tirsdag den 8. oktober 2019

Nose Work træning med Max


I dag gik turen igen til Solrød Centret, jeg skulle træne Nose Work med Max hos Merete.

Ærligt talt var jeg lidt oppe at køre da jeg ankom, pga. noget professionelt, der irriterede mig ret meget, men jeg fik luft lige inden vi gik i gang, og så kørte Max og jeg med klatten.


Vi startede hos Merete med et søg op ad nordsiden af Aktivitetscentret. Flot tærskelsøg efterfulgt af høj kilde, midt i prik. Max arbejdede flot videre, der var lidt udfordringer med de små færtbilleder, men han arbejdede super godt, og fik specielt ros for sin udvikling i at påpege høje kilder.

Derefter to køretøjssøg, og det var ret blæret, lynhurtigt arbejde og præcise markeringer.


Så stod den på selvtræning, og jeg mener vi kom det hele igennem og fik markeret alle kilder. Max arbejdede eksemplarisk, han er bare en fantastisk stjerne, når han får plads og jeg ikke blander mig i hans arbejde 😊

Der var to kilder i springvandet, og han var tæt på at kunne berøre kilderne, meget behændigt!


I polygonen med x kilder markerede vi 9 … Det rigtige var 8, men sørme om Max ikke også fandt en 9ende lige udenfor polygonen, ved siden af en skraldespand, flot markering og korrekt. Det var noget, som Merete havde smidt i skraldespanden, men havde sneget sig ud, og det havde Max helt styr på.


Vi sluttede ved indkøbsvognstativet, og de flotteste markeringer også af et svært, højt søg.

Det er umuligt ikke at være helt høj under og efter sådan en dejlig træning, med en hund som virkelig stråler i sit rette element!

Vi havde næsten 1½ times møde i NKUs rallyudvalg til aften, en masse detaljer om det kommende NM blev aftalt, det bliver så godt. Det inkluderede bl.a. noget, som jeg helt klart ikke havde tænkt på – dommerpåklædning!

Vi er kommet rigtigt langt, og jeg er virkelig begyndt at glæde mig til NM – der er lige en weekend med Brogaarden Cup, og en weekend hvor Samsø går i hundene, så er der NM 😊

Ingen kommentarer: