 16. Vi mangler altså pt. den sidste skarphed så vi kan være med i toppen. 100 prøver i championklasse, det er ikke så lidt, men vi mangler lidt i at nå Megans 116 😉 Vi havde indtil i går haft 13 forskellige dommere, Majken i går var nr. 14 og Irene i dag nr. 15. Det var to gode oplevelser.

To meget forskellige baner, Majkens med en lidt højere sværhedsgrad på nogle punkter – fx mad som forstyrrelse, dobbeltspring mod madforstyrrelse, fremsending til kegle med fristelse på den anden side af keglen og cirkel om fører mod spring. Man kan diskutere om det er rimeligt at bruge en nyåbnet dåse hundemad som fristelse i 25 graders varme, og det blev det bestemt også!, men det var dommerens valg.

Irenes bane var mere ”traditionel”, men med et rigtigt godt flow (ligesom Majkens!), og med gode udfordringer, bl.a. med en del af de samme øvelser som i nordisk klasse i går, på højre side.

Jeg var på som nr. 5 i championklasse og fulgte resten af konkurrencen ved siden af Stine, som var tidtager. Der var rigtigt meget flot førerarbejde, og stjernerne over alle i dag var Bettina og Galaxy – jeg holdt vejret den sidste halvdel af banen og ønskede det bare ville fortsætte, og det gjorde det!!! De vandt med 99 point og det var bare så flot, at jeg blev helt blød indeni.

Bettina sendte fotoet øverst, taget da jeg lykønskede hende 😊.

Vi var færdige og havde pakket sammen lidt over 14:30, jeg skulle lige sige farvel og efterhyggesnakke, lufte Max lidt og så gik turen hjem og vi var i Solrød lidt i 17:00.


Jeg startede med en Svaneke Brown Ale, meget velfortjent synes jeg! Derefter blev bilen ryddet, for at vi i morgen tidlig kan pakke til ferien.

Ingen kommentarer: