fredag den 14. juni 2019

To træninger, to fødselsdage og en weekend

 

Træning 1 – nordisk træning

I går aftes var der nordisk træning i Jersie. Sidste uge måtte Amanda og jeg aflyse med kort varsel på grund af voldsom regn og torden, så det var erstatningsrunden. Amanda havde lavet en lidt kringlet men sjov bane, og jeg havde genbrugt min bane fra IF 1.6. Jeg var først på hos Amanda, og jeg havde den helt rigtige følelse, da vi gik banen. Jeg gik for hurtigt, men Max var på. Der var lidt misforståelser undervejs, men i bund og grund havde jeg den rigtigt gode følelse hele vejen.

Pointene fulgte ikke helt med 😊 • Sit foran, et skridt stå blev til en sit • Cirkel rundt om fører, havde jeg for korte skridt? • Jeg var for langt fremme da vi stoppede ved springet • I fristende 8-tal kom Max forkert om den ene fristelse • I en 90 grader vending fik jeg laver for stor en vending • Jeg løb for stærkt, så vi mistede en 90 graders vending • Max rejste sig i dæk under gang • Jeg glemte at stoppe efter stå under gang

Så minus 80 point plus det løse, ja sådan kan det gå – men det vigtige var også følelsen 😊

Efter træningen fik Amanda og jeg talt om prøverne på søndag, eller rettere hun fik givet mig nogen formaninger. Jeg skal jo både op med Max og dømme, og hun sagde jeg ikke måtte blive sur … på mig selv. Så det gav lige stof til eftertanke.

Fødselsdag 1 – Sydkystens Hundeskole

I dag er det 10 år siden Sydkystens Hundeskole havde stiftende generalforsamling. Det er for at sige det pænt, ikke noget vi gør meget ud af, men mit forslag om en fejring for bestyrelse og instruktører blev meget positivt modtaget, og sørme om det ikke lykkedes at finde en dato hvor alle 9 kan deltage!!! Der er booket bord til frokost på Støvlet Katrines Hus, og det skal nok blive fornøjeligt 😊

Fødselsdag 2 – Max

I dag fylder Max 8 år.

Vi har haft 8 fantastiske år sammen indtil nu og vi har udviklet os fantastisk sammen. Vi er først i år nået til til et punkt, hvor jeg synes jeg har udviklet mig langt nok til at kunne være en ordentlig fører for Max.

8 år …

Der er masser vi skal arbejde med endnu, men vi har lagt et godt fundament, og jeg er sikker på, at vores samarbejde vil udvikle sig over de kommende år, og resultaterne vil komme i halen på det.

Vi vil fortsat have rally som absolut hovedfokus, jeg véd bare, at vi kan være med i toppen af den disciplin, og det går vi målrettet efter!

Nose Work kommer ind på en helt klar anden plads. Vi skal snart debutere i klasse 2, og der er meget vi skal lære, men jeg er sikker på, at det er en disciplin, som vi holder fast i.

Så er der Freestyle …

Træning 2 – freestyle og alt sådan noget

I eftermiddags var Max og jeg til træning hos Johanna på et FS/HTM-hold. Vi havde kage med i anledning af Max’ fødselsdag, og vi havde aftalt, at vi kun var med den første time, da jeg havde lovet at være tidligt hjemme.

Det var en meget inspirerende, lærerig og tankevækkende time.

I første runde skulle vi arbejde med starten på en challenge til 5. juli, hvor vi liggende på ryggen skulle sende hund fra A til B, får den til at cirkle om os, og få den til at udføre en stationær adfærd. Jeg startede frisk med fremsending til kegle fra liggende, og det var helt klart, at Max ikke havde en fornemmelse af, hvad jeg forsøgte. Et helt nyt setup.

Johanna fik nævnt noget med at sætte kriterier, og ja, det var nok en fornuftig fremgangsmåde, efter at have testet at Max ikke bare løb ud i første forsøg.

Jeg fik indimellem trænet starten på FS2-programmet. Max mellem mine ben, forpoterne på mine fødder, dreje 90 grader til højre, dreje 90 grader til venstre (til tikkende ur), og derefter kom en snor med legetøj frem, som han hurtigt lærte at gå rundt om (pole), det ender med at være et lommeur. Jeg var tro mod mine løfter, og vi får den del af nummeret selvstændigt på plads. De andre dele arbejder vi med selvstændigt.

I anden runde skulle de seks ekvipager på holdet stå i en cirkel, og på skift udføre 1/2/3/4/5 adfærd flydende uden forstærkning. Jeg havde setup, spin foran, bakke rundt om fører, move on, slalom.

Det var svært! Det var helt tydeligt at Max var påvirket af opsætningen, men blev bedre og bedre undervejs, og jeg sørgede naturligvis for at støtte ham under de ”mærkelige” omstændigheder.

Johanna beskrev det som træning under konkurrencelignende forhold. Vi skulle optræde foran de andre, og med hunde og førere der kiggede på os, blev det helt klart en situation, som mindede om at gå i ringen til en konkurrence.

I sidste runde skulle vi først vise en adfærd, som vi udviklede på, dernæst en adfærd som sad lige i skabet. Jeg startede med pole om legetøj, Max’ hale var ikke nede, men heller ikke oppe bemærkede Johanna, men Max udførte adfærden. Som den sikre valgte vi bakke på venstre side, halen kom direkte op og Max var knivskarp!

Læring … Max og jeg HAR udviklet os enormt, jeg støtter Max meget bedre end tidligere og han er mentalt blevet meget stærkere.

Som bonus har jeg fået inspiration til at gå videre med FS2-træningen; jeg havde ellers overvejet at stoppe, men det er altså svært, når jeg har fået en god start til vores nye nummer og inspiration til resten. Nå ja, jeg er også tilmeldt FS2 på Samsø, så jeg vil da gerne have et godt program klar.

Weekend

Weekenden kommer som ikke nogen overraskelse til at stå i rallyens tegn. I morgen skal jeg give en introduktion til rally i Schæferhundeklubben, og på søndag står den på dobbelt rallyprøve i DKK Kreds 2 på Tuse Næs, hvor Max skal op i to gange championklasse, og jeg skal dømme Ekspert (herunder min ekvipage nr. 700) og Øvet (herunder min ekvipage nr. 600).

Det bliver en dejlig weekend.

Ingen kommentarer: